DLE 30
-
von boberov
Re: Přetočení válce na DLE 30
Já jo, nepůjde to.
Přesně tak - respektive šlo by to ale (pokud je ta skříň z obou stran stejná - tloušťka odlitku ) ... kdo trochu do motorů dělá ví o co jde - třeba kdysi MVVS s laufem dozadu a předělávaly se na bok - Radek
ICQ 638556901
misamltr píše:Ahoj,
nejdříve otoč válec i s pístem o 180°, aby jsi měl více místa pro koleno výfuku. Protože máš motor vyosený a přidělaný k motorové přepážce ne ve středu, ale trochu posunutý, kvůly dodržení středu unašeče u krytu. Vyřešil jsem to tak v Pilatusovi s Dla 56.
Michal
To je další věc - pokud si to dobře promítnu tak když je vyosený doprava (klasicky) tak pokud je osa kliky u předku krytu ve středu osy éra - pak je víc místa napravo jak to má a méně místa nalevo pokud by ho byť hypoteticky otočil vlevo - nebo je má úvaha lichá? Radek
ICQ 638556901
Ahoj,
to určitě otočit nepůjde
Ardo máš pravdu, ale na pilatusovi mě to vyšlo lépe, protože to posunutí a ještě naklonění motoru dá víc místa vpravo.
Michal
to určitě otočit nepůjde
Michal
Jasný - neuvědomil jsem si že ten motor je invertně - Radek
ICQ 638556901
Re: DLE 30
Zdravím všechny,
dosud jsem létal jen elektro. Koupil jsem Yak54 s DLE30. Je to motor se zadním sáním, nevím kolik má naběháno. Neběžel min. rok.
Zkoušel jsem ho dnes s otcem naladit, ale mám problém s tím, že nelze nastavit volnoběžné otáčky méně než 2100. Otec ladil i jehlu L, ale nepodařilo se. Motor ve vysokých otáčkách jede na cca 7700 ot. a rozsah plynu reaguje skvěle. Jen je problém v nízkých otáčkách. Také jsem si všiml, že pokud mám plyn naplno a pak uberu na volnoběh tak se občas nevrací na těch 2100, ale zůstane třeba na 2400... Dále má motor problém s tím, že před každým startem je třeba nasát benzin (otevřít karburátor a vrtuli několikrát protočit) a to i v momentě, kdy byl chcípnut a jde se ihned nahodit.
Vrtule je 18x10. Můžete prosím poradit co zkontrolovat? Děkuji
dosud jsem létal jen elektro. Koupil jsem Yak54 s DLE30. Je to motor se zadním sáním, nevím kolik má naběháno. Neběžel min. rok.
Zkoušel jsem ho dnes s otcem naladit, ale mám problém s tím, že nelze nastavit volnoběžné otáčky méně než 2100. Otec ladil i jehlu L, ale nepodařilo se. Motor ve vysokých otáčkách jede na cca 7700 ot. a rozsah plynu reaguje skvěle. Jen je problém v nízkých otáčkách. Také jsem si všiml, že pokud mám plyn naplno a pak uberu na volnoběh tak se občas nevrací na těch 2100, ale zůstane třeba na 2400... Dále má motor problém s tím, že před každým startem je třeba nasát benzin (otevřít karburátor a vrtuli několikrát protočit) a to i v momentě, kdy byl chcípnut a jde se ihned nahodit.
Vrtule je 18x10. Můžete prosím poradit co zkontrolovat? Děkuji
arkudo píše:Co doraz volnobehu?
Ten jsem vysrouboval, to je ok
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Když koukneš do karburátoru, máš v místě, kde při minimu plynu doléhá klapka plynu k tělu karburátoru, 2-3 dírky cca 1 mm? Já je měl u jednoho motoru zacpaný babišovým svinstvem právě po asi 1,5 roční odstávce. Prostě N95 s olejem časem udělá takový žlutý šupinky, co všechno zacpou. Ale musí se vyčistit i přívod k těm dírkám uvnitř karbecu. Tady máš doku a řez.
Jirka
Jirka
Celeron píše:Když koukneš do karburátoru, máš v místě, kde při minimu plynu doléhá klapka plynu k tělu karburátoru, 2-3 dírky cca 1 mm? Já je měl u jednoho motoru zacpaný babišovým svinstvem právě po asi 1,5 roční odstávce. Prostě N95 s olejem časem udělá takový žlutý šupinky, co všechno zacpou. Ale musí se vyčistit i přívod k těm dírkám uvnitř karbecu. Tady máš doku a řez.
Jirka
Děkuji, ale blbě se zeptám. Mohl by si na nějaké fotce naznačit na co přesně se mám zaměřit?
Lze ten motor uplnym zavrenim klapky zastavit?
arkudo píše:Lze ten motor uplnym zavrenim klapky zastavit?
Ano, pokud je tím myšleno úplně stažení plynu tak ano
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Angusss píše:Děkuji, ale blbě se zeptám. Mohl by si na nějaké fotce naznačit na co přesně se mám zaměřit?
To ty 3 dírky 9, 10,11 na řezu z odkazu co jsem dával nevidíš?
Jirka
Tak opravdu proplachnout. Jehla L se ladi spolecne s klapkou. Nemeril jsem svoje volnobezne otacky na Dle30 ale klapkou jsem schopen otacek kdy motor uz pekne klepe.
Jo a nejdriv nalad tu H.
Jo a nejdriv nalad tu H.