Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#1006 Příspěvek od dagx »

To chování by asi odpovídalo.Je vlastně o pár stupňů pootočená hlava s listama a pádlama.Plus je to celé rozhozené náklonem táhel.Tohle se ale samo s těch vodítek nemůže dostat.Musel si mít něco rozebrané-odpojené na rotoru a při montáži sis nevšim že to je mimo.Taky nekontroluju před startem vše ale velmi často třeba listy lehce v krutu vůči sobě.Mechanické osahání vrtulníku odhalí často problém dřív než oko.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
SlezY83

#1007 Příspěvek od SlezY83 »

Přesně tak jsem se na to koukal - s tím pootočením desky cykliky. Už jsem si namýšlel, jak v bezpádle hledat a nastavovat nějaké pootočení desky cykliky. Ale pak jsem si řekl, že to musí být blbost, že to před tím (s GY 401) fungovalo, tak to musí fungovat i teď.

K tomu, jak se to stalo... Přes serva se to stát nemohlo - moje nastavení +- 12 až 13 st tomu nedovolí, ale pokud vypnu zdroj a deskou cykliky sjedu až dolu k tělu vrtulníku, tak tam jsem schopný tu desku pootočit a vyvlíknout aniž bych něco povoloval/rozpojoval... Takže pravděpodobně někde při přepravě se mi musela takto vyvléknout.
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
caven

#1008 Příspěvek od caven »

Tak takto to může vypadat když se utrhne jednotka v letu.
Přílohy
havarka.jpg
mamoulian

#1009 Příspěvek od mamoulian »

caven píše:Tak takto to může vypadat když se utrhne jednotka v letu.

Jak?
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
hates

#1010 Příspěvek od hates »

Po dnesku jsem si sletl tvarovani borovic s tvarovanim heli. Kouknete sami. To vypada na kompletni drak. Zapich jsem to ocasem do zeme. Hold kdyz jdou ruce rychleji nez obrat na heline.
Přílohy
20150411_192535.jpg
hates

#1011 Příspěvek od hates »

Tak hruba rozborka probehla. V poradku zatim vypada pouze hlavni hridel a pricna hridel a hlavni gripy. Jedno servo je na odpis uplne dalsi dve vypadaji v poho. Motor, regl, prijimac a bezpadlo v pohode. Od tela k ocasu je to totalka a pouzitelne neni vubec nic. Bocnice jsou taky na kasi. Loziska v domkach to odnesli. S tim nejspis bude i hlavni hridel ale na skle vypada v pohode. Co pujde pouzit urcite, jsou vzpery ocasni trubky :-) a vetsina elektroniky. Pri te rane jsem ztratil i sroubky z domku ocasni trubky, ktere ji stahuji.
milagros

#1012 Příspěvek od milagros »

kdyby chtel nekdo T-rexe 450 bezpadlo komplet s elektronikou i baterii tak pisnete....cena je 5 tis
Přílohy
SDC10285.JPG
Marek_Km

#1013 Příspěvek od Marek_Km »

Taky se mi "zadařilo". Jsem po x měsících vytáhl tréninkový stroj (HK) a ještě jsem nebyl rozlítaný a začal jsem dělat kraviny. Nějak se mi to nepodařilo v pořádku vrátit z invertu, byl jsem nízko, a neštěstí bylo na světě. Takže když nepočítám koptéry, tak skoro nemám s čím lítat. Pádlovku 500 jsem včera prodal a se 700 (kterou jsem koupil před týdnem a kterou jsem si jen prolétnul) se mi moc nechce (musí se koupit pořádná nabíječka a další aku). A u malého Nano CPX asi blbne deska, protože se mi to rozpárovává, asi bude reklamace. No nic, ve volném čase se bude šroubkovat, no... :|
gallery/album.php?album_id=644
Marek_Km

#1014 Příspěvek od Marek_Km »

