AQUILA od Staufenbiel a iné lacné kompozity. 2 až 2,5m.

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

AQUILA od Staufenbiel a iné lacné kompozity. 2 až 2,5m.

#1 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.modellhobby.de/Staufenbiel-A ... 73&p=20973

Nazdar, uvažujem o tomto eropláne ako o alternatíve k modelom s PS jadrom, dýhou a poťahom. Na niektorých ma nebaví neustále prežehlovať poťah a pod.

Motorizácia mi vyhovuje cca 300 až 400W na kg. Takže žiaden brutálne sily na konštrukciu sa konať nebudú. Teda ide o Warmliner,no na terminológii nezáleží.

Letový prejav ako na videu mi plne vyhovuje.

Kupovať to je nezmysel, alebo je to v kontexte mojich potrieb ok?

Ev. poradte niečo overené v hladine 400eur za 2m, ev. 500eur za 2,5m.

Dík moc.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
honza r
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUILA od Staufenbiel a iné lacné kompozity. 2 až 2,5m.

#2 Příspěvek od honza r »

Co treba Lynx nebo El-Funo od DSmodel.
http://www.dsmodel.cz/

Ceny byvaly kolem 8 a 11tis Kc.

Honza

p.s. jeste jsem si vzpomnel, ze me driv zajimal Orion (Mini Explorer) od Nan models, u Lindingera prodavany pod PLANET-HOBBY
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TERAZKY »

Nikde nevidím ponuku s cenami u Valenta model. Má niekto link? Dík.
tomashr

#4 Příspěvek od tomashr »

Mají eshop nějak spadlý, chce to mailovat přímo...
Jinak od Valenty je klasikou Lizard http://www.valentamodel.cz/62.htm (tedy klasikou je to ještě pod jménem Simba), cena tuším byla něco kolem 8k.

Pro požadované osazení bych s tímto modelem očekával v kategorii "dvoumetrovka" spokojenost - Surprise to není, ale taky to tolik nestojí :-)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Woita »

tomashr píše:Mají eshop nějak spadlý, chce to mailovat přímo...

Dle info od paní Valentové zrovna předělávají web, aby ho mohli sami administrovat. Doteď jim to někdo doplňoval tak to nebylo pružné...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
martin z

#6 Příspěvek od martin z »

P1080877.JPG
Když jsem si u Valentů před dvěma lety objednal kompozit Dragon (rozpětí 2,89 m), tak jsem žádal variantu s prostorným elektrotrupem a cena byla 9700,-Kč. Připlatil jsem si za D-Box a stálo to 11.225,- a k tomu dvě stovky poštovné. Takže já bych dvoumetrovku za ty samé nebo podobné peníze nekupoval. Má to svoje mouchy, ale to ta Aquila může mít klidně taky (viz. zrovna od Staufenbiela model Epsilon, má ho kamarád). Pravidelně aktualizovaného webu Valentamodel bych se rád někdy dočkal :lol:
Dudko

#7 Příspěvek od Dudko »

El-Funo,krídlo je uhlík,dobre sa chyta v termike,aj na svahu,mám urobenú šachtu v ťažisku na olovo môžem naložiť do vetra cca300g záťaže,ja ho mám s motýľom,cena bola 470 ečiek
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TERAZKY »

martin z. z akého materiálu máš krídla? A ako je na tom pevnostne nábežka na krídle? Lietam na rôznych plochách a občas sa vyskytne gruda hliny, trs trávy a pod. S krídlom PS + dýha tu problém nemám.

PS
Aby to nebolo krehké, inak kašlem nato a zoberiem niečo od VH Modelu s PS jadrom + dýha a poťah.

Dá sa na objednávku vystužiť nábežku, kevlarom, či uhlíkom? Mal niekto podobnú požiadavku? Celouhlík totiž nechcem.

