FrSky Taranis - druhé pokračování
Re: FrSky Taranis - druhé pokračování
O něčem podobným teď taky uvažuji. Našel jsem tohle nebo si to postavím a naprogramuji k obrazu svému, ale na to teď nemám moc volného času, takže uvažuji o koupi. Proč vymýšlet vymyšlený 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Beri80 píše:O něčem podobným teď taky uvažuji. Našel jsem tohle nebo si to postavím a naprogramuji k obrazu svému, ale na to teď nemám moc volného času, takže uvažuji o koupi. Proč vymýšlet vymyšlený
Na to, lebo sme modelári! A preten ten pocit, keď si niečo zostrojíš sám a funguje to. Všetko kúpiť je najľahšie, ale o tom nieje rc modelárstvo.
FrSky Tandem X20
- Standa Stuchlý
mám stejný názor . Proč kupovat, když to dokážu, či dokážeme.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Kde robím chybu? Mám mix napr. plyn do výškovky (potlačenie) Aktivujem ho napr. spínačom SA (+ spomalenie), ale keď ho vypnem tak my výškovka skočí na max výchylku (pritiahne alebo potlačí v závistlosti od polohy plynu) a potom sa postupne (v závistlosti od spomalenia) vráti do neutrálu. Pri zapnutí mixu to nerobí iba pri jeho vypnutí. Nerobí to ani, keď mám nulové spomalenie. Vypadá to ako keby som mu spomalil matematickú operáciu a nie servo. Inak mix v pohode funguje len ten prechod (do vypnutia) a následný skok na max výchylku.
Inak žiadny iní mix vo výškovke nemám. (zdroj-plyn, krivka a spomalenie)
Všimol som si ešte, že čim je plyn bližšie k nule (v strede) tým je ten skok (výchylka) menšia. Ak dám plyn na 0 (stred) tak žiadne prechody (skoky) niesu. Skrátka veľkosť tej výchylky pri prechode (zap/vyp mixu) závisí od polohy plynu.
Taký mix bi som nespravil ani keby som ho potreboval.
Inak žiadny iní mix vo výškovke nemám. (zdroj-plyn, krivka a spomalenie)
Všimol som si ešte, že čim je plyn bližšie k nule (v strede) tým je ten skok (výchylka) menšia. Ak dám plyn na 0 (stred) tak žiadne prechody (skoky) niesu. Skrátka veľkosť tej výchylky pri prechode (zap/vyp mixu) závisí od polohy plynu.
Taký mix bi som nespravil ani keby som ho potreboval.
- Přílohy
-
- screenshot-3.png (2.25 KiB) Zobrazeno 711 x
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pon 13.07.2015 13:14, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Pokiaľ máš anténu na Tx orientovanú vertikálne tak nad hlavou môže byť znížený signál. Pokiaľ nie skúsil bi som iné rozmiestnenie antén aj Rx (keď aj náhodne len tak na skúšku) trochu s tým polaborovať. Samozrejme doporučujem mať nahratý najnovší soft. v Rx aj v module Tx.(prípadne preinštalovať) Pokiaľ to robí s každým Rx tak bi som skúsil vymeniť anténu na rádii. Ak ani to nepomôže vymeniť interný RF modul, ale najskôr bi som vyskúšal extérny XJT modul či to pomôže (od niekoho si požičať)
http://www.modelarstvoimi.sk/frsky-tara ... kt/6662/20
A potom už neviem!Mne sa tak blízko hlási iba D6FR, ale ten neriešim mám ho iba do EPO samokrídla a je známi so slabším dosahom (a ani neviem čo je tam za soft a už ho aj stiahli z výroby)
Tu sa to už preberalo. Je to tam zobrazené na mape.
viewtopic.php?f=38&t=67258&p=1143399#p1143399
Antény mám umiestnené správne. Vysielaciu anténu horizontálne....
Dnes mi prišli nové anténky (vďaka janekx). Síce som antény už menil, ale môžem skúsiť ešte raz..... ale príjmače sa z trupu nedoluje niako ľahko.....
Objednal som už aj set vysielacej antény na vysielač....
Problém vidím skôr v zamorení prostredia wifi sieťami. Viem, že tam používajú Microtik - dá as zapnúť 1W výkon.... Tie výpadky má vždy na konkrétnych miestach....
EDIT
Toto nieje uplakávanie nad problémom..... ale napáči sa mi hodnotenie, že užívateľ je lama, lebo mne to fuguje......
Tie varovania človeka fakt znervózňujú.....
Takto vypadá RSSI z príjmača X6
Toto je RSSI z príjmača D8R2+
No a toto je ďaľší X6
Lietam zhruba tíe isté miesta.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne pon 13.07.2015 13:31, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Toto nieje uplakávanie nad problémom..... ale napáči sa mi hodnotenie, že užívateľ je lama, lebo mne to fuguje......
Tie varovania človeka fakt znervózňujú.....[/quote]
Tak keď vieš (myslíš), že to tam je zamorené tak tam nebudem chodiť lietať, ako lama a skúsim to niekde inde a až potom hľadám chybu inde.
Tú "lamu" citujem iba z tvojho príspevku.
Tie varovania človeka fakt znervózňujú.....[/quote]
Tak keď vieš (myslíš), že to tam je zamorené tak tam nebudem chodiť lietať, ako lama a skúsim to niekde inde a až potom hľadám chybu inde.
Tú "lamu" citujem iba z tvojho príspevku.
FrSky Tandem X20
S tim prehlcenim prostoru smerovymi wifi linkami mas pravdu.
Existuje u nas mnoho VF spoju 2,4,5,8,10GHz ktere uzivaji ruzni operatori pro budovani paternich siti k vykryvani lokalit vesnicek za mestem. Vetsinou slysim ze tam je klid tam preci byt nic nemuze.
Setkal jsem se ze klient stavel, jedna stavba byla uprostred Brna, druha Uvaly u Prahy a v obou pripadech jim zatrhli postavit v danych vyticenych lokalitach jerab ze pry tam vede VF spoj. To je tedy ten ktere ceske radiokomunikace nahlasi. Maji si to pry predstavit jako kulatinu 8-10m v prumeru a nejake ochrane pasmo. Kdyz vezmu ze pres Uvaly to svihalo dal i desitky km musi to byt vykon jak krava a s tim proste nase 100mW nemohou souperit.
Nemuve o malych poskytovatelych kteri sve spoje nezridka pekne prehuluji.
Uz jsem premyslel, ze jak budu mit na stole nejaky smerovky, tak je pro ucel testu trochu rozdrazdim a zkusim namerit RSSI
Existuje u nas mnoho VF spoju 2,4,5,8,10GHz ktere uzivaji ruzni operatori pro budovani paternich siti k vykryvani lokalit vesnicek za mestem. Vetsinou slysim ze tam je klid tam preci byt nic nemuze.
Setkal jsem se ze klient stavel, jedna stavba byla uprostred Brna, druha Uvaly u Prahy a v obou pripadech jim zatrhli postavit v danych vyticenych lokalitach jerab ze pry tam vede VF spoj. To je tedy ten ktere ceske radiokomunikace nahlasi. Maji si to pry predstavit jako kulatinu 8-10m v prumeru a nejake ochrane pasmo. Kdyz vezmu ze pres Uvaly to svihalo dal i desitky km musi to byt vykon jak krava a s tim proste nase 100mW nemohou souperit.
Nemuve o malych poskytovatelych kteri sve spoje nezridka pekne prehuluji.
Uz jsem premyslel, ze jak budu mit na stole nejaky smerovky, tak je pro ucel testu trochu rozdrazdim a zkusim namerit RSSI
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Keďže dnes dorazili antény - mohol som ich hneď prehodiť a bol som dať hneď jeden skúšobný let. Vystihol som čas keď nepršalo - ani som nenabíjal a dal som jeden testovací let....
Nastúpal som do 200m a točil cca 300m okruhy tak 200 m od seba - čiže 200m vysoko a ďaleko 200-500 m.