Dnes bych to šel ještě zvednout, ale zjistil jsem, že kvůli podělaným ložiskům na ocase to musím vzdát. Ten zadek jsem měnil sice před dnešní havárkou, ale je kromě těch ložisek OK. Já už totiž šel po té dlouhé době do vzduchu včera, ale nešlo to. Byly tam vibrace a ani nevím, kde se vzaly, protože do posledních letů na konci minulého roku, tam nebyly. Párkrát jsem zkoušel zaviset a těsně předtím, než jsem kapituloval a zabalil to, se mi rozskočilo smykátko a to jsem byl kousek nad zemí (trávou), tak se mi to podařilo záhadně bez následků posadit. To bylo asi naposled, co jsem šel do ocasu z HK, protože mám s ním odjakživa problémy. Do první crashe (nejspíš způsobené taky ocasem) to šlo, ale pak to fungovalo chvíli. No nic, koupím ložiska a vyměním. Bez listů vibrace nejsou, ale s nimi (ať zkusím jakékoliv) je to děs.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yZ6JOUWDvYQ[/youtube]
IgorGSM

#1015 Příspěvek od IgorGSM »

Tam neni problem v loziskach ale v osadeni tych lozisk. Apropo ten domcek co mas je najhorsie co existuje.
Kup tento od Tarotu za par $ a budes max spokojny a budes mat klud a len lietat.

Obrázek
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#1016 Příspěvek od ujovko »

Ahoj, nemyslím si, že je medzi nimi podstatný rozdiel v konštrukcii (na fotografii je HK). Pravdou je, že z HK chodia bez lepidla v skrutkách a všetko sa povolí.
Skúsme zhrnúť možné príčiny vibrácií
- ložiská - poškodené guľky a dráhy
- uloženie ložísk v domčekoch, nepresné a veľké domčeky spôsobia zošikmenie hriadeľa (naozaj sa chceme baviť o stotinách?)
- ohnutý hriadeľ zadného rotora
- uvoľnené skrutky na gripoch a príslušenstve
- rozdielna hmotnosť listov, tieto hranaté majú rozdiel max. v desatinách gramu, vážim ich a párujem
- veľmi pritiahnuté listy
- zriedkavé asi budú pokrivené ramená gripov po havárii
- A ja mám aj unášač gripov so šikmo navŕtanou dierou pre hriadeľ, listy opisovali osmičku v kružnici.
HKtailHous.JPG
Bozha

#1017 Příspěvek od Bozha »

Ani není třeba si u videa pouštět zvuk, "rozmazaná" ploutvička hovoří sama za sebe.

Domek je OK, i když je opravdu porod ho sestavovat (takže apgrejd se časem hodí). Sundej z ocasu hub, roztoč to a koukni jestli není ohlá ocasní osa. To je u ocasu s přehledem nejčastější příčina vibrací.
IgorGSM

#1018 Příspěvek od IgorGSM »

ujovko píše:Ahoj, nemyslím si, že je medzi nimi podstatný rozdiel v konštrukcii (na fotografii je HK). Pravdou je, že z HK chodia bez lepidla v skrutkách a všetko sa povolí.
Skúsme zhrnúť možné príčiny vibrácií
- ložiská - poškodené guľky a dráhy
- uloženie ložísk v domčekoch, nepresné a veľké domčeky spôsobia zošikmenie hriadeľa (naozaj sa chceme baviť o stotinách?)
- ohnutý hriadeľ zadného rotora
- uvoľnené skrutky na gripoch a príslušenstve
- rozdielna hmotnosť listov, tieto hranaté majú rozdiel max. v desatinách gramu, vážim ich a párujem
- veľmi pritiahnuté listy
- zriedkavé asi budú pokrivené ramená gripov po havárii
- A ja mám aj unášač gripov so šikmo navŕtanou dierou pre hriadeľ, listy opisovali osmičku v kružnici.
HKtailHous.JPG

Ved ty vlastne ani nechces poradit tak naco sa pytas? Laboruj si s tym dalej...
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
petrkov

#1019 Příspěvek od petrkov »

HKčko moc nedoporučuju člověk se s tím natrápí a jen do toho strká prachy.Opravdu se to nevyplatí.
martin.b

#1020 Příspěvek od martin.b »

No celou zimu lítáme.Konečně jaro.To bude super.Před 10 dny zalítávám 500 golina s novou stabilizací a odešlo hl. kolo.Stráty jsou bez větších škod jen nové kolo od Linx.Dnes Na T600 Pro mi upadl kulak na páce serva.Helina je na sra...Lítám vysoko tak mám čas na použití záchrany ale toto se už se zachranit nedalo.Krom toho mám DX8 a přepínač na gov. mám přepájený na jednopolohový na záchranu a ten jsem ulomil.Supr jaro.
Goblin 700 spirit ,Kraken 700 spirit ,msx 64 ,jeti DS14
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“