DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
- gardenroute
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Tak si jich představ 6 [emoji1] Naráz ale nad sebou nebyly...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
To chápu, to by mohla být hromadná sebevražda. Jestli to je podobné jako u většího éra, tak to koptérou může slušně zacloumat:-).
Ahoj, osud tomu chtěl, že jsem se stal majitelem P2 v uprade verzi. A rovnou jedna drobnost - při max. klesání (páčka zacvaknutá v "zámku") není funkční otáčení kolem svislé osy. Podle TELINKu je to vlastnost nové verze vysílačů - nevíte o tom někdo něco bližšího - bug, or feature? Jde to nějak fixnout?
Pokud je "zacvaklá" je v nulové otáčecí poloze a P2 pouze klesá. Pokud by se měla otáčet asi by nesměla být zacvaklá ale držená u sebe a mírně vlevo nebo vpravo?
Dag2B3 píše:Pokud je "zacvaklá" je v nulové otáčecí poloze a P2 pouze klesá. Pokud by se měla otáčet asi by nesměla být zacvaklá ale držená u sebe a mírně vlevo nebo vpravo?
"Zacvaknutí" fixuje jen předozadní pohyb. Do stran se i zacvaknutá páčka pohybuje bez omezení.
aha, já lítám s Futabou a nemám jí ani centrovanou
Třeba plácnu blbost, nejde o ochranu proti nechtěnému vypnutí motorů za letu? Když dám páčku dolů a nejde současně otáčet kolem svislé osy, nebudu ji za letu úplně dolů a do strany cpát... a nevypnu si omylem motor (pokud bych současně manévroval druhou páčkou stejně)... Koneckonců tu už podobný případ byl.
- gardenroute
Vypnutí motorů je chráněno CSC sekvencí. Za letu pouhé stažení plynu neznamená vypnutí motorů či nějaké minimální nedostatečné otáčky...IvanGS píše:Třeba plácnu blbost, nejde o ochranu proti nechtěnému vypnutí motorů za letu? Když dám páčku dolů a nejde současně otáčet kolem svislé osy, nebudu ji za letu úplně dolů a do strany cpát... a nevypnu si omylem motor (pokud bych současně manévroval druhou páčkou stejně)... Koneckonců tu už podobný případ byl.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše: ... Za letu pouhé stažení plynu neznamená vypnutí motorů či nějaké minimální nedostatečné otáčky...
Petře, tady bych se možná k "IvanGS" přiklonil. On neřeší minimální otáčky. Zamýšlí se nad polohou "uzamknutí" páky plynu v aretační poloze (možné pouze u kontrolerů P2 novější verze). Kde se nyní diskutuje možnost (či nemožnost), ovládání bočení po uzamknutí páky plynu v aretační poloze.
Když se nad tím zamyslíš, P1 a starší P2 neměly omezenou rychlost klesání. Při rychlejším klesání bylo třeba další složky pohybu (dopředné, krouživé, atp.) pro zabezpečení stabilního klesání.
U "novější" P2 byla omezena rychlost klesání na max. 2m/s. Tam již nehrozily kolize při rychlém sestupu a lze na tuto "automatickou" sestupovou pozici (aretace plynové páky), provádět zcela bezpečný sestup. Ovšem páka plynu je v max. dolní poloze ... pokud by se přidala poloha pravé páčky taktéž v max. dolní poloze a ještě v levé, či pravé straně, možná by to mohlo situaci s vypnutím motoru navodit - pokud by to ovšem nebylo pojištěno vyřazením funkce krajních poloh právě v poloze aretace páky plynu - ???
To, myslím si, měl "IvanGS" na mysli a mně to připadá docela logické.
Určitě hned zítra vyzkouším zda funkce aretace plynu omezuje bočení při klesání ...
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
- gardenroute
To není v žádném rozporu, ta aretace na spodním minimu tam je právě kvůli pomalejší rychlosti klesání. A je možné, že ten blok do strany kvůli minimu při klesání tam skutečně DJI dala kvůli hňupům, kteří by si bezděčně za letu udělali nechtěné CSC.
