Magnum Reloaded

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
toty

Re: Magnum Reloaded

#76 Příspěvek od toty »

Hallooo, prosím..pomožte s motorem pro Magnuma. Ten co jsem sem posílal je 2000kv, ale ten plášt je tak jako jiný než jsem zvyklý a další paramtry nějak neumím ověřit....a tím pádem nevím, zda-li sem ne-vybral špatně a chci to už objednat....Díky díky :oops:
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
palci72
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od palci72 »

prejdi do tohoto vlákna a uživateľ pod nickom "Miťo" lieta z niečim takýmto podobným....
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=40018&start=1575
miťo

#78 Příspěvek od miťo »

HonzaHenzl píše:Dnes jsem létal
http://www.youtube.com/watch?v=Q_Q3J8to ... e=youtu.be

Jak Máte těžiště? Má být 75mm od náběžky, ale když to takto postavím a pustím éro bez plynu střemhlav dolů, je vše OK. Běda ale kdybych ve vodorovném letu sundal plyn. Jako šutr se to hrne okamžitě po čumáku. Je možné že jsem špatně slepil třeba výškovku? To je asi hloupost, protože je tam krásná plocha pro lepení. Nebo tohle éro musí létat pořád na plynu? Připadám si jak amatér. Přitom už mám za sebou dost letadel.

Ahoj klucí,

díky Totymu jsem našel tohle vlákno, takže jemu velký dík. No k tomu co popisuješ, mám podobný problém. On Magnum tak trochu při letu visí na vrtuli a při stažení plynu místo skluzu sklopí nos dolů. Když chci po nabrání výšky letět bez motoru, přitahuju výškovku a pak je to dobrý. Mimochodem z prvního Magnuma jsem sundal podvozek a chlapi plachtilo jak sviňa.

Ještě se tu řešilo vyosení motoru. Myslel jsem si, že motorák musí mít osu motoru o pár stupňů dolů, ale u Magnuma to neplatí. Můj první Magnum měl motor mírně dolů na plnej plyn ho to táhlo k zemi. Takže motor vodorovně a mírně doprava jako kompenzaci reakčního momentu vrtule.

Letu zdar!

Miťo.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
toty

#79 Příspěvek od toty »

Tak moje poslední konfigurace po radách zde přítomných a zapojení mého mozku...:

2205C-1400 - 2205C 1400Kv Brushless motor EU11.49
261000002 - HobbyKing 10A ESC 1A UBEC EU7.31
MA0840 - Master Airscrew propeller 8x4 EU1.95
T500.2S.20 - Turnigy 500mAh 2S 20C Lipo Pack EU4.29

Měla by to být konfigurace na poletovadlo na zahradu...
Bateri je trochu větší, ale snad se vejde...
něco mi vymluvíte, vyměníme nebo zahodíte ? :)
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
miťo

#80 Příspěvek od miťo »

Pěkné. Jen vrtule, nevím, raději nějakou "slow flyer"?

http://www.jino.cz/vrtule-8x3-8-sf-apc-1080.html
toty

#81 Příspěvek od toty »

Díky za upozornění. Vyhozeno z košíku. V EU skladu žádná není taková není, holt něco koupím v CZ :D
Já věděl, že to sem mám hodit, že všechnu moudrost ještě nemám... :roll:
Už se na něj těším. Bude to přesně poletovadlo co mi ještě chybí. Prostě otevřít dveře na terasu a hodit...děti si nemusí ani všimnout, že sem opustil základnu :lol:
toty

#82 Příspěvek od toty »

Můžu poprosit o konzultaci k pár věcem k magnumu?
Vše se pokusím zapustit do trupu a tak jak to udělat. S vydlabáním mám špatné zkušenosti a tak bych rád zkusil postup ve stylu: proříznu "kostičku" zkrz na zkrz trupem, celou kostičku vyndám, pak ji seříznu na požadovanou hloubku a zpět vrátím do trupu a zalepím vteřinákem. Blbost nebo dobrý postup?
Pak další dotaz, jak udělat táhla do trupu nebo to nemám řešit a vést to po stěně ? A pokud vnitřkem, jak nejlépe to udělat, čím? A dát do trupu jen táhla nebo i v té "ochrané" trubičce ?
Lože motoru: dle pár obrázků to asi budu řešit tak, že vyříznu díru a na zadní stranu nalepím překližkovou destičku do které motor zašroubovat? lepis vteřínákem nebo UHU porem nebo nečím jiným ?
Pokud umístím regl do trupu (10A HK), mám ho z druhé strany taky "přikrýt" EPP nebo raději nechat větrat ?
Nenašel jsem nikde snímek magnumu z "druhé" strany, kde je regl vidět a tak nevím zda-li to tam schováte a ono to tak netopí, nebo všichni fotíte jen z té "hezké" strany [:)]
Díky za rady
miťo

