Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#781 Příspěvek od Jindra_S »

petrfm píše:Prinasi ten upgrade krome funkci navic treba i lepsi spolehlivost?
... DX8 ani DX9 mi neprijdou jako uplne levne radia, tak snad by mohly mit nejakou podporu a hlavne netrpet tak banalnimi zavadami, jako je zdechla kontrolka nabijeni :-( Vymyslet a zrealizovat vario ve firme, ktera ma aspon dle meho odhadu nejvetsi podil na trhu, to by taky mohli zvladnout, ne? Ale asi maji chlapci jine priority :lol:

Tak pokud mi na rádiu odejde jenom kontrola napájení, budu spokojen.
A pokud se narážka na Vario týkala Spektrumu, tak ho přeci vymysleli, byť jim to trvalo hooodně dlouho. To, že nefunguje s DX8, ale až s DX9 a vyššími je druhá věc. IMHO tím chtějí donutit lidi k nákupu vyššího typu. Ale to je běžné - např.telemetrie ve Futabě se taky nedá napojit na všechny starší rádia bez ohledu na jejich původní cenu.
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#782 Příspěvek od Elfew »

Problem je pry hardwarovy - proto to nepipa... nevim co je na tom pravdy ale resilo se to na helifreaku
petrfm

#783 Příspěvek od petrfm »

Jindra_S píše:Tak pokud mi na rádiu odejde jenom kontrola napájení, budu spokojen.

Ja samozrejme taky, pokud to u toho zustane :-) Musim zjistit cim to je... jestli treba spatne zvoleny predradny odpor k LEDce, nebo se jim diky darecku RoHS nerozpada deska :-)
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
suchyjar
Kontaktovat uživatele:

#784 Příspěvek od suchyjar »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda jde na DX8 nějakým způsobem zvýšit dosah. Našel jsem i silnější 2,4GHz 9dB, nebo ty cirkular polarized? Nebo nějaký silnější přijímač, který nestojí 5000? Nemáte s tím někdo zkušenost? Kvůli FPV :-)
Taranis X9D+, T-rex 150 DFC, T-rex 450 DFC, T-rex 450L, T-Rex 600E PRO DFC, Vortex 250, Goblin 700
Bradbury
Kontaktovat uživatele:

#785 Příspěvek od Bradbury »

Chápu-li to dobře z návodu. Nejde použít vysílač DX8 jako učitel a vysílač DX6 jako podřízený žák se všemi základními funkcemi?
Grugh

#786 Příspěvek od Grugh »

Bradbury píše:Chápu-li to dobře z návodu. Nejde použít vysílač DX8 jako učitel a vysílač DX6 jako podřízený žák se všemi základními funkcemi?

Kombinaci DX8 učitel a DX6i žák občas používám. Najčastěji v nastavení Pilot Link Master: vše je nakonfigurovano (trimy, dual rates / expo, mixy) v učiteli, žák používá klasické 4 kanály (možná i víc, nezkoušel jsem to).
V režimu Programmable master se dá nastavit jaké kanály budou zpřístupněny žákovi. Ale předpokládám, že v tomto případě žák musí mít identické nastavení subtrimů, trimů apod.
Petr
Bradbury
Kontaktovat uživatele:

#787 Příspěvek od Bradbury »

Děkuji funguje
suchyjar
Kontaktovat uživatele:

#788 Příspěvek od suchyjar »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda když provedu kalibraci vysílače, má to pak vliv na vrtulníky? A musím je znovu nastavit?
Děkuji za nějakou radu
Taranis X9D+, T-rex 150 DFC, T-rex 450 DFC, T-rex 450L, T-Rex 600E PRO DFC, Vortex 250, Goblin 700
petrfm

#789 Příspěvek od petrfm »

suchyjar píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda když provedu kalibraci vysílače, má to pak vliv na vrtulníky? A musím je znovu nastavit?
Děkuji za nějakou radu

Jako myslis kalibraci kniplu? Ne, to nema vliv na nic, jenom na to, ze mas stredy skutecne tam, kde maji byt :-) Mozna pak bude treba modely trochu dotrimovat, pokud jsi to mel hodne ujete, ale jinak nic.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
jenisej

#790 Příspěvek od jenisej »

Zdravím,
nastavuji na DX8 malý větroň poprvé v režimu Sailplane ve verzi 3.01. Všechno bez problémů, jenom motor nereaguje na plynovou páku. Na monitoru se při pohybu plynové páky nehýbe příslušný kurzor. Je to někde v nastavení vypnuté a nemůžu přijít kde. V režimu Akro motor funguje normálně. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Díky za případnou odpověď.J.
Grugh

#791 Příspěvek od Grugh »

jenisej píše:Zdravím,
nastavuji na DX8 malý větroň poprvé v režimu Sailplane ve verzi 3.01. Všechno bez problémů, jenom motor nereaguje na plynovou páku. Na monitoru se při pohybu plynové páky nehýbe příslušný kurzor. Je to někde v nastavení vypnuté a nemůžu přijít kde. V režimu Akro motor funguje normálně. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Díky za případnou odpověď.J.

Tam, kde se nastavuje typ křídla, se nastavuje i motor (System Setup -> Wing Type -> Motor). Potom co nastavíš motor na spoiler (nebo něco jiného) se ti zobrazí tabulka, ve kterých letových režimech má být motor aktivní.
Petr
jenisej

#792 Příspěvek od jenisej »

Jo, to je přesně ono. Tu tabulku s letovým režimem jsem prostě jenom odklikl bez nastavování. Potřeboval jsem nakopnout. Díky moc chlape.J.
ecoone

#793 Příspěvek od ecoone »

uz niekto skusal pouzivat Orange prijimace z telemetriou s DX8 ? komunikuje to spolu?
napriklad OrangeRx R720X alebo OrangeRx R820X (prave su backorder)
a ci je pre mna ako obycajneho pouzivatela rozdiel v pouziti rozdiel PCCM a S.Bus

mam len jednu telemetriu od spektrumu
a potesilo by ma to mat moznost merania vo viacerych modeloch
meranie prudu, otacok motora, napetie, teplota
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Grugh

#794 Příspěvek od Grugh »

ecoone píše:uz niekto skusal pouzivat Orange prijimace z telemetriou s DX8 ? komunikuje to spolu?
napriklad OrangeRx R720X alebo OrangeRx R820X (prave su backorder)
a ci je pre mna ako obycajneho pouzivatela rozdiel v pouziti rozdiel PCCM a S.Bus
...

Telemetrii jsem v kombinaci s OrangeRx přijímačem zkoušel a fungovalo to.
Telemetrie si z přijímače možná bere jen napájecí napětí a zbytek informací sbírá ze senzorů.

S S.Busem nemám zkušenosti, ale zkoušel jsem např. propojit přijímač R410X přes CPPM se stabilizací a narazil jsem na velmi malé rozlišení. Odhadem 7-8 bitů, možná i míň. Bylo to dávno a přesně si to už nepomatuju.
ecoone

#795 Příspěvek od ecoone »

Dakujem za info. Ale to neni to co som chcel vediet.
HK zacal predavat nove Orange prijimace zo vstavanou telemetriou. Ma uz niekto s nimi skusenost? V spojeni telemetrie s DX8 ?
Takze mna pccm a s.bus nemusi zaujinat
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“