RiMr píše:Kuci, někteří vzduchoplavci furt toužili po základním videu o variu, tak tady (je tam pár přebreptů, ale víte co...
Nazdar. Ako obyčajne pekná práca.... aaaale nechápem ten povzdych nad Jeti variom????
HP vario chodí perfektne pri rozlišením 0,1m/s - neposkakuje neblbne. Myslím, že tá citlivosť aj stabilita je OK
Problém je so softom. Umlčanie varia (-0,5 -10, +0,5 +10) v pasme necitlivosti je nefunkčné, ale stačí jeden LS a je pokoj....
Zaujímava funkcia je delta X - veľkosť zmeny hodnoty.... Dá sa použiť v spojitosti s výškou - ak sa zmení výška o 50m ......
Potom mi to automaticky hlási výšku každých 50m......
L10 - zopne každých 25m
L11 - zopne každých 10m
L12 delička dvoma pre L10 - zopne každých 50m .....
Toto sú zakladné spínače a už ich len využiť......
Ak používam pre motor letový režim - nieje problém sledovať iný rozdiel výšky pre motorový let a iný pre bezmotorový.....
Čo sa týka pípania varia - mám na to využitý spínač SA. K sebe mám vypnuté logovanie aj Vario. Poloha v strede logovanie telemetrie, poloha od seba logovanie aj pípanie varia - nieje problém vypnúť... respektíve zapínam len občas, keď si chcem potvrdiť, že to fakt nosí....
Skôr využívam hlásenie výšky.... iné pod 100m, iné nad 100m iné pre motorový, iné pre bezmotorový let...... Tiež to mám vypínateľné na spínač.....
Čo sa týka HP alebo normal precision varia - na meranie výšky stačí aj NP. Rozdiel je v presnosti a stabilite. NP - poskakuje Vspeed +- 0,5m/s..... takže do neakého Tora z EPP stačí, na meranie výšky akéhokoľvek éra s presnosťou +- 0,5m - takisto stačí... ale do termického vetroňa to chce HP Vario