KDS CHase 360

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: KDS CHase 360

#391 Příspěvek od Elfew »

Nápodobně - nejde až tak o to, že ztratím signál, dojde k výpadku či se poškodí káblík k satelitu a že mi spadne helina a odnesu ji v igelitce domů. Tady jde o bezpečnost lidí a tudíž vše co ji dokáže zvýšit, tak beru všema 10ti. Používám buď plnohodnotnej přijímač se satelitem nebo dva samostatné satelity. Těch pár gramů navíc mi nestojí za řeč
petrct
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od petrct »

ja vám hoši opatrnost neberu, ale provozuji ted 2 heliny pouze na satelit již několik let a nikdy jsem na poruchu sateliu nespadl ale spadl jsem na vadný přijímač a to i v letadle tak jsem šel do jistoty a byla na zemi . Nechci vaše poznatky zpochybnovat ale tohle je moje zkušenost a myslým si ž jeden satelit v heli do velikosti trex 500 i ten Snipr je absolutně dostatečně bezpečné. dosah satelitu se udává 300m tak daleko jsem letěl jenom z 2m letadlem :lol: a to už jsem mněl problém abych ho viděl
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
seltino

#393 Příspěvek od seltino »

jednoduchá matematika, 2 je víc než jeden. Ano samozřejmě jde padnout na vadný přijímač, na vadný satelit ale také, to jsem viděl zase já, protože dotyčný měl jen jeden, kdyby měl dva letěl by dál....
Jeden satelit jistě stačí, dva je ale jistota a je jedno jak velká ta helina je........ šance že padneš na ztrátu signálu je prostě s 2 satelity menší než s jedním.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
pheek
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od pheek »

Pánové, tohle vlákno je celkem živé, tak se nezlobte že to hážu sem, ale určitě máte zkušenosti s heli velikosti 500 (430mm až 470mm listy). Když to porovnáte se Chase 360/Goblin 380. Je velký rozdíl v letu? Já lítal j450 s listy 325mm a popravdě si už nepamatuji jak se s tím lítalo, navíc jsem s tím max visel :)
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
petrct
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od petrct »

seltino píše:jednoduchá matematika, 2 je víc než jeden. Ano samozřejmě jde padnout na vadný přijímač, na vadný satelit ale také, to jsem viděl zase já, protože dotyčný měl jen jeden, kdyby měl dva letěl by dál....
Jeden satelit jistě stačí, dva je ale jistota a je jedno jak velká ta helina je........ šance že padneš na ztrátu signálu je prostě s 2 satelity menší než s jedním.

mněl jsem tam přijímač i ze 2 ma satelity :) no nechci se přít je to věc každého chceš dát 2 dej 2 . Jak chceš mít jistotu i s přijímačem tak můžeš dát taky 2 :) Myslím že bychom to tu mohly rozebírat zleva sprava . to je jak z becem nekdo má jeden v reglu a druhý da ještě externí a třeba i baterku .
petrct
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od petrct »

pheek píše:Pánové, tohle vlákno je celkem živé, tak se nezlobte že to hážu sem, ale určitě máte zkušenosti s heli velikosti 500 (430mm až 470mm listy). Když to porovnáte se Chase 360/Goblin 380. Je velký rozdíl v letu? Já lítal j450 s listy 325mm a popravdě si už nepamatuji jak se s tím lítalo, navíc jsem s tím max visel :)

tak z heli s listy 360 je to jedno jestli prodloužený trex nebo modernější Chase nebo kobliha , Tyto helinky jsou robustnější a letově příjemnější je létání mnohem lepší než třeba trex 500 z listama 430mm mněl jsem a prodal . ale třeba už velikost Snipr II listy 470 a jeho nízká váha je uplně jiné kafe nebo pak heli třeba 550 jako je agila 5,5 a třeba trex 550 ten nemohu posoudit neletěl jsem z tím.
Za mne chase výborně létajíci stroj z levnýma dílama něco jako trex 450 prodloužený ale letově lepší
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od Elfew »

Mám doma T-REX 550 a měl jsem T-Rex 450 sport, kterého nahradil T-Rex 450L Dominator (6S, 360mm listy).

