Tak mi to nedalo, stáhl jsem si předmětné video a pořádně jsem si ho prohlédl v klidu na timeline.
Musím říci, že mne překvapilo, co všechno mi při prvním, rádo-by poctivém, shlédnutí uniklo:
- Záznam z GoPro prošel úpravou na odstranění soudkovitosti (pochopitelně). Úprava ale byla tak agresivní, že se
až převrátila perspektiva
(linie u GoPro se směrem nahoru nerozbíhají, naopak sbíhají).
Je totiž možné, že "přehnanou" úpravou soudkovitosti došlo k rozmazání kresby minimálně v každé třetině ze stran...
- Záznamu z GoPro chybí detailní kresba
(při rozlišení 4K?) - nemám, prosím, na mysli ostrost - tu u "Protune" nehledejme, ale samu kresbu detailů ...
- záznam kamery DJI je deklarován jako RAW.
Celkově mne dané porovnání hodně mate a netroufám si říci, čemu má sloužit. Nestranné ale
Není v žádném případěPřivedlo mne to na myšlenku (doufám, že za ni nebudu ukamenován)
Řešátko připravuje předváděčku P3 a slibuje, že si bude moci každý přítomný odnésti originální záznam z kamery P3, které se tam na místě natočí ...
No, a já vím, že "Dag23" a "Texmur" (že, chlapi

) už mají na svých GP4 objektivy bez soudkovitosti.
Kdyby se jim,
zcela náhodou, chtělo navštívit tu připravovanou předváděčku, a kdyby,
ale úplně čirou náhodou si s sebou vzali své GP4,
tak bychom mohli dát dohromady materiál, nad kterým by se dalo seriozně polemizovat a opravdu důkladně jej porovnat.
Já s sebou klidně vezmu tu svoji GP4 bez úprav, abychom to měli "zicher" ve všech modulacích.
PS: Netlučte mne, já se umlátím sám

EDIT: Tak jsem oželel chvilku a trochu jsem pozměnil předmětné video "DJI vs GoPro".
Samo, že jsem využil pouze stažené video (kde bych se taky dobral originálů

)
ale jen tak, pro pobavení, jsem to zkusil trošku "dorovnat".
Inspire bez úpravy, pouze u GoPro trocha úpravy ...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jYZ5Q-6_Idg[/youtube]
EDIT: Smazána část o přepočtu 30p na 29,97p - což je
totéž - nemyslel jsem ...