TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vbalko

Re: TBS Discovery a jeho klony

#1066 Příspěvek od vbalko »

jamesgsf píše:Pokud používáte apm a droidplaner v telefonu. Tak si uděláte registraci na droneshare.com a tam se ukládá log z apm a funguje to podobně.

A cim se to pripoji k telefonu? Bt mas ani ne 50 metru.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od jamesgsf »

apm má 433 telemetrii.
Přílohy
droneshere.jpg
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne stř 10.06.2015 11:41, celkem upraveno 1 x.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
vbalko

#1068 Příspěvek od vbalko »

jamesgsf píše:apm má 433 telemetrii.

Jenom dokud te nekdo nechyti :) Nebo to mas do 10 mW?

A jak to mas napojene na telefon? 433MHz prijimac na arduino a z arduina na bt vysilac?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1069 Příspěvek od jamesgsf »

Bych chtěl mít tvoje starosti. Ano používám 10mw. Ano apm dovoluje nastavit vysílací výkon i těch 10mw pro telemetrii ve svém softwaru pro nastavení desky.

Tady pro rejpaly - položka TX power
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-optional-hardware/common-telemetry-landingpage/common-3dr-radio-version-2/#connecting_to_apm2x
Moren

#1070 Příspěvek od Moren »

Já mám k ovládání TBS EZ-UHF na 433, takže by to asi nešlo. V každém případě jednoduchost toho Flytrexu je pro mě ideální. Zapojit, vložit SIM, registrovat na webu a létat. Nemusím nic laborovat a ta krabička se krásně vešla na spodek TBSka.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1071 Příspěvek od jamesgsf »

Já vím moreno, myslel jsem to jako že to de i jinak jak z toho dostat data o spadlém copteru o tom můžem pohovořit osobně :-). To bych tady ani nepsal, protože s tím ez-uhf určitě na 10mw nejedeš :-) aby z toho někoho netrefilo.
vbalko

#1072 Příspěvek od vbalko »

jamesgsf píše:Bych chtěl mít tvoje starosti. Ano používám 10mw. Ano apm dovoluje nastavit vysílací výkon i těch 10mw pro telemetrii ve svém softwaru pro nastavení desky.

Hele nechap mně špatně. Mně je to jedno. Jenom aby někdo na to nedoplatil kvůli tomu že by si myslel že je to v pořádku.
Moren

#1073 Příspěvek od Moren »

Tak tak. :)

Někdy mám pocit, že FVP v našich končinách nějak rozumně legálně provozovat nejde. Vždy musíš udělat kompromis pro výsledky které požaduješ. Když jsem létal s videem na 5,8GHz, tak už od 50 metrů mi obraz zrnil. Tam kde lítám mají pojítka Wi-Fi snad i stromy. Takže se tomu nedivím. Pro létání FPV racing je ale asi 5,8GHz akceptovatelné. Kámoš s tím lítá pár set metrů v pohodě. Já chtěl ale dál, tak jsem šel do 1,2GHz videa. Jenže to je nelegální a nechtěl jsem zase tak moc dráždit. Tedy abych mohl létat dále a zůstat v legálních frekveních, zbývala mi 2,4GHz na video. Pak jsem musel ale vysílačku hodit na UHF a v tom případě jsem zase ne nelegální hodnotě, tentokráte silou vysílacího signálu. Ale pro mě osobně to je ten kompromis a to menší zlo než být na 1,2 GHz.

Ale nechci zde rozvíjet debatu o legálních a nelegálních frekveních. To patří jinam.

V každém případě na to hlídání pozice TBS před případnou ztrátou je i to tvoje řešení řešením a jistě bude levnější než 5000 za Flytrex. To asi jo.
graup15

#1074 Příspěvek od graup15 »

Jestli to dobře chápu,tak Flytrex (s tím jsi mi nadchnul,už vím co přihulí ježíšek) komunikuje přez mobilního operátora..tzn pokud neletíš do dvou kilometrů výšky,tak normálně funguje v rámci pozemní mobilní sítě...???

