vyžadujete "vypínač" u regulátoru
- mpx
- Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz
Vím, že vypínač na letadle neni zrovna dorbá věc, ale já mám z toho motoru takovej strach, že ho tam stejně radši vždycky dám. Představa, že láduju baterky do modelu a regl na mě zběsila pípá mi nahání husí kůži. Pamatuju jak taťku sekl Speed 600 se 7xNicd. Nedokážu si představit co by udělala vrtule od Rudiho 16" s 1kW.
Takže já zatím budu volit tu sice horší variantu, ale pro mě jedinou schůdnou. Na zkoušku mám objednán jeden kousek CHPS od Shredairu, tak uvidím ( plánuji ho do nového letadla). Určitě se podělím o zkušenosti.
Viktor
Takže já zatím budu volit tu sice horší variantu, ale pro mě jedinou schůdnou. Na zkoušku mám objednán jeden kousek CHPS od Shredairu, tak uvidím ( plánuji ho do nového letadla). Určitě se podělím o zkušenosti.
Viktor
Moje modely:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
Abu píše: opravdu bych nerad, aby se mi v neocekavany okamzik roztocila.... Bude tam opto regl a prijimacovky, ale vypinac do obvodu napajeni prijimace NEEE, tam budou jen 1.8mm MPJ konektory.
Běžnou praxí je vypínačem přerušovat jen jeden vodič a kontakty vypínače zdvojovat.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
mpx píše:Pamatuju jak taťku sekl Speed 600 se 7xNicd. Nedokážu si představit co by udělala vrtule od Rudiho 16" s 1kW. Viktor
Určite to urob tak, aby si sa cítil bezpečne.
Čo sa týka 16" vrtule a +1kW ... otca pri nahadzovaní chytila vrtuľa z Walter Minor 4-III - náramkové hodinky priniesol v sáčku s pokrútenými oskami a roky ich opatroval ako odstrašujúci príklad... Opatrnosti nikdy nie je nazvyš.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
dusi píše:Běžnou praxí je vypínačem přerušovat jen jeden vodič a kontakty vypínače zdvojovat.
To samozrejme vim... ale jak uz jsem psal, za svou ne prilis dlouhou RC praxi jsem se uz 2x setkal se selhanim vypinace, pokazde to byl profi vypinac, profi pripajeny na reglu vehlasneho domaciho vyrobce, zdvojeny atd atd. Nastesti se skubani serv od prerusovaneho napajeni projevilo hned na zemi a po "zakvedlani" s vypinacem bylo jasne kdo je na vine.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
mpx píše: ale já mám z toho motoru takovej strach, že ho tam stejně radši vždycky dám. Představa, že láduju baterky do modelu a regl na mě zběsila pípá mi nahání husí kůži.
Trosku problem je, ze vypinani prijimacovek u modelu s optoreglem vlastne nijak primo neodpoji ten regulator. Jen do nej prestanou jit z vypnuteho prijimaci ridici impulzy. Pak uz je jen na inteligensi softu v reglu, aby v teto situaci netocil motorem. Ostatne z toho jsem taky vychazel u sveho "noveho vynalezu" - odpojovani signaloveho vodice z Rx do reglu. Melo by to fungovat skoro stejne jako vypinac na prijimacovkach.
mpx píše: Na zkoušku mám objednán jeden kousek CHPS od Shredairu, tak uvidím ( plánuji ho do nového letadla). Určitě se podělím o zkušenosti.
Co to je za udelatko ???
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ale Mlho, o tom tady již dobrou čtvrthodinu hovořímeVzduchoplavec píše:A jaka je pak vyhoda pouziti konektoru namisto vypinace oproti primeho odpojovani batrerek?
ICQ 638556901
Abu píše:...za svou ne prilis dlouhou RC praxi jsem se uz 2x setkal se selhanim vypinace, pokazde to byl profi vypinac, profi pripajeny na reglu vehlasneho domaciho vyrobce, zdvojeny atd atd. Nastesti se skubani serv od prerusovaneho napajeni projevilo hned na zemi a po "zakvedlani" s vypinacem bylo jasne kdo je na vine.
Kedysi davno som bol na jednej prednaske, kde isty materialovy expert vysvetloval problematiku spinacich kontaktov. Podstatne bolo to, ze vacsina ludi chape, ze pouzit 20mA vypinac na 2A prudy bude mat za nasledok poruchovy stav. Ale ze malo ludi si uvedomuje, ze pouzitie 2A vypinaca na 20mA prudy bude tiez viest k porucham. Princip bol v tom, ze vacsi prud pri zopnuti "prepali" mikrovrstvu necistot resp. zoxidovany povrch kontaktov, zatial co mensi prud nie. S tym suviseli pouzite materialy, pritlacna sila a aj mechanicka konstrukcia pre tu-ktoru konkretnu aplikaciu - napr. aby pri zopnuti kontaktov nastal "oter" o seba a nie len pritlacenie atd. Mne osobne sa vidi spinanie signaloveho vodica s miniaturnymi prudmi mechanickym spinacom vybratym "od oka" (aj ked je "profi") ako problematicke z hladiska spolahlivosti.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele: