Pomoc při hledání letadla.

Občas model uletí, nebo se štěstím najdete cizí model.
Zpráva
Autor
Jiří Hladký

Pomoc při hledání letadla.

#1 Příspěvek od Jiří Hladký »

Dobrý den přátelé, dnešního dne 5.6.2015 v podvečer se mi zatoulalo letadlo s 10 ccm motorem do řepkového pole. Stalo se tak u Štěpánkovic v okrese Opava.
Chtěl bych Vás tedy požádat o pomoc při hledání mého letadla. Budu nesmírně vděčný za každou pomoc. Pole má už výšku 1,5 m, nesmírně to stěžuje pátrání.
tel.: 605 750 024, Jiří Hladký
Wormsnake

Re: Pomoc při hledání letadla.

#2 Příspěvek od Wormsnake »

Chtelo by to povolat do "zbrane" FPV kopterysty aby zmapovali teren jinak vas majitel repkoveho pole prokleje!

Jinak preju hodne zdaru pri hledani ztraceneho stroje, at se ero najde.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
oskarr

#3 Příspěvek od oskarr »

Ahoj jirko .Kde je v palestině letiště?
Marena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marena »

Jednou se mi taky takto zatoulalo. Dost mi pomohla telemetrie a zkouska dosahu, kde je dosah max. 30m a kdyz se telemetrie chytla, vedel jsem je je v okoli. Navic se i pri beznym signalu dal podle sily rssi chytit smer. Tenkrat jsem spadnul pri fpv kdyz vypadl obraz a ja jen stezi odhadl ze to bylo smerem po slunci.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
oskarr

#5 Příspěvek od oskarr »

Kdyby jsi chodil lítat na letiště zábřeh jako já tak se ti to nestane. Ale neboj najdeš ho.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RimmerCZ »

V repce se chodit vubec neda, to je total dzungle. Vem si druhe ero jestli mas, kamerku, natocit a pak se na to doma podivat. Nejjednodussi moznost.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Marek_Km

#7 Příspěvek od Marek_Km »

Rad mnoho, ale pomoc žádná. Mraky z nás mají na nějakém poletovadle FPV, ale nikdo z okolí toho nešťastníka nepomůže. Kdybych to neměl tak z ruky, tak jedu hned. Není nad to spojit příjemné s užitečným. To mu nikdo z okolí nemůže pomoct?
honzaop

#8 Příspěvek od honzaop »

Ahoj, našels, nebo potřebuješ stále pomoci? Mám koptéru s FPV, tak bych dojel, ale dnes jsem byl na svatbě, tak to nešlo.
Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Jiří Hladký

#9 Příspěvek od Jiří Hladký »

Ahoj, děkuji za rady. Některé mne taky napadly ale bohužel se mi ještě nepodařilo pokořit tu džungli.
Dneska v podvečer bude pátrání pokračovat s Honzovou koptérou. Tak snad budeme úspěšní.
honzaop

#10 Příspěvek od honzaop »

Tak pátrání s kopterou máme za sebou a bohužel s výsledkem ještě horším.
Prvních 15min jsme zkoušeli hledat nad řepkou, ale nenašli jsme nic. Pak mi začala blbnout řídící deska a at jsem se snažil dostat zpět, stále to letělo pryč a rotovalo to, asi magnetometr, nicméně jak jsem byl 450m od sebe, šel jsem dolů a ač byl na koptéře pípák, tak jsme ji už nenašli.
Takže místo abych Jirkovi pomohl, tak jsem mu ještě přidělal práci s hledáním mé koptéry a navíc bez úspěchu, ach jo. Ta řepka to je prevít...
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RimmerCZ »

Marek_Km píše:Rad mnoho, ale pomoc žádná. Mraky z nás mají na nějakém poletovadle FPV, ale nikdo z okolí toho nešťastníka nepomůže. Kdybych to neměl tak z ruky, tak jedu hned. Není nad to spojit příjemné s užitečným. To mu nikdo z okolí nemůže pomoct?

Jak rikas, ja to k nemu mam tak 20km, ale nemam sam ani cas si jit zalitat sam pro sebe, kdyz jsem kazdy den na stavbe. A to FPVcko mam, ale rozliseni pres kameru je tak bidne, ze to chce full HD kameru, natocit a pak zpetne projit.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
ananas

#12 Příspěvek od ananas »

asi Bermudský trojúhelník v řepce :-D
honzaop

#13 Příspěvek od honzaop »

Vzhledem k tomu, že jsem měl zrovna rozebranou koptéru s "lepší deskou" a gps, která se umí sama vrátit při potížích, vzal jsem koptéru, kterou jsem měl jen na takové poletování a přidělal na ní FPV. Že se mi tak zblbne a skončím taky v řepce, mě nenapadlo ani ve snu.
Dal jsem dohromady rychle svou lepší koptéru, ale jsem nyní bez kamery. Mám jen sony, která váží 450g, což už je moc. Proto se ptám, zdali by byl ochoten někdo pomoci zapůjčením lehké kamery, která umí HD, klidně ho naložím v okolí Ostravy, na místě proletíme nad řepkou, sjedem záznam na notesu a pak zavezu zpět. Ale dát teď cca litr za nějakou bazarovou kameru, či kompaktní foták s HD videem do 150gramů, i když nevím, zda se podaří nakonec ještě koptéru najít, nechci.
Díky všem, kteří by pomohli.
Honza
Xenomorfus

#14 Příspěvek od Xenomorfus »

Mam kameru a muzu zapujcit, jsem z OV... vice v SZ
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
hadrák

#15 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:31, celkem upraveno 2 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Odpovědět

Zpět na „Ztráty a nálezy“