DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Když to uděláš přiměřeně (hodně
) vysoko, tak by se to mělo srovnat. Myslím, že akrobat s hexou (SAT-Hofman, nebo jak se jmenuje ten nick) kdysi tady postoval video, ve kterém kromě jiného ukazoval vypnutí a zapnutí motorů (ve vzduchu pochopitelně).
IvanGS píše:...mně omezené klesání 2 m/s trochu vadí spíš z důvodu, že při létání v horách, nad návětrným svahem, je někdy problém vůbec klesat, protože stoupavá složka větru je silnější, pak nastává úprk někam stranou kde vzduch nestoupá a na to nemusí být dost bezpečného místa ani času.
Člověče to je vlastně zajímavá věc a může to vysvětlit nějaké tady kdysi probírané nehody v horách - pokud budu chtít klesat stejně "rychle" (třeba i pomalu) na návětrné straně třeba někde v dýze, kde to fakt nosí (nebo v hezkém stoupáku, kde je klidně 5 m/s nahoru), tak milý Phantom, aby to stoupání dohonil, musí adekvátně ubrat otáček, což samozřejmě může vést ke ztrátě ovladatelnosti a havárii. Tj. třeba místo 2 m/s reálně "klesá" nějakých 7 m/s = de facto padá, i když mě ze země se to jeví jako zcela standardní klesání. Asi jsem zrovna objevil Ameriku
Chlapi poraďte mi,upadl mi na Phantomu konec anténky přijímače (ten fous),můžu s tím lítat,nebo musím sehnat celou anténku?
Hledal jsem na e-bay náhradní,ale jsou jenom komplet s přijímačem.Předem dík
Phantom 4
-
Václav Procházka
vojtek píše:Chlapi poraďte mi,upadl mi na Phantomu konec anténky přijímače (ten fous),můžu s tím lítat,nebo musím sehnat celou anténku?
Skrať - ohol opatrně stínění kablíku u antény a nech koukat stejně dlouhý fous, který se ti utrhnul.
Samostatný nový kabílek s konektůrkem, se dá pořídit ve specializované prodejně na VF techniku, ale ten by si musel upravit stejným způsobem.
Ten bych řešil až v případě, pokud by byl kablík poškozený třeba havárií.
ZDravím,
tak kvadru mi vyreklamovali. Som strašne rád!!!
Vyjadrenie servisu je ten, že pravdepodobne za to môže batéria. Pokles napatia.
Kvadru opravili, poslali nové vrtule, novy gimbal. Akurat prenos som si musel dokupit.
Takze tak.
Pekny den.
tak kvadru mi vyreklamovali. Som strašne rád!!!
Vyjadrenie servisu je ten, že pravdepodobne za to môže batéria. Pokles napatia.
Kvadru opravili, poslali nové vrtule, novy gimbal. Akurat prenos som si musel dokupit.
Takze tak.
Pekny den.
Viděli to video? Pokud to bylo opravdu poklesem napětí na aku, tak je to OK, ale pokud sis vypnul motory (a to nevíš jistě), tak buď strašně rád, že jsi z toho vyšel takhle levně. A příště opatrně. Ať to lítá.
...
...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:18, celkem upraveno 2 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Marek_Km píše:Viděli to video? Pokud to bylo opravdu poklesem napětí na aku, tak je to OK, ale pokud sis vypnul motory (a to nevíš jistě), tak buď strašně rád, že jsi z toho vyšel takhle levně. A příště opatrně. Ať to lítá.
Ano samozrejme. ja som im poslal video a všetko k tomu.
A ano ako som pisal nie som si isty, ale pisal som, ze zase nie som taky blbec a nedrzal som to tak dlho. proste ja som nevedel co sa stalo. Lietal som opatrne vsetko. DAval som si pozor.
Teraz este ma napadlo, ze s tou bateroiu som mal taku skusenost, ze vlastne jedna mi vzdy indikovala ked klesla pod 30% a ta druha(s ktorou to spadlo) mi to neindikovala. Ci nebol uz to varovny signal.
Jasne som rad.
Ďakujem za rady za vsetko.
OK no. Pokud nemáš, tak si určitě kup nějaké OSD. V podstatě nezbytná věc pro FPV (nemyslím tím race třídu 250) létání. Hlavně musí mít minimálně zobrazení stavu palubního napětí.
