FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#646 Příspěvek od ddano007 »

Spirita zatial nemam a kym rozumne nevyriesim ZACHRANU ani mat nebudem, nemal by totiz pre mna vyznam.
Ano, bolo by to jednoduchsie pouzit iny prepinac, ale v krizovke reflexivne cvakam SF a nie som schopny sa preucit. Vies ako je to s tym starym psom a novymi kuskami :lol:
Toz hladam nejake bezpecne riesenie ako zmenit SF funkciu tak, aby som to nemohol nechat zmenene zo zabudlivosti.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od RCStudio »

ditri píše:Ahoj. Nemyslim rychlost "zpomaleni", ale ciselnou HODNOTU. V kazdem mixu mas u Taranis Plus moznost pridat ciselny parametr "zpomaleni" od 0-10 a pro obe osy pohybu - proste mix/ ve finále pak kanal > reaguje pomaleji na tve pokyny - tedy das napr. paku doprava drzis v mezni pozici a servo mezi tim dobiha do polohy zvolenou rychlosti. Jsou to poslední dve položky v karte v nastaveni Mixu/kanalu. Chtel bych tuhle hodnotu pro 5kanal ovládat otocnym trimrem. Rimr diky za echo a chápu situaci, proto se ptam jestli to nikdo nedokaze poresit jaro je tady. Jen moc nechapu, co je na tom nejasne jen ja to lip popsat nedokazu a omlouvam se za to.... Myslim vsak, ze ten obrazek mluvi za vse :-) a staci vzit Taranis kouknout do nej pak na obrazek a hned to musí byt zrejme. Doufam, ze to nevyznelo zle...

Klidne za to dam i nejakou kacku. Dost by ta funkce bodla....takhle mam na jednom prepinaci definovane tri ruzne rychlosti klopeni (hodnoty zpomaleni) pro 5kanal a hlavne to při prepnuti hodnot skube servem - kamerou. Coz je o nervy. Na druhou stranu ani nevim, zdali to vůbec lze nejak resit, ale tipnul bych ze ano.

Vim kde je rychlost zpomaleni a jde 0-25 ale tato hodnota nejde zamenit za zadnou promenou kterou bys plnil treba potakem.
Napada me vsak jetli by to neslo LUA skriptem.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od RCStudio »

ddano007 píše:Pouzil by som prepinac SA na zmenu funkcie SF. Pokial je SA v polohe ^ alebo -, tak SF standartne pri cvaknuti do V vypne motor.

Chapu...
ddano007 píše:Ale ked s SA behom 5 sekund cvaknem V - V - V ( zapnuty - stredny - zapnuty - stredny - zapnuty), tak SF pri cvaknuti do V nebude prepisovat kanal 3 na -100 ( vypnut motor), ale prepise kanal 6 ( ZISK GYRA) na -60. Ked SA vratim na - alebo ^, tak je zase vsetko po starom.

Proc s tim tak kvedlat?
kdyz cvaknes zachrany tak by se mel vrtas postarat o sebe sam. Proc to nespojit treba jen s SH momentovym a SH + SF bude zachrana? Problem ze po pusteni SH se ti vypne motor. Tam by se musela dat nejaka podminka.
Jan Janekx Urbanek
BoŠ

#649 Příspěvek od BoŠ »

Nechci se vám mísit do Taranisů, ale co se týká záchrany, tak doporučuji samostatný momentový přepínač (prostě nearetovaný přepínač). Já používám jeden dvoupolohový přepínač aretovaný pro auorotaci (vypíná motor, nastavuje letový režim autorotace), a pro záchranu mám dvoupolohový nearetovaný přepínač. V případě nutnosti použití záchrany jde většinou o rychlost její aktivace, a o možnost ovlivnění délky trvání záchrany (přepnu a držím - zachraňuji a stoupám, pustím -přebírám řízení, pokud potřebuj jen srovnat do horizontu, tak cvaknu záchranu jen krátce), protože jinak při záchraně v ACRO režimu je za chvili vrtulník hodně vysoko.

Takže bych nechal motorstop tak, jak je , a přiučil se záchranu.

Btw.: kromě autorotace mám ještě na jednom přepínači motor stop, takže mohu ladit i ostatní režimy, aniž by se mi točil motor.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
kámen

#650 Příspěvek od kámen »

janekx, prosím tě, nevíš kdy asi budeš mít na obchodě černou prodlužovací koncovku pák? Nebo stříbrnou?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od RCStudio »

Tento tyden byl nejzassi termin kdy mel balicek dorazit, asi ztracen. Co prijde jsou stribrne a modre, ktere jsem rychle doobjednal. Cerne objednavam znova ... do tydne
Jan Janekx Urbanek
ditri

#652 Příspěvek od ditri »

Taranis > zpomaleni > Ty hodnoty chodi od 0-10.
Skoda ze nejde necim plnit.

