Nová GoPro HERO 4

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikVF

Re: Nová GoPro HERO 4

#346 Příspěvek od DominikVF »

Hravec, ty si riadne cvičená opička... alebo ťažký pacient?? ... Ak sa k niečomu chceš vyjadriť, prečítaj si celú diskusiu, pochop podstatu diskusie , pozri si video... a tak zváž či ti stojí trepnúť tu ďalšiu somarinu ... Ty si pre mňa uzavretá kapitola, ktorá sa na tomto fóre javí ako SPAM... Je mi ťa úprimne ľúto na to koľko máš rokov aký si hlúpy. Tvoje zmýšľanie je na bode mrazu a preto sa druhýkrát zdrž diskusie a nezosmiešňuj sa ale vyhľadaj odbornú pomoc! http://www.pnbrno.cz/

Nabudúce poprosím píš mi do SZ aby si nezatrepával vlákna tvojími sprostosťami. Nereagovať na to, by bolo pre mňa hriech.

hravec píše:mám z tebe pocit, že a možná tě mi je i líto, vypadá to, jako by tě štvalo, že sis koupil nového Phantoma s H4-3D a GP4 a že nyní vyšla P3 a tak si nejspíš musíš sám před sebou i ostatními ospravedlnit, že jsi udělal dobře, ba co líp - nejlíp.....

?? :D :D Si vedle jak tá jedle!!!

už mám predobjednávku na "solo" !!!

hravec píše:vůbec nechápeš podstatu protune...

to si deláš kozy? :D
DominikVF

#347 Příspěvek od DominikVF »

... vymazať
gardenroute

#348 Příspěvek od gardenroute »

GoPro HEROCast
Lightest and smallest COFDM HD wireless transmitter on the market
to bude asi pálka...
Gopro Herocast
Gopro Herocast
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od Stapaka »

Tak mi to nedalo, stáhl jsem si předmětné video a pořádně jsem si ho prohlédl v klidu na timeline.
Musím říci, že mne překvapilo, co všechno mi při prvním, rádo-by poctivém, shlédnutí uniklo:

- Záznam z GoPro prošel úpravou na odstranění soudkovitosti (pochopitelně). Úprava ale byla tak agresivní, že se
až převrátila perspektiva (linie u GoPro se směrem nahoru nerozbíhají, naopak sbíhají).
Je totiž možné, že "přehnanou" úpravou soudkovitosti došlo k rozmazání kresby minimálně v každé třetině ze stran...

- Záznamu z GoPro chybí detailní kresba (při rozlišení 4K?) - nemám, prosím, na mysli ostrost - tu u "Protune" nehledejme, ale samu kresbu detailů ...

- záznam kamery DJI je deklarován jako RAW.

Celkově mne dané porovnání hodně mate a netroufám si říci, čemu má sloužit. Nestranné ale Není v žádném případě

Přivedlo mne to na myšlenku (doufám, že za ni nebudu ukamenován) :wink:
Řešátko připravuje předváděčku P3 a slibuje, že si bude moci každý přítomný odnésti originální záznam z kamery P3, které se tam na místě natočí ...
No, a já vím, že "Dag23" a "Texmur" (že, chlapi :wink: ) už mají na svých GP4 objektivy bez soudkovitosti.
Kdyby se jim, zcela náhodou, chtělo navštívit tu připravovanou předváděčku, a kdyby, ale úplně čirou náhodou si s sebou vzali své GP4,
tak bychom mohli dát dohromady materiál, nad kterým by se dalo seriozně polemizovat a opravdu důkladně jej porovnat.
Já s sebou klidně vezmu tu svoji GP4 bez úprav, abychom to měli "zicher" ve všech modulacích.

PS: Netlučte mne, já se umlátím sám :lol:

EDIT: Tak jsem oželel chvilku a trochu jsem pozměnil předmětné video "DJI vs GoPro".
Samo, že jsem využil pouze stažené video (kde bych se taky dobral originálů :) )
ale jen tak, pro pobavení, jsem to zkusil trošku "dorovnat".

