Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Re: Coptér - posouzení dílů - pouze zde
My se tváříme souhlasně. Dokonce máš pochvalu že jsi vybral motory 35g.
Jenom ty regly můžeš dát slabší. Stačily by i 10A. Já jsem kdysi vyrobil tohle http://troll427.rajce.idnes.cz/Skladaci_tricopter/ . Je to skoro přesně to, co tvoříš Ty. Létalo to super, maličké, příjemné, lehké a výkonné. Kdyby se Ti ten tvůj rám nezadařil, tak Ti daruji ten z rajčete. Ještě se mi někde nejspíš válí doma. Je zachovalý ( nikdy to nespadlo) a funkční včetně serva naklápění ale bez veškeré elektroniky.Materiál je olaminovaná balsa. Taky jsem tam měl motory 35g, KV 1200 a vrtule osmičky. Regly byli 10A a baterka 3S2200.
- Pajik_CZ
regulatory chci schvalne silnejsi, kdybych se rozhodl stavet pozdeji vetsi kus, tak aby meli rezervu. protoze mi prijde hloupost snazit se na 3 reglech usetrit 100kc... 
zase jen na zemi...
Ja bych rek ze mu asi neslo o cenu reglu ale o hmotnost 26vs9g
Až se rozhodneš stavět větší kus, tak cena reglů bude v celkové ceně nového stroje nepodstatná. Kromě toho, co pak budeš dělat s motory co Ti zůstanou na ocet bez reglů?
Ten tricopter bude bez reglů neprovozuschopný a tudíž s ním ani nebudeš létat, ani ho snadno neprodáš . Takže ekonomicky nevýhodné. Daleko horší jako koupit nové silnější regly. A ještě k tomu vývoj jde neustále dopředu a za půl roku budu opět lepší regly než jsou teď. Takže můj názor na věc je- na coptera dávat vše přiměřené účelu, požadovaným vlastnostem a velikosti. No, ale v konečném důsledku je to tvůj copter a Tvé peníze, tak dělej jak sám uznáš za vhodné.
- Pajik_CZ
troll - mas pravdu. ale 10A mi prijde malo.
kdyz zvolim kompromis na 18A a 19g, tak by to uz slo, ne?
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/0/0/5/3
kdyz zvolim kompromis na 18A a 19g, tak by to uz slo, ne?
zase jen na zemi...
Dělej jak myslíš, já tvrdím, že na tohle 10A stačí. A zvládnul by to i regl 6A.
Pokud se bojíš, dej 12A AFRO , to bude dost i s bohatou rezervou. Pokud tam dáš silnější regly, ničemu to nevadí, jenom to bude zbytečně těžší a trošku dražší. Ukecávat Tě ale nehodlám, rozhodnout se musíš sám. Nicméně to, co tvrdím, není někde vyčtené moudro, ale mnohokrát ověřeno mou vlastní praxí.
LaBurda píše:Já bych chtěl právě něco mezi, kameru nebudu vozit pořád, ale občas se najde příležitost to využít. Ale zas si říkám nebuide pak problém s dolazováním když to bude jinak zatížený a naopak ?
Takže motory s menšími otáčkami a kratší vrtule ...
S tím pípákem mě to napadlo jen sem chtěl mít jistotu
Hele,kolego, nic ve zlém, ale Ty nejsi moc studijní typ, co ? Tak udělej jednou výjimku, udělej si čas a přečti si tohle viewtopic.php?f=130&t=70871 . Poté by měli být Tvé další dotazy o dost fundovanější.
Re: Quadcopter - zaciatocník
Duffs píše:Rám špecifikácie:
Vrtule 6x3 (Standard rotačný) (5Pcs/Bag)->
Vrtule musíš mít dvoje, jedny CCW a jedny CW (pos měru hodinovych ručiček a proti)
450 klidný lety s gimbošem. 250 co zatim moc nelíta a dělá drahoty
Troll píše:
Hele,kolego, nic ve zlém, ale Ty nejsi moc studijní typ, co ? Tak udělej jednou výjimku, udělej si čas a přečti si tohle http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=130&t=70871 . Poté by měli být Tvé další dotazy o dost fundovanější.