Baterku mi vyplo počas letu
.. v diaľke cca 700 m (výška cca 120m), prvýkrát pri 48% kapacity batérie, koptéra padala strmo dole, (zrazu ukazovalo 0% kapacity batérie) rýchlosť klesania 8m/s páčku som držal stále smerom hore, zastavila sa.. cestou k sebe zase padala dole, samá od seba! Zase som držal páčku hore a zase sa zastavila a keď som bol už cca 100 m od seba a 15 m vysoko, baterku vyplo úplne a koptéra spadla na zem (na lúku). Odniesol si to len trup = praskol, gimbal a kamera OK.. ale prečo zrazu tak stratila batéria kapacitu? z 48% na 0%, potom som si všimol 22% kapacity batérie a zrazu 0%... "Inteligentná batéria", zajtra pôjde na reklamáciu, veď je nová, má 9 cyklov za sebou nabitia
Akurát som mal zapnutý foto režim, takže ani záznam nemám z toho..
Akurát som mal zapnutý foto režim, takže ani záznam nemám z toho..
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Teda chlape, Ty máš ale smůlu ...

Edit: Když se ale po dvakráte znovu chytla, vypadá to spíše na špatný kontakt. Jen nevím zda na hlavních kontaktech u baterie, nebo jinde. Že by přímo v "Inteligentní baterii" ??
Jsem zvědav na způsob řešení reklamace, hlavně ještě s přihlédnutím ke zničené skořepině ...
Edit: Když se ale po dvakráte znovu chytla, vypadá to spíše na špatný kontakt. Jen nevím zda na hlavních kontaktech u baterie, nebo jinde. Že by přímo v "Inteligentní baterii" ??
Jsem zvědav na způsob řešení reklamace, hlavně ještě s přihlédnutím ke zničené skořepině ...
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
veru... ale jak schválne, som mal zapnutý foto režim 5 sec interval
Video by bolo zaujímavé ako to 3 krát padalo... Tak aspoň táto foto a nejaké podobné vyšli.. Som zvedavý ako sa k tomu predajca postaví, zajtra posielam batériu na reklamáciu a či mi dá aj náhradný trup.. Keby, že gimbal a kameru som rozbil, tak by som to s lietaním zabalil už nadobro...
Stapaka: Neviem či kontakt..ale kontakt myslím, že je tam dostatočný..drží to tam pevne.. možno vo vnútri batérie ako píšeš.. sám som zvedavý ako sa k tomu postavia.. Pripojil som ju na pc a ukazuje 9% kapacity batérie! najprv 48% potom na to 0%, zase 22% na to 0% a teraz 9%..
Stapaka: Neviem či kontakt..ale kontakt myslím, že je tam dostatočný..drží to tam pevne.. možno vo vnútri batérie ako píšeš.. sám som zvedavý ako sa k tomu postavia.. Pripojil som ju na pc a ukazuje 9% kapacity batérie! najprv 48% potom na to 0%, zase 22% na to 0% a teraz 9%..
zdravim,
mam phantom vision 2 plus f320 par dni, rc a i phantom asistant i vsechen firmware je aktualizovan.
a mam taky par dotazu
1) nejde mi ovladat kameru, ani v aplikaci (ani v litchi aplikaci), ani rolovacim tlacitkem, v rc asistentovi normalne rolovaci tlacitko reaguje, s1 mi taky prepina rezimy
2) taky se vam obcas zobrazuji pruhy na zaznamu videa, treba pri slunecnem pocasi? cetl jsem ze by to mohla vyresit clona nebo filtr na cocky
3) jaka je podle vas bezpecna maximalni vyska?
4) kde nastavim upozorneni a nasledny go home pri nizke baterii? myslim tim procenta baterie
diky
mam phantom vision 2 plus f320 par dni, rc a i phantom asistant i vsechen firmware je aktualizovan.
a mam taky par dotazu
1) nejde mi ovladat kameru, ani v aplikaci (ani v litchi aplikaci), ani rolovacim tlacitkem, v rc asistentovi normalne rolovaci tlacitko reaguje, s1 mi taky prepina rezimy
2) taky se vam obcas zobrazuji pruhy na zaznamu videa, treba pri slunecnem pocasi? cetl jsem ze by to mohla vyresit clona nebo filtr na cocky
3) jaka je podle vas bezpecna maximalni vyska?
4) kde nastavim upozorneni a nasledny go home pri nizke baterii? myslim tim procenta baterie
diky