Co můžu říci, tak 450L díky delším listům a 6S baterkám byl opravdu skvělý stroj za ty peníze... bohužel to ale v Číně nedomysleli a na 6S výkon a delší listy použili stejný materiál a díly z krátké verze (325mm listy a 3S). Takže zde se ukázalo to, že materiál na určitých místech nevydrží takovéto zacházení a začalo se to kazit. Únava materiálu, poddimenzované věci a asi i horší výrobní postup než u starších T-Rexů. Došlo to až tak daleko, že jsem díky těmto věcem ve vzduchu na technickou závadu (únava materiálu) spadl a T-Rex šel rovnou do nejbližšího koše.

Chase 360 jsem ve vzduchu ještě neměl, ale až budu moci a dojedu na letiště, tak ho vyzkouším. Je sestavenej, nastavenej a jen to chce zaletět. Měl jsem možnost zaviset G380 cca 3 týdny nazpět a byl to nezvyk hlavně co se týče letového projevu - přesný let, ale trochu mrcha když jsem zabral. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykl na agilnější chování než u Alignu. Co se týče stability, tak T-Rex 550 je větší autobus a není takový divoch. Samozřejmě záleží na nastavení jednotky (obě heliny mají Spirita) a na otáčkách rotoru. Dle mého názoru nejde porovnávat různé heliny a hlavně vývoj jde dopředu. Navíc když jsem lítal s MSH Brainem, tak ten let nikdy nebyl tak perfektní jako po zapojení Spirita, který je o level výše. V Brainovi se mi nepodařilo některé věci doladit aby se to chovalo při určitých prvcích tak jak bych chtěl, ve Spiritovi mi to chodilo s defaultním nastavením bez jakéhokoliv ladění a problémů.

Nejlepší by bylo, kdyby jsi měl možnost zaletět s Chase 360 nebo G380 a porovnal si to sám
Keml

#398 Příspěvek od Keml »

Prosím o radu při zalétávání, při vysení mi mírně kývá ocas do stran. Co nejdříve nastavit ? Zisk gyra moc nepomohl.
kamils

#399 Příspěvek od kamils »

Jaký máš regl a jak ho máš nastavený.
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
Keml

#400 Příspěvek od Keml »

Mam vše setové , motor Scorpion a regl Hobbywing. Nastavení mam tovární.Vysílač Aurora 9X, motor lineární křivka 55% a 70 % .
kamils

#401 Příspěvek od kamils »

Jak máš nastavený regl? Seltinovi pomohlo nastavení defaultních hodnot pro regulátor. Mě to taky dělalo a dodnes dělá a to jsem poměnil kde co. Kolik točíš a jaký máš pastorek na vrtulce. Jakou používáš stabilizaci? Jak ti chodí vrtulka? Nejlepší by bylo kdys mi na SZ napsal číslo a probrali bychom to přes telefon.
Keml

#402 Příspěvek od Keml »

Díky za podporu všem. Dnes jsem zkusil doladit vůle na kuličkách táhla ocasu a je to lepší, teď se to kývá jen nepatrně , na nižších otáčkách trochu víc .Ještě je malá vůle na na přichycení oček ke smikátku na miniosičkách se závlačkami. Ještě si s tim budu hrát. :roll:
seltino

#403 Příspěvek od seltino »

tak 13 startů s GT3 upgradem a vše funguje jak má, řemen dží nepřeskakuje, nepráší...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H4d7xxeyI9Y[/youtube]
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
kamils

#404 Příspěvek od kamils »

Keml píše:Díky za podporu všem. Dnes jsem zkusil doladit vůle na kuličkách táhla ocasu a je to lepší, teď se to kývá jen nepatrně , na nižších otáčkách trochu víc .Ještě je malá vůle na na přichycení oček ke smikátku na miniosičkách se závlačkami. Ještě si s tim budu hrát. :roll:

jj s těmi osičkami si taky hraju :-)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Elfew »

Tak jak jsem říkal, tak píšu - tento držák vzpěr ocasu perfektně pasuje na Chase 360 i s prodlouženými vzpěrami ocasu. Dnes přišel a ihned jsem namontoval.

http://www.hawk-rc.com/index.php?route= ... uct_id=366

EDIT: Kolik lidí má tady ty kovové červené výztuhy co má Filip nově na eshopu?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“