Náhlé zpomalení auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
danekovsak23

Náhlé zpomalení auta

#1 Příspěvek od danekovsak23 »

Dobrý den. Dnes jsem si otestoval moje nové auto které jsem koupil přes bazar, ze začátku bylo všechno v pohodě ale po dvou minutách mého ježdění mi zničeho nic auto úplně zpomalilo a jelo asi 20% své max rychlosti. Po té co jsem ho vypl a zapl ihned se zase rozjelo na plný výkon ale cca po deseti minutách mi to udělalo zase. Nevíte prosím někdo čím to je ? třeba že jsem nějak přehřál motor a je tam pojistka? Děkuji za odpovědi.
JosefSvejk

Re: Náhlé zpomalení auta

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Spíš regulátor než motor. Zkontroluj teplotu chladiče regulátoru (pokud tam vůbec je).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
danekovsak23

#3 Příspěvek od danekovsak23 »

Už jsem přišel čím to je, je tam daná pojistka proti vybití.
dt

#4 Příspěvek od dt »

Tak te bych moje baterky rozhodne nesveril, kdyz ji staci vypnout a zapnout a hned dovoli dalsich 10 minut jizdy.
Spis bych tipoval to prehrati.
Mathes

#5 Příspěvek od Mathes »

Mě když se přehřívaly regulátory (stalo se mi to u dvou), vypínaly celý auto, nebo alespoň cukaly. A s tou ochranou proti podvybití je to taky divný. Ta tě po vypnutí/zapnutí snad nemůže nechat jet znovu naplno... Na motoru a regulátoru má být max. teplota taková, abys na nich udržel prst, takže by mě docela zajímalo jak jsi na tom s teplotou ty.
petan64

#6 Příspěvek od petan64 »

A co třeba vadná - měkká baterie? Ochrana omezí výkon, pokud napětí zatížené baterie padá pod určitý limit, ale po restartu je na vadné baterii dostatečné napětí pro další rozjezd. Potom ale zase rychle spadne a opět zabere omezení. Takže doporučuji vyzkoušet jinou baterii a také zkontrolovat kabely a konektory!
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
JosefSvejk

#7 Příspěvek od JosefSvejk »

petan64 píše:Potom ale zase rychle spadne...

Po 10 minutách jízdy je rychle? :o
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
FlyBear

#8 Příspěvek od FlyBear »

Deset minut není "rychlé spadnutí". Proto je to divné, takže bych taky jako první zkontroloval teplotu na regulátoru. Pokud by šlo jen o měkké baterky, které po vybití pod určitou mez donutí regl snížit výkon, pak by to prosté vypnutí a znovuzapnutí nemohlo pomoct na celých dalších 10 minut.
petan64

#9 Příspěvek od petan64 »

Aha, uniklo mi těch dalších 10 minut... Ale pokud je to přehřívání, mělo by záležet i na délce pauzy. Pokud je už jednou regl horký, zahřeje se jistě dříve. V tom případě mi nějak nesedí první omezení už po 2 minutách jízdy a druhé až po dalších deseti...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
dt

#10 Příspěvek od dt »

Otázkou je, jestli se tazatel nespletl a místo 10 minut nechtěl napsat 10 sekund. Pak by to sedělo jak na přehřátý regl, tak na vybitou baterku.
martinD

#11 Příspěvek od martinD »

otazkou je, ci este po tych 2 prispevkoch co napisal niekedy pride, aby sa docital zavery ku ktorym tu vy v ramci diskusie dospejete
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Odpovědět

Zpět na „Auta“