mikropájka- jakou pořídit
Re: mikropájka- jakou pořídit
Souhlas - však jsem ji (a nejen já) už taky pár klukům doporučil (100W verzi). Jen je někdy trošku krkolomná komunikace s výrobcem a ne všechny hroty co tam má jsou k mání. Ale jinak jsou s ní spokojení a myslím že za ty peníze (beru novou věc) nic srovnatelnýho na trhu není - Radek
ICQ 638556901
Ahoj,
máte někdo zkušenost s analogou i digitální verzí ERS 50? Nevím jestli se oplatí dát téměř dvounásobek za digitální verzi... Je mezi nimi při vlastním pájení nějaký rozdíl?
máte někdo zkušenost s analogou i digitální verzí ERS 50? Nevím jestli se oplatí dát téměř dvounásobek za digitální verzi... Je mezi nimi při vlastním pájení nějaký rozdíl?
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Za mě - vezmi obyčejnou - tedy s potenciometrem na nastavení teploty. A hlavně tu 100W verzi - Radek
EDIT - při pájení rozdíl není žádný (a přesný nastavení teploty - no stejně si to nastavíš dle potřeby a pájený součástky a poťák je natočený o kousek hned)
EDIT - při pájení rozdíl není žádný (a přesný nastavení teploty - no stejně si to nastavíš dle potřeby a pájený součástky a poťák je natočený o kousek hned)
ICQ 638556901
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
TomasN píše:Ahoj,
Už jsem tu o tom psal, stačí se mrknout o stánku zpět.. Digitál je jen zbytečný přepych..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Souhlas - u ERS každopádně - u jiných je to bohužel někdy nezbytnost
Radek
EDIT - to označení digitál je u ERS asi na místě - ale mám páječku jen s obyč otočným ovladačem teploty (bez displeje) a je plně řízena procesorem - pak by mě zajímalo jak tomuhle říkat

EDIT - to označení digitál je u ERS asi na místě - ale mám páječku jen s obyč otočným ovladačem teploty (bez displeje) a je plně řízena procesorem - pak by mě zajímalo jak tomuhle říkat
ICQ 638556901
Arcicorsa píše:Už jsem tu o tom psal, stačí se mrknout o stánku zpět.. Digitál je jen zbytečný přepych..
Tvůj příspěvek, že "bez displaye" stačí jsem četl, jen jsem z toho nepochopil, jestli je opravdu rozdíl jen v ovládání a zobrazovaní, nebo i ve funkčnosti (např. přenost "držení" teploty), ale ne tak velký, aby to odpovídalo navýšení ceny...
Každopádně dík za radu.
A používáte slovenské, nebo české hroty? Nejsou na tom šroubovaném místě českého hrotu tepelné ztráty?
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Analog/digitál pájí naprosto stejně, je tam opravdu jen rozdíl v tom že tam tu teplotu vidíš.. Upřímně nevím jaké hroty používám, mám je ze železných zásob a kde se vzali to už nevím..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nejlepší hroty jsou tzv. "monoblok" - tady z jednoho kusu. Kluci berou od ERSY a nebo JBC (co pasují průměrem na tělísko) bohužel jsou dražší ale zas pokovení (hlavně u JBC) je nesrovnatelně kvalitnější a vydrží fakt moc pokud s nima člověk slušně zachází. Pak slovenský (ze dvou částí ale nalisovaný) takže přenos tepla lepší a snad i pokov. No a ty šroubovací český jsou na tom asi nejhůř - Radek
ICQ 638556901
Ty JBC jsou opravdu "o něco" dražší
V ceně pájky jsou dva hroty, tak vemu lisované slovenský. Na to moje občasné pájení to bude stačit. Dík za rady.
Tohle pokud bude za dobrou cenu tak myslím že super kup http://aukro.cz/weller-pajeci-stanice-i5191221583.html - Radek
ICQ 638556901
No, co jsem na tu aukci koukal, ta pera vypadají hodně jetě... Na to bacha 
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Nevím jak moc jsou jetý - ale tenhle povlak se tam utvoří celkem rychle obzvlášť když to jede někde v průmyslu na 3 směny - flux a voda z houbičky a je to tam raz dva. Krom toho je to jen převlečná trubička a ta se dá vyměnit. Pokud jsou topný tělesa ok pak není problém. Už jsem viděl pera v horším stavu (popálený plast a pod. ) a jedou stále. Radek
ICQ 638556901
Tak to trochu otevřu, mám si vybrat pájecí stanici do 1500. Poradíte prosím něco? občas něco na koptéře, modelu, diodách, plošňákách, napájecích konektorech u NTB...
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
tomas1987 píše:Tak to trochu otevřu, mám si vybrat pájecí stanici do 1500. Poradíte prosím něco? občas něco na koptéře, modelu, diodách, plošňákách, napájecích konektorech u NTB...
Já si teď pořídil Ers 50 bez ukazatele teploty na podobné věci jako zminuješ a k naprosté spokojenosti ;o)