Inspire bez úpravy, pouze u GoPro trocha úpravy ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jYZ5Q-6_Idg[/youtube]

EDIT: Smazána část o přepočtu 30p na 29,97p - což jetotéž - nemyslel jsem ... :roll:
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Dag2B3

#350 Příspěvek od Dag2B3 »

Dejte mi vědět kdy bude ta předváděčka. Začíná mě míchat spolehlivost LB tak bych to s Jardou tahy pořešil
Václav Procházka

#351 Příspěvek od Václav Procházka »

Stapaka:

No vida a hned to z Gopra vypadá jinak... super !
Dag2B3

#352 Příspěvek od Dag2B3 »

No Láďo - sice jsi se snažil, ale obávám se, že s takto tendenčně natočeným videem se více udělat nedá. Natáčet v podvečer video do srovnávacího testu na nejnižší možný stupeň citlivosti který kamera umožňuje (400ASA) může snad jen blb, nebo poťouchlý blb. Není divu, že lístky v pohybu jsou neostré vlivem delšího času závěrky při nejnižším stupni citlivosti. Pro ty co neví o co jde dva snímky z videa natočeného v jedné hodině. Kamera (GP2 1080p) běžela bez možnosti ji obsluhovat, nebo měnit nastavení podle světelných podmínek.
Na slunci je rozeta ostrá, jen deformovaná rychlým pohybem a zápisem snímače
Na slunci je rozeta ostrá, jen deformovaná rychlým pohybem a zápisem snímače

v údolí v dešti je závěrka pomalejší a rozeta totálně rozmazaná
v údolí v dešti je závěrka pomalejší a rozeta totálně rozmazaná
gardenroute

#353 Příspěvek od gardenroute »

Koukám Romane, že jsi si udělal domácí úkol :-) Pěkné srovnání. ..
JosefSvejk

#354 Příspěvek od JosefSvejk »

Dag2B3 píše:Natáčet v podvečer video do srovnávacího testu na nejnižší možný stupeň citlivosti který kamera umožňuje (400ASA) může snad jen blb, nebo poťouchlý blb. Není divu, že lístky v pohybu jsou neostré vlivem delšího času závěrky při nejnižším stupni citlivosti.

Akorát, že když to tady hned na začátku napsal DominikVF, tak ho mistři "rozcupovali" na hadry. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Dag2B3

#355 Příspěvek od Dag2B3 »

Jde o to, že přirovnávají 400ASA k citlivosti filmu což je více než dostatečné ale u filmu už vzniká poměrně viditelné zrno. U GP4 se opravdu jedná o nejnižší možný stupeň nastavení a s citlivostí filmu to nemá nic společného. "Rozcupování" D se nedivím [emoji2] ten si o to stále říká.
gardenroute

#356 Příspěvek od gardenroute »

Dominik nebyl za ASA400 nijak "cupován", aspoň pokud stále umím číst, ohledně tohoto byl jen dotázán, jaké vyšší ASA použít, a po jeho odpovědi v neděli v 13:38 k tématu ASA 400 nevidím již žádný negativní příspěvek (!?) - já osobně jsem s ním na toto téma poté ještě diskutoval soukromě přes SZ, protože si toho hodně spolu říkáme :D ... Stejně jako jsme včera na toto zajímavé téma dále diskutovali na pivu s Dagem, s tím, že sem dá k tomu bližší vysvětlení a srovnání.
A vidím také, že všichni s Dominikem souhlasili od počátku, že to není košer srovnání pro použití ProTune režimu u GP kamery, to je také celkem jasné.
Takže opět ignorace vycucaná z malíčku :(
Dag2B3

#357 Příspěvek od Dag2B3 »

Jenom pro upřesnění. Nastavit lze pouze 3stupně tzv ASA, ale klidně mohli použít pro laickou veřejnost třeba symboly slunce, polojasno, mrak.
- 400
- 1600
- 6400

Obávám se že při jiném nastavení by "srovnávací" test dopadl výrazně jinak. [emoji79] už takhle není kamera Inspire schopna zaznamenat jemné odstíny oblohy a je tam jen vypálená plocha. Bohužel se s tím už nedá nic dělat (kde nic není ani smrt nebere). Kamera je nejslabší článek skvělé P3 [emoji17]
radevica

#358 Příspěvek od radevica »

gardenroute píše:GoPro HEROCast
Lightest and smallest COFDM HD wireless transmitter on the market
to bude asi pálka...

No, s tou pálkou to je dobrý odhad :-)...viděl jsem doporučenou cenu 7,500USD.
Václav Procházka

#359 Příspěvek od Václav Procházka »

radevica píše:No, s tou pálkou to je dobrý odhad :-)...viděl jsem doporučenou cenu 7,500USD.

Nikde jsem nenašel na jaké frekvenci to pracuje. Pokud na 2,4 GHz, tak je to pro coptery nepoužitelné.
radevica

#360 Příspěvek od radevica »

Uvádí se 1,9-2,7 GHz...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“