S těmi frekvencemi máš bohužel pravdu...jinak by jsme létali tak maximálně do sto metrů ...Mám stejné vybavení co ty a funguje luxusně. Taky plánuji vzít jeden Vrx od Immersion (když by jsi chtěl taky,můžeme se podělit o poštovné),protože má filtr na potlačení UHF. A pějí na něj pochvalné recenze.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PEb9ubYn_-E[/youtube]

Teď přemýšlím jestli tam dám nějaký gimbal,či ne. Pro mne zatím,není natáčení HD videa nijak prioritní. Mně stačí ten adrenalin z letu.
Moren

#1075 Příspěvek od Moren »

Tak já to zatím modifikovat nebudu, spíš uvažuju o nějaké racing 250 až budu více kovanej v lítání na manuál.

Co tam máš za baterku? Takhle doletět skoro 5 kiláků a zpět to je fakt super. To bych si asi netroufl. Zatím létám lehce přes kilometr, i když video je v pohodě a klidně bych mohl letět dál. Jestli máš 4S a přistával jsi na 13V tak jsi musel mít 3,25 na článek a to už je trochu risk, ne? Pořád se snažím držet limitu 3,5 na článek jako minimum, abych šetřil baterku. Většinou sedám tak při 3,7V.
skiner

#1076 Příspěvek od skiner »

Nedavno som ho objednal z UK skladu, vysiel o nieco lacnejsie ako z CN a bol doma do tyzdna. Vylietal som s nim zatial len dve baterky.
Predtym som lietal s HJ MWC X-Mode Alien, ale ten sa na Diatone nechyta :)

https://www.dropbox.com/sh/dce9i13csr6k ... zt-aa?dl=0

Ramena som nechal z klasiky Q450, nechcelo sa mi to vsetko prehadzovat.
graup15

#1077 Příspěvek od graup15 »

Moren píše:Tak já to zatím modifikovat nebudu, spíš uvažuju o nějaké racing 250 až budu více kovanej v lítání na manuál.

Co tam máš za baterku? Takhle doletět skoro 5 kiláků a zpět to je fakt super. To bych si asi netroufl. Zatím létám lehce přes kilometr, i když video je v pohodě a klidně bych mohl letět dál. Jestli máš 4S a přistával jsi na 13V tak jsi musel mít 3,25 na článek a to už je trochu risk, ne? Pořád se snažím držet limitu 3,5 na článek jako minimum, abych šetřil baterku. Většinou sedám tak při 3,7V.

Lítám na 4S-5200mAh. No je fakt,že to bylo o prsa,páč jsem chvilku letěl jinam,než jsem myslel,že letím a tím rezervička vzala za své :-) Poslední dva kilásky jsem se modlil ,abych udržel konstantní rychlost.
Na druhou stranu,musíš vyzkoušet limity...že? :-) :-)
Mně včera dorazil po víc než měsíci nový rám na QAV 500,tak se pustím do reinkarnace.
mateskojetin
Kontaktovat uživatele:

#1078 Příspěvek od mateskojetin »

Tak konečně jsou baterky skladem. Kdo zaváha nežere.https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=65276
TBS DISCOVERY PRO
mateskojetin
Kontaktovat uživatele:

#1079 Příspěvek od mateskojetin »

Kdo poradí, přehodil jsem motory a vypadá to že motor je dobrej. Při škubání se docela zahřál a začalo se kouřit. Vypadá to na regulátor nebo je tam ještě něco jiného? [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=op0xMTavvfk[/youtube]
TBS DISCOVERY PRO
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1080 Příspěvek od zskal »

Na tom videu to vypadalo jako rozhozená kalibrace regulátoru s plynem. Někde jsem četl, že i u těchto opto regulátorů od TBS se doporučuje tu kalibraci udělat. Pokud se tam ale z něčeho kouřilo (toho jsem si ale na videu nevšiml), tak to vypadá, že spíš opravdu odešel regulátor...pokud tedy jak píšeš je motor OK. Ten kouř šel z motoru nebo regulátoru? Projdi si ještě pořádně spoje kabelů mezi regulátorem a motorem. Mohl tam být hůř sletovaný spoj a vibrace to potom už dorazí...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“