Teď si nejsem jistej jestli si rozumíme, myslím vrtule kratší oproti mnou zmiňovanými
Jinak Představu už mám maličko jinou
říkám si že bych přešel na větší rám F450
Motory Turnigy Sk3 1240kv - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
Regly afro 20A at mam klidný spaní
Jednotku NAZA m lite + GPS, jak tu někdo psal bec teda má naza v sobě ?!
Vrtule nějaký 8*4.5
Bral bych regly Afro OPTO jsou odolnejsi vuci ruseni... ...sam je budu kupovat (30A) do podstatne vetsi quadry.
Ano naza ma svuj vlastni bec, pukud ji koupis tak jak se bezne prodava v setu.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:Ano naza ma svuj vlastni bec, pukud ji koupis tak jak se bezne prodava v setu.
Celkem zavádějící informace, takže má svůj integrovaný BEC, nebo je v setu přiložen externí, takže ho nemusí kupovat, ale použít ho musí, jinak Nazu odpálí?... Myslim, že docela důležitá informace pro začátečníka.
Jinak si myslim, že pokud už máš takhle velký rám bylo by lepší použít 10" nebo 11" vrtule s motory kolem 1000kv. Milionkrát uživatelsky odzkoušené a zde velice doporučované jsou SunnySky 2212 980Kv. Bude ti to vážit tak 1000-1200g, takže s 10" vrtulema to bude svižné, výkonu tak akorát, s 11" to bude příjemně rychlé (ale asi nic moc pro začátečníka, ty můžeš pořídit až se rozlítáš, nebo až ti to ztěžkne, protože na to navěsíš osd, kameru a fpv).
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Wormsnake píše:Bral bych regly Afro OPTO jsou odolnejsi vuci ruseni... ...sam je budu kupovat (30A) do podstatne vetsi quadry.
Jo chci tu v setu se vším....ale ještě jsme četl, že když máš opto tak vyřadíš BEC ?...a je lepší reciever napájet zvlášt ?...proto bych volil radši bez Opta nabo je praxe jiná ?
j.s píše:Celkem zavádějící informace, takže má svůj integrovaný BEC, nebo je v setu přiložen externí, takže ho nemusí kupovat, ale použít ho musí, jinak Nazu odpálí?... Myslim, že docela důležitá informace pro začátečníka.
Jinak si myslim, že pokud už máš takhle velký rám bylo by lepší použít 10" nebo 11" vrtule s motory kolem 1000kv. Milionkrát uživatelsky odzkoušené a zde velice doporučované jsou SunnySky 2212 980Kv. Bude ti to vážit tak 1000-1200g, takže s 10" vrtulema to bude svižné, výkonu tak akorát, s 11" to bude příjemně rychlé (ale asi nic moc pro začátečníka, ty můžeš pořídit až se rozlítáš, nebo až ti to ztěžkne, protože na to navěsíš osd, kameru a fpv).
Původně jsem přemýšlel o F330 (330mm rám)
a na to ty osmičky vrtule...takže se klidně můžu držet původního plánu ?...FPV nevím jestli budu někdy používat, kamera má wifi a na nějakej kousek to uvidíma když ne tak taky to je fuk (mám sony HDR-30s nebo jak to je)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PMU_.html
Tohle je v setu k naze, je to vlaste 5V 3A BEC ktery muze byt napajen 2-6S LIPO, umi merit napeti baterie a tuhle informaci predat NAZE (vlasni ridici jednotce).
3A je dost aby se krome NAZY dala z tohohle "naza BECu" napajet i dalsi drobna polubni elektronika.
5V pro dalsi elektroniku lze vytahnout treba z nektereho kanalu prijimace.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
LaBurda píše:
Původně jsem přemýšlel o F330 (330mm rám)
a na to ty osmičky vrtule...takže se klidně můžu držet původního plánu ?...FPV nevím jestli budu někdy používat, kamera má wifi a na nějakej kousek to uvidíma když ne tak taky to je fuk (mám sony HDR-30s nebo jak to je)
Wifi na kamere nikdy nezapinej pri letu nebo ti to muze spadnout WIFI a 2.4Ghz vysilace se navzajem rusi, pouzivaj stejne radiove pasmo.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless