TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mateskojetin
Kontaktovat uživatele:

Re: TBS Discovery a jeho klony

#1081 Příspěvek od mateskojetin »

zskal píše:Na tom videu to vypadalo jako rozhozená kalibrace regulátoru s plynem. Někde jsem četl, že i u těchto opto regulátorů od TBS se doporučuje tu kalibraci udělat. Pokud se tam ale z něčeho kouřilo (toho jsem si ale na videu nevšiml), tak to vypadá, že spíš opravdu odešel regulátor...pokud tedy jak píšeš je motor OK. Ten kouř šel z motoru nebo regulátoru? Projdi si ještě pořádně spoje kabelů mezi regulátorem a motorem. Mohl tam být hůř sletovaný spoj a vibrace to potom už dorazí...

Po přehození motorů se zakouřílo trochu a to asi zahřátím jak se nedostal do otáček a nechladil se. Jsou prostřikané nanotechem a asi se přebytek vypařoval.
TBS DISCOVERY PRO
vbalko

#1082 Příspěvek od vbalko »

Mně to připadá jako špatný kontakt na jednom kabli od motoru. Možná zlomeny kabel od motoru. Spadl jsi s tim někde?
Moren

#1083 Příspěvek od Moren »

Já měl to samé a přesně jak říkáš. Kontakt na jednom kabelu z motoru do regulátoru byl jakoby připečený. Byly na něm nějaké takové nápečky nebo jak to nazvat. Zkusil jsem to seškrábat, ale moc se to nedařilo. Tak jsem ten kontakt alespoň roztáhl aby seděl v regulátoru lépe, a teď to vypadá že je vše v pořádku.
mateskojetin
Kontaktovat uživatele:

#1084 Příspěvek od mateskojetin »

Tak jsem namontoval nový regulátor a Motor se točí. Ještě udělat testovací let. :D
TBS DISCOVERY PRO
Minno

#1085 Příspěvek od Minno »

zdravim Vas hosi, riesim nove umiestnenie baterky, pribudol iOSD a uz to nemam kam davat tak baterka ktora je vo vnutri v supliku tak pojde hore a chcem sa preto spytat ci mozem vysielac videa resp. antenu umiestnit v tesnej blizkosti prijimaca signalu frsky ako je to na fotke alebo to mam vymysliet niejak inak ?
diky za odpovede
Přílohy
WP_20150625_002.jpg
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1086 Příspěvek od jamesgsf »

To bych nedělal, video co nejdál od řízení.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1087 Příspěvek od zskal »

Minno píše:zdravim Vas hosi, riesim nove umiestnenie baterky, pribudol iOSD a uz to nemam kam davat tak baterka ktora je vo vnutri v supliku tak pojde hore ....

To je original Discovery, nebo Discovery Pro? Pokud ano, tak tam musí být přece dostatek místa na další OSD. Já mám taky dvě OSD a další věci jako Flytrex, DJI Ground Station a GPS/GSM lokátor, ale baterie je stále tam kde má být. Já bych ji teda určitě nahoru nedával....Mimochodem to umístení té antény pro video fakt není dobré. Trup ti to zastíní...tuto polohu mám vyzkoušenou.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
mateskojetin
Kontaktovat uživatele:

#1088 Příspěvek od mateskojetin »

Minno píše:zdravim Vas hosi, riesim nove umiestnenie baterky, pribudol iOSD a uz to nemam kam davat tak baterka ktora je vo vnutri v supliku tak pojde hore a chcem sa preto spytat ci mozem vysielac videa resp. antenu umiestnit v tesnej blizkosti prijimaca signalu frsky ako je to na fotke alebo to mam vymysliet niejak inak ?
diky za odpovede

Raději dolů jak je řešeno ZDE http://www.kopterforum.de/uploads/monthly_05_2015/post-3190-0-63243500-1432982937_thumb.jpg
TBS DISCOVERY PRO
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1089 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, nevsimol som si, ci to tu uz bolo, ale objednal som si novy kit Diatone White Sheep ( maju ho aj na BG ). Oproti tym najlacnejsim klonom je to PCB, takze integrovany power board + zopar drobnosti ( zospodu dva pasiky osvetlenia, drziak na Mobiusku). Dneska dorazil, na prvy pohlad vyzera velmi dobre, za tych par korun navyse stoji.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
martin z

#1090 Příspěvek od martin z »

To ale není jen o pár korun víc, to je za víc než dvojnásobek oproti základu, já základní verzi bez PCB objednal za polovinu
http://www.banggood.com/HJ-MWC-X-Mode-A ... 47345.html
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1091 Příspěvek od ddano007 »

martin z píše:To ale není jen o pár korun víc, to je za víc než dvojnásobek oproti základu

Ano povedme o 20$. Pokial cloveku staci tan zakladny klon - mal som doteraz dva - tak super. Ale ked si chces spravit nieco s PCB, tak za tych 20$ navyse je to - aspon pre mna - dobra cena.
Povodne som rozmyslal, ze si k tomu tvojmu klonu, ktory mam na ceste z MyRcMart, priobjednam len hornu ( ktoru medzicasom na BG vypredali ) a dolnu dosku, ale - kedze som nevedel, ako to bude velkostne sediet - som ten White Sheep kit objednal cely. Ked mi pride aj z MyRcMart ( momentalne odpociva na colnici), dam vediet.
fichtl500

#1092 Příspěvek od fichtl500 »

Co myslíte bude to teda dobrá volba?

http://www.banggood.com/Diatone-White-Sheep-PCB-Version-FPV-Quadcopter-Frame-Kit-videos-p970933-v10105.html

mě jako pro laika to přijde rozhodně zajímavější než jednoduchá kopie TBS, a ted jse rozhoduji co koupit repliku TBS Discovery nebo tu PCB desku?

Chystám se kompletně stavět svoji první kopteru :/ a určitě nechci začínat na překližce
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1093 Příspěvek od ddano007 »

Takze male porovnanie White sheep so standartnym H-450Q (REPTILE 500 Alien). Ked sa mi rozbehne internet, dam aj unboxing oboch ramov...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k5RA5UEF8B4[/youtube]
Naposledy upravil(a) ddano007 dne čtv 03.09.2015 7:27, celkem upraveno 1 x.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1094 Příspěvek od ddano007 »

Co je v krabici White sheep ...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YG9mH18J_y8[/youtube]

... a co v kite H-450Q z MyRcmart...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zz-85BdX9ag[/youtube]
rtomecek
Kontaktovat uživatele:

#1095 Příspěvek od rtomecek »

Diky za zrovnavaci videa, ujistilo me to v nakupu bile ovecky... :wink:
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“