Pomoc při hledání letadla.
- Xenomorfus
Re: Pomoc při hledání letadla.
Urcite by byla,
mezitim sem se s Honzou domluvil po telefonu a je na ceste pro obycejnou kameru.
Osobne mu reknu,az dorazi, ze ta moznost je a treba se vecer nejak kontaktuje pres SZ.
mezitim sem se s Honzou domluvil po telefonu a je na ceste pro obycejnou kameru.
Osobne mu reknu,az dorazi, ze ta moznost je a treba se vecer nejak kontaktuje pres SZ.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
...
...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:31, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Děkuji Vám chlapi a můj velký dík patří hlavně Xenomorfovi, který mi půjčil kameru na hledání čistě jen na "slovo".
Velice si toho vážím a snad budu moci taky někdy takto pomoci.
Dneska jsme zkusili s Jirkou hledat pomocí kamery, první vzlet byl ok, ale vítr tam byl dost velký, ovšem i přesto se koptéra při testování uměla sama vrátit pomocí RTH na místo startu.
Na druhý vzlet jsem šel dále do řepky a asi po 2-min letu se uvolnila kamera ze svého úchytu, ovšem naštěstí byla přivázaná na rameno, což ji zachránilo před pádem a jistou ztrátou v řepce. Ale na druhou stranu jak visela na tom rameni, začala okamžitě převažovat koptéru na tu stranu a vítr jí hned začal brát pryč, což jsem se snažil vyřešit RTH, ale díky tomu větru a i převažováním stále na jednu stranu si s tím koptéra už nedokázala poradit a odletěla až.... 2,6km daleko do pole od místa startu a tam šla sama na přistání.
Našel jsem ji pak dle síly signálu RSSI a pak i dle bzučáku,což mě zachránilo před velkým fiaskem a zaplacení Xenomorfovi za jeho kameru
.
Uvažuju, že možná bude lepší dát kameru na dvoumotorové letadlo, co jsem si postavil na FPV a zkusit to z letadla. U koptéry jak už byla výš, tak se špatně bez FPV orientovalo, jak je vůbec natočená a nemohl jsem se pustit moc dál od sebe
.
Velice si toho vážím a snad budu moci taky někdy takto pomoci.
Dneska jsme zkusili s Jirkou hledat pomocí kamery, první vzlet byl ok, ale vítr tam byl dost velký, ovšem i přesto se koptéra při testování uměla sama vrátit pomocí RTH na místo startu.
Na druhý vzlet jsem šel dále do řepky a asi po 2-min letu se uvolnila kamera ze svého úchytu, ovšem naštěstí byla přivázaná na rameno, což ji zachránilo před pádem a jistou ztrátou v řepce. Ale na druhou stranu jak visela na tom rameni, začala okamžitě převažovat koptéru na tu stranu a vítr jí hned začal brát pryč, což jsem se snažil vyřešit RTH, ale díky tomu větru a i převažováním stále na jednu stranu si s tím koptéra už nedokázala poradit a odletěla až.... 2,6km daleko do pole od místa startu a tam šla sama na přistání.
Našel jsem ji pak dle síly signálu RSSI a pak i dle bzučáku,což mě zachránilo před velkým fiaskem a zaplacení Xenomorfovi za jeho kameru
Uvažuju, že možná bude lepší dát kameru na dvoumotorové letadlo, co jsem si postavil na FPV a zkusit to z letadla. U koptéry jak už byla výš, tak se špatně bez FPV orientovalo, jak je vůbec natočená a nemohl jsem se pustit moc dál od sebe
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
- Xenomorfus
hadrák píše: ...dík patří hlavně Xenomorfovi...
...ale zase neni tolik za co.
Rad bych pomohl sam s letadlem a kamerou, bohuzel sem uz par tydnu na nemocenske. Pocitam, ze budu az do nedele
Xenomorfus
-
Jiří Hladký
Pánové, moc vám všem děkuji za snahu a ochotu při hledání. Bohužel z dosavadních pokusů se obávám že to letadlo najde až kombajn při sečení.