#83 Příspěvek od miťo »

Pamatuj na soustředění hmotnosti co nejvíc vpředu. Regl mám ve štěrbině před "sáním vzduchu", není tam úplně uzavřený, tak se snad může chladit, je tam jen strčený a drží. Výřez na motor jsem vyplnil a motorovou přepážku posadil zepředu. Serva mám u náběžky, výřezy provedeny skalpelem a díra pro přijímač je vypálená pájkou. Táhla raději přímá a venku, u první verze jsem měl trubičky s dráty a nebylo to přesné s tak slabými servy. Moje nacpání předku elektronikou se vyplatilo, protože baterie 2C400mAh je úplně vpředu, aby to dovážila. No a myslím, že u mojí koncepce snad nehrozí namočení elektroniky při převrácení na vodě :wink:
Přílohy
20150311_102838.jpg
toty

#84 Příspěvek od toty »

Tak se musím pochlubit s mým modelem:
[album]5096[/album]
Zde je detail rozmístění elektroniky. To ještě budu muset nějak pořešit kvůli vodě...
[album]5097[/album]
vbalko

#85 Příspěvek od vbalko »

Jak to říct diplomaticky.... Hezké výrazné barvy :-)
toty

#86 Příspěvek od toty »

Každýmu se líbí něco a tvůj vzkaz vyřídím manželce, která barvy vybírala :lol: hlavně že se líbí dětem...
Použil jsem styro barvy (nějak jsem se necítil na experimenty s balakrylem a mám s tím špatné zkušenosti)
Jen pro mě "překvapení" tak jak Magnuma vidíte, tak to jsou 3 plný spreje (150ml). Ze sprejů nezbylo vůbec nic.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od HLA »

3 plný spreje

A kolik Ti magnum váží ?
Taky mám jedno magnum na tříčlánek a těžký do větru, ale nevyztužený podvozek jsem venku několikrát urazil.
Magnum je sranda lítání, když je lehoučké.
vbalko

#88 Příspěvek od vbalko »

toty píše:Každýmu se líbí něco a tvůj vzkaz vyřídím manželce, která barvy vybírala :lol: hlavně že se líbí dětem...
Použil jsem styro barvy (nějak jsem se necítil na experimenty s balakrylem a mám s tím špatné zkušenosti)
Jen pro mě "překvapení" tak jak Magnuma vidíte, tak to jsou 3 plný spreje (150ml). Ze sprejů nezbylo vůbec nic.

To není kritika - máš pravdu v tom, že každýmu se líbí něco jiného.

Já jsem pro dceru musel udělat malýho plastikového MIG-21 v růžové barvě :)

Ať ti to hezky lítá.
toty

#89 Příspěvek od toty »

Magnuma jsem nevážil, motor co tam mám (pár příspěvků výš) utáhne i na kolmý stoupání, ale moc to zatím "prolítaný" nemám. Lítám s tím venku, když je opravdu bezvětří a mám problémy se naučit s tím přistávat. Zatím jsem lítal asi 4x a vždy to skončilo ulomenýma nohama. Buď to bylo přistání do trávy, nedolítnul jsem k asfaltu a nebo to bylo prostě nepovedený. Teď mi už došla trpělivost a nohy jsem vyztužil uhlíkem. Zatím jsem s tím neltel a tak jsem zvědav,ale doufám, že neutrhnu křídla :)
Otázka na vás, když jdete na přistání máte stále zapnutý motor ? Já přistávám bez motoru a vždy se snažím max zpomalit, pak to ztratí vztlak a zapíchne se...proto ty nohy..prostě to má nějak v hlavě divně zakódované.
V plánu je přistávat s pomalým motorem a co nejvíce rovně,ale nějak mi to nejde... :(
Jinak lítám na dvoučlánek...(viz seznam nákupu výše)
toty

#90 Příspěvek od toty »

vbalko píše:To není kritika

Neboj tak jsem to ani nebral...proto píšu "vzkaz" vyřídím manželce.
Barvy sem nechal na ní, jen ta oranžová byla "povinností" protože jsem ji měl doma....(a stejně 1/2 spreje nestačila a musel jsem dokoupit nový)
Při tom stříkání jsem se úplně zděsil, po nástřiku se to naprosto šíleně celé zkroutilo...ale pak se to samo vrátilo na zpět...
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“