Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomqw
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#586 Příspěvek od tomqw »

arkudo píše:Je to jenom plast kterej jde normalne vycvaknout. Hlavne nesmis mit poskozenej ten kablik co do ni vede.

Ahoj, Dík za reakci. Kablík se zdá se v pohodě. Večer jsem vysílačku rozebral a vyjmul přepínač. Anténu jsem musel vyšroubovat, jinak se to asi rozebrat nedá a vypadá neporušeně. Ve vysílačce je vše v pořádku.
Ještě mám dotaz ke konstrukci té antény. VF signál jde právě tím kablíkem? a celá ta plastová tyčka uvnitř vysílačky a s kloubem venku je jen na držení toho kablíku?
petan64

#587 Příspěvek od petan64 »

tomqw píše:Ještě mám dotaz ke konstrukci té antény. VF signál jde právě tím kablíkem? a celá ta plastová tyčka uvnitř vysílačky a s kloubem venku je jen na držení toho kablíku?

Ano, VF signál je vedený kabelem. Plastový díl slouží pouze pro mechanické upevnění. Konstrukce je připravena pro klasickou teleskopickou anténu, která je nutná při použití VF dílu 75MHz, který se ještě prodává v USA.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
petan64

Re: Mám problém s Aurorou 9 - digitálny trim-

#588 Příspěvek od petan64 »

V konfiguraci modelu musíš mít nastaven V-tail a výchylky výškovky a směrovky potom nastavuješ v tomto mixu. Potom funguje trimování správně. EPA slouží jen pro nastavení maximálních hodnot, se kterými může mix pracovat.
tomqw
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od tomqw »

petan64 píše:Ano, VF signál je vedený kabelem. Plastový díl slouží pouze pro mechanické upevnění. Konstrukce je připravena pro klasickou teleskopickou anténu, která je nutná při použití VF dílu 75MHz, který se ještě prodává v USA.

Dík, teď už tomu rozumím. Nechápal jsem proč je ta plastová anténa našroubovaná na tom kovovém kontaktu uvnitř vysílačky:-). Zpočátku mi to nešlo ani rozebrat, než jsem přišel na to, se musí anténa vyšroubovat..
indigo
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám problém s Aurorou 9 - digitálny trim-

#590 Příspěvek od indigo »

Ďakujem za radu ,vyskúšam to.
arkudo

#591 Příspěvek od arkudo »

tomqw píše:Ahoj, Dík za reakci. Kablík se zdá se v pohodě. Večer jsem vysílačku rozebral a vyjmul přepínač. Anténu jsem musel vyšroubovat, jinak se to asi rozebrat nedá a vypadá neporušeně. Ve vysílačce je vše v pořádku.
Ještě mám dotaz ke konstrukci té antény. VF signál jde právě tím kablíkem? a celá ta plastová tyčka uvnitř vysílačky a s kloubem venku je jen na držení toho kablíku?

Sroubovat jsi to nemusel... ten vrsek co se protaci zaber a vycvakne to ven. Pak jde vysilacka taky rozumne rozebrat...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od Toman »

Zdravím,

mám na Vás dotaz.
Zapojuji model, přijímač Jeti, jinak turnigy motor a setový regl, když zapojím baterku, začne regl pípat a nekomunikuje, prostě nejede.
Předtím normálně fungoval. Chci se zeptat, může být chybka v Auroře? A fungoval i s Aurorou, takže mě právě nenapadá kde to může být za problém.

Díky
petan64

#593 Příspěvek od petan64 »

Toman píše:Zdravím,

mám na Vás dotaz.
Zapojuji model, přijímač Jeti, jinak turnigy motor a setový regl, když zapojím baterku, začne regl pípat a nekomunikuje, prostě nejede.
Předtím normálně fungoval. Chci se zeptat, může být chybka v Auroře? A fungoval i s Aurorou, takže mě právě nenapadá kde to může být za problém.

Díky

S vysílačem to může souviset, ale nemusí to být závada. Pravděpodobně máš jinak nastavený trim plynu, nebo byl minule regulátor kalibrovaný na jiný vysílač. Bude asi nutné regulátor zkalibrovat na aktuální rozsah plynu. Obvykle je nutné před prvním zapnutím dát plný plyn, počkat až regulátor zapípá, potom plyn stáhnout na nulu a regulátor by měl pípnutím potvrdit nové nastavení. Potom už by to mělo být v pořádku. Ale pokud je to neobvyklý regl, může být postup odlišný a je potřeba najít správný postup v návodu.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od Toman »

Ahoj, díky.
Vůbec mě tohle nenapadlo, jelikož jsem to přece dělal, ale je potřeba znova, s novým motorem, moc děkuji, zatím to jelo, snad pojede i dál :)
PetrVIVIVI

#595 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Ahoj. Najde se někdo z okolí Ostravy kdo by byl ochoten mi aktualizovat mou auroru 9 na poslední verzi firmwaru? Nechci zatím investovat do aktualizační jednotky. Díky moc Petr
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
PetrVIVIVI

#596 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Petan64. Díky moc za přehrání mé aurory.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
jakun

#597 Příspěvek od jakun »

Ahoj, předem se omlouvám jestli se to tu již řešilo, ale zjistil jsem sw chybu aurory 9 v.1.09. Popíšu o co jde:
Dělá mě to pouze v režimu heli a to, že čas od času svévolně, opakovaně se přepíše v menu s. rychlost hodnota zpomalení serva výškovky a vždy na hodnou 25 a pouze výškovka-klonění. Dnes jsem na to spadnul a odnesly to hl. listy. Heli šla krutě v před a nešlo nic dělat. Mám celkem 22 modelů napípanejch. Jsem si jist, že je to chyba, hlídám to a dnes u druhé heli to samé. Řeším to deaktivací celého menu s. rychlost. Nevím proč se to u heli aktivuje, asi pro jemné doladění r. serv. Dělá to ještě někomu? Dík.
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od ujovko »

Ahoj, mám sw 1.09(0) angl. ver. Pri vytvorení nového modelu HELI sa mi S.SPEED neaktivuje automaticky. Mám navolené 3heli a ani v jednej nie je s.speed aktivované.
jakun

#599 Příspěvek od jakun »

Ahoj, je to na Cz verzi. 100% se to děje samo, vždy když něco upravuju-nastavuju VÍCE PARAMETRŮ NAJEDNOU (křivky, zist a pod). Stalo se mě to 3x. Je možné, že to má souvislost s napájením (stav aku, mám lipol 2s nejdu pod 8V) počtem modelů (zaplnění paměti). Vždy se přepíše pouze výškovka a to v jednom směru a na plnou hodnotu zpoždění. Nedovedu si představit, že bych se cca 10krát ukliknul. Zkusím při příštím větším nastavování "ukládat -vypínat auroru postupně" a hlavně mít vždy neaktivní s. rychlost.Taky se mě zvýšila frekvence "blbého" již známeho startu aurory (někdy až napotřetí) Uvidíme....
mysak_

aurora 9 a minima 6l

#600 Příspěvek od mysak_ »

Ahoj, nevite nekdo zda jde sparovat tento prijimac s 9kou..? a jam postupovat, nedari se mi to, dekuji ..
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“