lze sehnat samostatné dálkové ovládání na autíčko

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sejka

lze sehnat samostatné dálkové ovládání na autíčko

#1 Příspěvek od sejka »

Ahoj, dneska jsem ukořistila na burze autíčko Bleska (dcera ho miluje) na dálkové ovládání. Cena byla směšná, tak jsem ho vzala, že když nepojede, bude prostě jen jako hračka. Ale ono jede! Jenže na ovladači je vyšmajdaný ten čudl na rychlost a autíčko si jede dopředu dozadu jak chce. Nevíte zda se dá dálkové ovládání koupit samotné? Je to na 27 mhz. Moooc děkuji za případné rady! (omlouvám se za trapný dotaz, jak jsem pročítala, jste tu asi na odbornějším stupni :D )
3P0

Re: lze sehnat samostatné dálkové ovládání na autíčko

#2 Příspěvek od 3P0 »

V každém případě by bylo vhodné přiložit i fotografii auta a dálkového ovládání. Ale s ohledem na skutečnost, že se zřejmě jedná o hračku, bude nejvhodnější najít někoho, kdo stávající DO dokáže opravit. Teoreticky je možná i přestavba, ale zde by to bylo nákladné.
sejka

#3 Příspěvek od sejka »

moc děkuji za odpověď! ano je to hračka, ani o nic nejde, spíš to jen tak zkouším, jestli třeba ty ovladače na takovéhle obyč hračky, nejsou nějaké "univerzální". Vůbec nevím jak tyhle věci fungují.. Obrázek z netu přikládám
Přílohy
Bez názvu.jpg
Mathes

#4 Příspěvek od Mathes »

Co znamená, že si auto jede dopředu a dozadu jak chce? Dálka určitě nová/jiná koupit nejde, protože když mají psanou frekvenci např. 27mHz, znamená to myslím asi 10 různých možných frekvencí, takže trefit se do tý jedný určitý (např. 27,145mHz) by bylo hodně těžký. Navíc jednou jsem zkoušel jde-li synovo autíčko s rozbitou vysílačkou ovládat vysílačkou s totožnou frekvencí z jinýho auta a nevím proč, nešlo to. Nakonec jsem tu rozbitou vysílačku rozebral a zjistil, že spínač zatáčení byl jen špatně mačkaný takovou plastovou páčkou a po malým přibroušení tý páčky bylo vše v pořádku. Takže možná nechat rozebrat vysílačku a manuálně zkontrolovat spínače. Otázkou je, jestli máš někoho v okolí komu se do toho bude chtít nezničí to případně ještě víc...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

No, strefit se do konkretni frekvence muze byt problem, zalezi na ktere harmonicke je krystal vybuzen a pak taky jaka je mezifrekvence prijimace. Dalsi vec je modulace, nevim jak to tyhle hrackoidy maji. To by bylo pro modelare-bastlire ktery ma doma prisusne krystaly, vybaveni a zkusenosti.
jyrry.webnode.cz
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud zlobí páčka, tak bych šel cestou opravy vysílačky. Mechanicky se to vždycky dá nějak zbastlit a může se do toho pustit i "neelektronik". Škoda, že nemáme raději autentickou fotku ovladače, nejlépe otevřeného. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
sejka

#7 Příspěvek od sejka »

Pánové, děkuji vám moc, jste báječní ;-) sebrala jsem odvahu a otevřela ovládání sama, no čekala jsem to komplikovanější a ona ta krabička je skoro prázdná :-) závada odhalena - páčka je ulomená. Na opravu už mám nápad, jestli to zvládnu v reálu, to se uvidí... Kdyby náhodou ne, tak jsem pro útěchu zklamaného dítěte oprášila autíčko po mně - viz foto.. :-D
Přílohy
CIMG4957.JPG
CIMG4955.JPG
CIMG4956.JPG
Mathes

#8 Příspěvek od Mathes »

Evidentně seš ženská do nepohody :) A navíc ještě skladující svoje starý RC autíčko... Tak zlom vaz s opravou a napiš nám jak jsi dopadla.
Odpovědět

Zpět na „Auta“