Nebylo by to asi nic divného, když si vzpomenu na video jednoho pilota, který na videu šokovaně zíral na to, že lze za letu CSC udělat, což svědčilo jen o tom, že si ani za 1,5 roku "testování" různých Phantomů nikdy nepřečetl návod...
Celé to je bohužel cena za to, že omezili rychlost klesání, právě kvůli takovým, kterým to spadlo při nezvládnutém rychlém klesání, a snažili se to dokolečka reklamovat jako vadu. Holt cena za "masovku"...
Nebylo by to asi nic divného, když si vzpomenu na video jednoho pilota, který na videu šokovaně zíral na to, že lze za letu CSC udělat, což svědčilo jen o tom, že si ani za 1,5 roku "testování" různých Phantomů nikdy nepřečetl návod...
Celé to je bohužel cena za to, že omezili rychlost klesání, právě kvůli takovým, kterým to spadlo při nezvládnutém rychlém klesání, a snažili se to dokolečka reklamovat jako vadu. Holt cena za "masovku"...
gardenroute píše:Celé to je bohužel cena za to, že omezili rychlost klesání, právě kvůli takovým, kterým to spadlo při nezvládnutém rychlém klesání, a snažili se to dokolečka reklamovat jako vadu. Holt cena za "masovku"...
Přiznávám se, že mě to pro natáčení přijde jako docela dobré řešení - doteď jsem natáčel s P1, a tohle je proti tomu strašně pohodlné, pokud chci točit něco za plynulého sestupu (a v podstatě i za výstupu, pokud to tam pak střihnu pozpátku). Ono odletět třeba v silnějším větru na ruku opravdu plynulý výstup/sestup není jen tak, a do toho ovládat tilt kamery, úhel natočení atd...
Teď naposled se mi to moc hodilo při záběrech přistání na jednom exletišti "z pohledu pilota".
Jen to (ne)otáčení je zase limitující
off píše:...Jen to (ne)otáčení je zase limitující- proto jsme se ptal, zda to neumíme nějak pořešit.
Vždyť se nemusí klesat na plné pecky a otáčet pak jde, navíc se dá záběr v PC zrychlit. Páčka není aretovaná, ale to se dá asi přežít (ale nejsem zkušený filmař, tak nevím)...
Jinak ano, s vypnutím motorů jsem to myslel tak jak napsal někdo výš...
IvanGS píše:Vždyť se nemusí klesat na plné pecky a otáčet pak jde...
Jj ale to už musíš řešit aby to klesalo konstantní rychlostí - to je právě ten rozdíl proti starším verzím. Neřešit to = pro nás starce příjemná úleva těm pár zbývajícím mozkovým buňkám
off píše:
Jj ale to už musíš řešit aby to klesalo konstantní rychlostí - to je právě ten rozdíl proti starším verzím. Neřešit to = pro nás starce příjemná úleva těm pár zbývajícím mozkovým buňkám
Mně nepřijde, že by s nerovnoměrným klesáním během záběru byl problém, v principu máš ale pravdu, myslím, že se to dá zvládnout aby záběr neutrpěl. To je ale spíš o filmování, mně omezené klesání 2 m/s trochu vadí spíš z důvodu, že při létání v horách, nad návětrným svahem, je někdy problém vůbec klesat, protože stoupavá složka větru je silnější, pak nastává úprk někam stranou kde vzduch nestoupá a na to nemusí být dost bezpečného místa ani času. Ale to mi vadí jen proto, že jsem se s tím jednou setkal, běžná situace to asi není, tak to neřeším a jen využívám svých rogallistických zkušeností k odhadu místní povětrnostní situace.
Jen tak mimo, zkoušel jste někdo v nějaké přiměřené výšce vypnout u Phantoma motory a během pádu je opět zapnout(rychlé "nouzové" klesání)? Stabilizovala by se koptera ? 
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A