Mimo jiné chci tímto velice poděkovat Honzovy "honzaop" za dosavadní pokusy o nalezení.
Díky moc.
Mimo jiné chci tímto velice poděkovat Honzovy "honzaop" za dosavadní pokusy o nalezení.
Díky moc.
-
vladimir32
Co zkusit kontaktovat majitele pole a nabídnout odměnu . Traktorista bude mít na pivo a ty svuj model. 
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, poslal jsem loni v červnu letadlo, dvoumotorové Aero 45 s rozpětím 200 cm elektro do řepky, pole jsme prošlapali, měl jsem na hlavě FPV ale pád videli tři kolegové.
Lahví slivovice jsem uplatil partu nezaměstnaných, ty kolchozník vyhnal, když šli ve čtyřech v rojnici a za nimi nebylo nic, ani řepka
nic, jen nasranej kolchozník...
pak jsem létal s hd kamerou, z čučení na zelenej film v noťasu mi bylo až blbě
pak ztráta FPV nosiče při hledání s brýlemi a nález alesoň hledače za dva dny
rogalo, dvě hodiny čučení do zeleného moru: nic, aspoň jsem se hezky svezl, majitel vrtulníku chtěl 4000 za hodinu, to jsem vypustil.
Kombajnéra jsem ve finále upozornil, neviděl ho, až traktorista co jel za kombajnem mi přinesl v náručí co zbylo, neprošlo to trávením kombajnu, ale pod lištou.
Baterka na srač... zbytek ok, vyhodil jsem jen přijímač, zbytek létá v poletuchách dál.
Letadlo bylo ve správném směru, ale cca 150 m blíž, než jsme brouzdali.
Největší strach jsem ve finále měl, aby jim neshořel kvůli bateriím kombajn, ale leželo to dva měsíce v poli, řepka se sklízí u nás v druhé půlce srpna, takže cajk, bylo to mrtvé
Sledoval jsem toto téma, ale nevím, nechtěl jsem tě zrazovat.
Koupil jsem GPS vyhledávače a v cennějších érech a FPV je poctivě vozím.
Letos máme u letiště kukuřici, aspoň se v to líp chodí:)
Mirek
Lahví slivovice jsem uplatil partu nezaměstnaných, ty kolchozník vyhnal, když šli ve čtyřech v rojnici a za nimi nebylo nic, ani řepka
nic, jen nasranej kolchozník...
pak jsem létal s hd kamerou, z čučení na zelenej film v noťasu mi bylo až blbě
pak ztráta FPV nosiče při hledání s brýlemi a nález alesoň hledače za dva dny
rogalo, dvě hodiny čučení do zeleného moru: nic, aspoň jsem se hezky svezl, majitel vrtulníku chtěl 4000 za hodinu, to jsem vypustil.
Kombajnéra jsem ve finále upozornil, neviděl ho, až traktorista co jel za kombajnem mi přinesl v náručí co zbylo, neprošlo to trávením kombajnu, ale pod lištou.
Baterka na srač... zbytek ok, vyhodil jsem jen přijímač, zbytek létá v poletuchách dál.
Letadlo bylo ve správném směru, ale cca 150 m blíž, než jsme brouzdali.
Největší strach jsem ve finále měl, aby jim neshořel kvůli bateriím kombajn, ale leželo to dva měsíce v poli, řepka se sklízí u nás v druhé půlce srpna, takže cajk, bylo to mrtvé
Sledoval jsem toto téma, ale nevím, nechtěl jsem tě zrazovat.
Koupil jsem GPS vyhledávače a v cennějších érech a FPV je poctivě vozím.
Letos máme u letiště kukuřici, aspoň se v to líp chodí:)
Mirek
Moje zkušenost je, že v řepce lze model nalézt jen pokud je max 15 - 20 metrů od kraje a je slyšet zvuk serv.
Jednou kamarád sedl s paraglidem do řepky, ale to je jiný příběh ...