Výsledok je cca rovnaký, ako so starými anténami. Už jedine vymeniť celý príjmač..... a výmena antény na vysielači....
Nastúpal som do 200m a točil cca 300m okruhy tak 200 m od seba - čiže 200m vysoko a ďaleko 200-500 m.
Výsledok je cca rovnaký, ako so starými anténami. Už jedine vymeniť celý príjmač..... a výmena antény na vysielači....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- Standa Stuchlý
juraj.jurej...... tak jsem s majákem tam, kde jsem byl. Ve vysílači mi to sice bliká, ale když si přepnu na monitor kanálů, tak tam se neděje nic. Něco je blbě. Nemáš nějaký nápad?
Četl jsem si Tvůj problém s motorovou výškovkou. Trochu divné, ne? Já mám zase dilema s brzdou. Když zapnu klapky a chci seřídit výškovku do potlačení, rozjede se mi kompletně nastavení výškovky. Změní se nastavení krajních poloh serva. Zatím jsem šel do kompromisu, protože si říkám, že jsem ještě mladý a než umřu, tak na to snad přijdu
. Tak nezoufej. Jednou se to povede.
Četl jsem si Tvůj problém s motorovou výškovkou. Trochu divné, ne? Já mám zase dilema s brzdou. Když zapnu klapky a chci seřídit výškovku do potlačení, rozjede se mi kompletně nastavení výškovky. Změní se nastavení krajních poloh serva. Zatím jsem šel do kompromisu, protože si říkám, že jsem ještě mladý a než umřu, tak na to snad přijdu
Standa Stuchlý píše:Když zapnu klapky a chci seřídit výškovku do potlačení, rozjede se mi kompletně nastavení výškovky. Změní se nastavení krajních poloh serva. Zatím jsem šel do kompromisu, protože si říkám, že jsem ještě mladý a než umřu, tak na to snad přijdu. Tak nezoufej. Jednou se to povede.
Ty to seřizuješ ofsetem, nebo jak?
Mě se nejvíc osvědčily křivky, nedám na ně dopustit.
Obrázky mám z minicorada, kde je potlačení výškovky pozvolné, u pike musím mít na začátku stmější/rychlejší nástup.
Pokud používáš přepínač, tak jen vybrat jiný zdroj a použít tří nebo dvoubodou křivku.
edit: u přepínače bych to vlastně udělal úplně jinak asi jen přes MAX vložený do kanálu výškovky a spínaný přepínačem v dané poloze.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
lubo1 píše:Nastúpal som do 200m a točil cca 300m okruhy tak 200 m od seba - čiže 200m vysoko a ďaleko 200-500 m.
Co zkusit stejný test, ale úplně někde jinde? Jen tak pro jistotu.
- Standa Stuchlý
jo, použil jsem i křivky, ale ani to nepomohlo. Tak trochu jsem to vzdal a čekám, kdy se objeví něco, co jsem ještě nedělal.
- Standa Stuchlý
jo, použil jsem i křivky, ale ani to nepomohlo. Tak trochu jsem to vzdal a čekám, kdy se objeví něco, co jsem ještě nedělal.
sakra, nějak se mi to potuplovalo.
sakra, nějak se mi to potuplovalo.
Standa Stuchlý píše:jo, použil jsem i křivky, ale ani to nepomohlo. Tak trochu jsem to vzdal a čekám, kdy se objeví něco, co jsem ještě nedělal.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsi se zamotal už někde dřív v pípání modelu a pak se dějí, nebo spíš nedějí věci.
Pošli přes sz model z companion, mrknu na to. Taková triviální věc jako potlačení výškovky při vysunutých klapkách není důvod k beznaději
- Standa Stuchlý
ono to funguje, jen mi nejde nastavit plně co chci, protože by se rozešly limity serv.
Pošlu Ti to ve středu. Zatím sedím v PL a přes mobil to poslat nejde.
Pošlu Ti to ve středu. Zatím sedím v PL a přes mobil to poslat nejde.