zničeny stridak

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Slaji

zničeny stridak

#1 Příspěvek od Slaji »

Zdravím, odešel mi stridak. Popisu vše a prosím o radu.
Koupil jsem použity( ale jak novy, najezdeno par minut) set regulátorů robitronic speedstar 8,5 a lrp vektor k4 10,5.
Jezdil jsem s nim párkrát v buggy a v pohodě.
Pak jsem si pořídil lrp blast tx2 a už při první jízdě se objevily divné zvuky, předpokládal jsem ze jsou od spojky. Při druhé jízdě se velmi rychle vybila a byla tepla ( 5000 NiMH) nikdy předtím se ani malinko nezahrala.
Tak jsem osadil druhou a po chvilce pokles výkonu a skončilo to tak ze motor se neroztocil. Točí se ale neroztoci.
Po rozebrání zjištěno ze jedna fáze se odpajela.
Tak jsem ji napájel a testoval. Chvíli to fungovalo ale ve strašně horké...az po baterii.
Jen doplním ze převodový poměr modelu je cca 11:1 a na motor je doporučeno 8:1.
Auto nemá nikde žádný problém, vše je volne.
Zajímala by me příčina problemu, abych neodpalil další novy motor.
Dekuji
Slaji

Re: zničeny stridak

#2 Příspěvek od Slaji »

A prosím o radu jaký novy motor koupit.
martinD

#3 Příspěvek od martinD »

monster mambu
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Mathes

#4 Příspěvek od Mathes »

Asi jsi nesahal jestli byl motor při jízdě teplej, že?
vladinek

#5 Příspěvek od vladinek »

Udělal jsem bohužel smutnou zkušenost, že autový motory není dobrý kupovat z druhý ruky. Bývají často načnutý (po přetížení, i krátkodobým, se připálí izolace na vinutí a to se potom prorazí = zkrat). Dá se to alespoň trochu odhalit podle barvy laku na vinutí - čím tmavší, tím podezdřelejší (neplatí stoprocentně, ale "připálený" vinutí není světlý).
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Wormsnake

#6 Příspěvek od Wormsnake »

Inruner v aute kdyz hrehrejes tak se odmagnetuje kotva drasticky se zvysi otacky na volt (kv) tim padem se snizi kroutak a vykon a ucinost a to zas vede k dalsimu prehrivani a velkym proudum a ty zas muzou poskodit regl nebo baterii. Prehraty/odmagnetovany motor neklade odpor pri volnem protoceni hrideli rukou. Jde volne protocit a nejde citit jak se magnety v rotoru vystavuji polovym nadstavcum civek statoru.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Odpovědět

Zpět na „Auta“