Proto se ptam :-)
JE TADY NEKDO KDO K TOMU DOKAZE UDELAT SCRIPT?
Je to vůbec nejak mozne resit i přes ty skripty?

jak jsem uvedl, klidne za poplatek. Je mi jasne, ze se jedna o programovani.

diky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od RCStudio »

Na to je tu extra vlakno, nevlozim to z mobilu, pohledej.
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:Kuci, někteří vzduchoplavci furt toužili po základním videu o variu, tak tady (je tam pár přebreptů, ale víte co... :)

Nazdar. Ako obyčajne pekná práca.... aaaale nechápem ten povzdych nad Jeti variom????
HP vario chodí perfektne pri rozlišením 0,1m/s - neposkakuje neblbne. Myslím, že tá citlivosť aj stabilita je OK
Problém je so softom. Umlčanie varia (-0,5 -10, +0,5 +10) v pasme necitlivosti je nefunkčné, ale stačí jeden LS a je pokoj....
corelvario1.jpg

Zaujímava funkcia je delta X - veľkosť zmeny hodnoty.... Dá sa použiť v spojitosti s výškou - ak sa zmení výška o 50m ......
corel.jpg

Potom mi to automaticky hlási výšku každých 50m......
L10 - zopne každých 25m
L11 - zopne každých 10m
L12 delička dvoma pre L10 - zopne každých 50m .....
Toto sú zakladné spínače a už ich len využiť......
Ak používam pre motor letový režim - nieje problém sledovať iný rozdiel výšky pre motorový let a iný pre bezmotorový.....
Čo sa týka pípania varia - mám na to využitý spínač SA. K sebe mám vypnuté logovanie aj Vario. Poloha v strede logovanie telemetrie, poloha od seba logovanie aj pípanie varia - nieje problém vypnúť... respektíve zapínam len občas, keď si chcem potvrdiť, že to fakt nosí....
Skôr využívam hlásenie výšky.... iné pod 100m, iné nad 100m iné pre motorový, iné pre bezmotorový let...... Tiež to mám vypínateľné na spínač.....
Čo sa týka HP alebo normal precision varia - na meranie výšky stačí aj NP. Rozdiel je v presnosti a stabilite. NP - poskakuje Vspeed +- 0,5m/s..... takže do neakého Tora z EPP stačí, na meranie výšky akéhokoľvek éra s presnosťou +- 0,5m - takisto stačí... ale do termického vetroňa to chce HP Vario
http://lubo111.rajce.idnes.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od ddano007 »

BoŠ píše:Nechci se vám mísit do Taranisů, ale co se týká záchrany, tak doporučuji samostatný momentový přepínač (prostě nearetovaný přepínač).

Jasnacka, ale tym to pre mna straca vyznam :( V krizovke cvakam TH reflexom, iny reflex sa naucit uz nezvladam...

BoŠ píše:Btw.: kromě autorotace mám ještě na jednom přepínači motor stop, takže mohu ladit i ostatní režimy, aniž by se mi točil motor.

Ja mam tiez este na jednom prepinaci povolenie motora, kym neprepnem, motor nenabehne.
Nic to, asi si necham na Spirita zajst chut :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:Nazdar. Ako obyčajne pekná práca.... aaaale nechápem ten povzdych nad Jeti variom????
HP vario chodí perfektne pri rozlišením 0,1m/s - neposkakuje neblbne.

AHoj Lubo,
no, já mám jedno svoje a toto bylo úplně nové a když to zapnu a nechám ležet, tak za patnáct minut tam mám 15 metrů. Po čase to narůstat přestane, vyresetuju a je klid. Ale těch 0,1m... Asi mám něco z blbé várky :)
Né vážně - já so neyslím, že je to podstatné, nějaké destinky jsou v reálném létání s modely podle mého názoru nepodstatné, ale zkrátka, nějaký rozptyl to má (opakuju, nepovažuju ho za relevantní) a u JETI varia jsem ten rozptyl takový zkrátka neměl a nemělo ani takové nároky na "uklidnění". S JETI variem jsem přišel, zapnul, zvednul (tím jsem měl už výšku 1,8m) hodil, půl hodiny létal a když jsem éro po přistání položil n zem, tak jsem mě výšku cca půl metru kolem nuly... Nepodstatné - jen jsem si toho všimnul a hlásím to :) A cenový rozdíl nejen varia ale celého systému je takový, že to kliďánko překousnu.
Považuju to za "závadu" stejného druhu jako knipl nevracející se do nuly, nebo otravnou hlášku ohledně antény při resetu letu. Prostě to nestojí za řeč. S Taranisem i čidly jsem spokojený a líbí se mi na něm, že dokáže uspokojit dvě někdy až protichůdné skupiny modelářů:
- pípám abych mohl létat
- létám abych mohl pípat

Já bych třeba ještě uvítal menší a méně A proudové čidlo a kdyby konečně někdo napsal LUA sekvencér :) A nějaké "centrum stopek" pro házedla :)
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od RCStudio »

Pokud mas Vario vyrobene mezi duben a zari 2014 muzes zaktualizovat na novy FW ktery by mel drobnou nepresnost vyresit http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... r%20Sensor

Jeste podotknu ze aktualizace spatneho FW do neodpovidajiciho varia, vario nepohrbi a lze se vratit.
Jan Janekx Urbanek
jio

#658 Příspěvek od jio »

RiMr píše:- pípám abych mohl létat

... a když nevím, obšlahnu to z RiMrových videí. :-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od RiMr »

Ahoj Honzo - jak říkám, nemyslím že to je věc co stojí za řeč. Ale snažím se dělat ty "testy" objektivně a nevypouštět i "nekladné" věci jen proto, že mám Taranis a OpenTx "rád". Což mám :)
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od RCStudio »

Ja se nebavim o tvem videu :) ale o tom ze existuje zaplata, ktera muze chybku vyresit.
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“