Jednou kamarád sedl s paraglidem do řepky, ale to je jiný příběh ...
Zdravím všechny a díky za Vaše poznatky a příspěvky. Zkusím to ještě do tohoto víkendu asi a když to bude na nic, to mi pak nezbyde než čekat na kombajn, už jsem se o tom bavil i s Jirkou. Škoda, že tu pořád fouká silný vítr, jak naschvál..., nezbývá než čekat.
Uvidíme jak to dopadne, dám pak vědět. Ta koptéra, která se mi zbláznila, ta mě ani moc netrápí, byly tam obyč motory i regly, jen škoda kamery a fpv vysílače, nu možná ještě není vše ztraceno a není třeba házet flintu do žita, když už je letadlo a koptéra v řepce...
.
Uvidíme jak to dopadne, dám pak vědět. Ta koptéra, která se mi zbláznila, ta mě ani moc netrápí, byly tam obyč motory i regly, jen škoda kamery a fpv vysílače, nu možná ještě není vše ztraceno a není třeba házet flintu do žita, když už je letadlo a koptéra v řepce...
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to optimisticky.
V neděli spadl pyloňák do řepkového pole. Po 3hodinách chození přiletěl R22 a model za 5minut našli. Naváděn pomocí vysílačky se druhý člověk k modelu propracovával 15min.
Ale ta celková radost....
Přeji ti podobný úspěch.
V neděli spadl pyloňák do řepkového pole. Po 3hodinách chození přiletěl R22 a model za 5minut našli. Naváděn pomocí vysílačky se druhý člověk k modelu propracovával 15min.
Přeji ti podobný úspěch.
TomasC píše:Viděl bych to optimisticky.
Přeji ti podobný úspěch.
Díííky
Tak dneska jsem proletěl párkrát nad předpokládaným místem pádu letadla, prohlédl pak záznam a .... podařilo se najít letadlo
Ovšem zanedlouho přeletěl kolem motorový padák, zamával jsem na něj s prosíkem, tak přistál a po vysvětlení o co mi jde znovu vzlétl a asi 10min kroužil nad řepkou a zkoušel pátrat po koptu, ale bez výsledku, tak mi už jen zamával a pokračoval dále, správný chlapík, jestli toto bude číst, tak mu velice děkuji za ochotu!!!!!
Zkusím ještě jeden den pátrat po koptu a když to nepomůže, vrátím Xenomorfovi kameru a už jen čekat.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
To se bude hledat blbě
kamarád upadl na technickou závadu do pšenice, pád jsem viděl, měli jsme souřadnice z GPS. Přesto nebýt to trikopter s bzučícím servem, chodíme tam možná ještě teď. Na rozdíl od letadla se to v tom obilí propadne dolů a schová tak, že projdeš půl metru okolo a nevidiš to.
OK2WY
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
jak to tak tady sleduji asi nejlepší je klasické pištidlo v každém letadle né?
-
JardaRůžička
Pokud hrozí umístění do řepky, určitě.ufon13 píše:jak to tak tady sleduji asi nejlepší je klasické pištidlo v každém letadle né?
Kdysi jsem to měl v samokřídle a bylo to neskutečně užitečné. Slyšitelnost minimálně 100m, důležitý je přerušovaný tón.
Pískátka mám, ale jsem línej je instalovat 
Nicméně měl jsem pískátko v Betě při svých začátcích.
Padl jsem 30 m od sebe do 3m vysokých růží.
A i s pískátkem jsem to letadlo hledal 20 minut. Sedělo na vršku křoví a ze spodu nebylo vidět.
Přeji úspěch při hledání.
Ztráta modelu vždy naštve.
Nicméně měl jsem pískátko v Betě při svých začátcích.
Padl jsem 30 m od sebe do 3m vysokých růží.
A i s pískátkem jsem to letadlo hledal 20 minut. Sedělo na vršku křoví a ze spodu nebylo vidět.
Přeji úspěch při hledání.
Ztráta modelu vždy naštve.