Dík.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od juraj.jurej »

Dobre si to rozmysli. Uchytenie krýdla, priestranný trup, pohon bežná obežka (vrtuľa, aku.), koľko dielne krídlo, profil a podobne. Ja si myslím, že tá tvoja vybraná AQUILA všetko v jednoduchosti na tvoje požiadavky spĺňa. Ale to je iba môj názor podľa toho čo tu píšeš na RM aj v iných článkoch. Keď sa ti páči kúpsiju. (podľa videa ti aj pekne zapíska :lol: Mám Vitesse V2 a až na poťah úplná spokojnosť ale to je asi pri konštrukcii polyš, dýha večný problém a zato chceš aj kompozita.
FrSky Tandem X20
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TERAZKY »

Momentálne mám v oko Dragona od Valentu, uvidím čo odpovie martin z.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od juraj.jurej »

Keď bude za tie peniaze čo písal tak super, ale pochybujem to bolo pred dvomi rokmi. (ty chceš verziu elektro)
http://www.valentamodel.cz/06.htm
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od juraj.jurej »

Tu si pozri článok (možno ťa bude zaujímať): http://www.rcplans.szm.com/dragon.html
Je tam aj dátum na fotke. Inak je to model krásny.
FrSky Tandem X20
Woita
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Woita »

TERAZKY píše:Momentálne mám v oko Dragona od Valentu, uvidím čo odpovie martin z.

Zavolej si rovnou k Valentům, zde je číslo - je dostupné na stránkách jako kontakt, tak snad ho sem můžu veřejně napsat:
Tel.: 00420 469 679 166
Zřejmě to vezme paní Valentová, je velmi komunikativní, dokáže odpovědět na veškeré dotazy.
Mám od Valenty už druhý model (3,5m F3J a 2,8m maketu větroně), a maximální spokojenost, vše je jak má být, přesné a velmi tuhé a tvrdé. Ranky do náběžky není proč se bát. Konstrukčně je to vynikající, to se prostě musí vidět! Za sebe můžu Valentu bez obav doporučit.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
martin z

#14 Příspěvek od martin z »

Prorazit se dá všechno. Můj Dragon má D-Box, viz. http://www.valentamodel.cz/plan/mzakl.pdf

Ten kolega na zmiňovaném odkazu model kupoval dříve než já v 2013 a má křídlo trochu jinak. Model je to letitý (našel jsem ho dokonce v časopise RCm v reportáži z výstavy Model Hobby asi 98) a prošel nějakými změnami ve výrobě. Prostorný trup pro elektro má asi už několik let, ale kolegův model má vztlakové klapky zavěšeny ještě po starodávnu na horní části odtokovky, tudíž sloužej opravdu jen jako vztlaky a ne jako brzdy vyklopené o devadesát dolů. Můj model už to má zavěšeno na dolní části, ale stejně to není ono - zalepené páky jsou malé a hned po vybalení jsem klapky ručně vyklopil až dolů a vyskočily ze škvíry pružné zástěrky který na takovej výklop nejsou konstruovaný. To jsou ty negativa o kterých jsem psal a na vlastní zkušenosti bych varoval před tím si myslet, že všechny v současnosti prodávané a vyráběné kompozity oplývají prvky, které jsou v sousedním vláknu o dražších a mnohem lépe provedených kompozitech brány jako samozřejmost. Viz. třeba páky klapek na Valentově Thermik XL (stejné jako Dragon) a novějším Sharon (ten má kamarád a mám ho dost prostudovanej, ten má páky šroubované a klapky jdou vyklopit v poho až dolů). Moje řešení na Dragonu je nakonec to, že jsem malé zalepené laminátové páčky z klapek odfrézoval a vlepil větší páky s větší pákou, pružné nalepené zástěrky sloupnul a vlepil balsovou koupenou zaoblenou náběžku a polepil jí několika vrstvama samolepicí reklamní folie. Když se tyhle už dodělaný moje úpravy sečtou s mou leností, tak asi nepřekvapí že jsem ještě neletěl. To by ale zas nemělo ostatní odradit, protože to co si jiný osadí každodenní prací za dva týdny, mě trvá osadit dva roky.. :cry: Stejně si ale chci i další větší kompozit koupit od Valentů, už vím co a jak.
kokeš

#15 Příspěvek od kokeš »

To je škoda s tím zavětrováním. Myslím že na to bylo už upozorňováno. Jinak by mně zajímalo jestli to mají i ty F3B co má Valenta v nabídce .
koksák
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“