FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#481 Příspěvek od Marena »

Ahoj, doteď jsem to příliš neřešil, ale jak vyřešit v Open TX ukazatel "přesného" napětí na A1 pomocí děliče napětí?
Když jsem míval DHT-U, tak se tam nastavoval poměr a výsledné napětí bylo tedy celkem přesné. Zde ale možnost volby násobku není a je tam jen offset. Ten ale nemůže být z principu přesný. Když nastavím offset na nabitou baterku, ak u vybité už to nesedí klidně o volt...? Kde dělám chybku. Nevěřim, že by nebylo pořešeno.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Drondys

#482 Příspěvek od Drondys »

Marena píše:Ahoj, doteď jsem to příliš neřešil, ale jak vyřešit v Open TX ukazatel "přesného" napětí na A1 pomocí děliče napětí? Když jsem míval DHT-U, tak se tam nastavoval poměr a výsledné napětí bylo tedy celkem přesné. Zde ale možnost volby násobku není a je tam jen offset. Když nastavím offset na nabitou baterku, ak u vybité už to nesedí klidně o volt...? Kde dělám chybku...

Není tam jen Offset, ale i Range a právě kombinací obou Offset i Range se to dá nastavit tak, aby to co nejlépe sedělo. Chyba tedy patrně bude v nesprávném nastavení Range, protože jen samotným Offsetem to doladit nestačí.
trubkyn

#483 Příspěvek od trubkyn »

Wormsnake píše:
Zajem tu je!
Mam taramise plus.
Nejake arduina doma mam, ale neumim v arduno vyvojovem prostredi, nejde me z arduino prostredi nahrat nic do Atmegy, nejak nekomunikuje s programotorem.
Mam programator USBasp a AVR ISP MKII ale ani jeden nejde. Neumim z arduino prostredi dostat zkompilovany hex soubor abych to nahral pres jiny program. Delam trochu v Bascomu AVR (basic pro AVR) tam me oba programatory slapou jak hodinky!

Mam konkretne tohle arduino nano
http://www.ebay.com/itm/Nano-V3-0-ATMEG ... 4636dcd6e8

Muzes me poradit jak na to?
Jak to mas ty konkretne zapojene?

Chtel bych na taranise videt rychlost a vysku podle GPS, kdyby pak taranis umel logovat gps souradnice abych na PC videt zaznam trasy to by byla pecka.

Jestli ti jde jenom o tyto data bez mavlinku, tak by ti mel stacit pouze ten z toho ruskeho fora, ktery zapojis dle toho prilozeneho obrazku.. Logovani uz se pak resi interne v taranisu, to neni o tom neco nastavovat v arduinu...
Takze do arduina nahrat ten program, zapojit jako na obrazku: 9 z arduina do x8r smart portu data, pak ta zem z arduina tam... ale u toho arduina s usb portem si nejsem jist kde mas serial linku na cteni tech dat.... ja mam mini pro, kde mam prave ten seriovy vstup, kam jdou data z nazy, jako na tom obrazku na foru....

Ja sam jsem vzal snad o toho rusaka ten smart port telemtry, a hodil si ho do bagaosd (kde byla stara hub telemtrie...), jelikoz ja potrebuju mavlink na minimOSD pro FPV...

Takze me zapojeni trosku komplexnejsi, ale pouzivam pro toto uplne same porty, 9ka na frsky x8r, 8ku zapojuju tusim do minim, ale pak tam mam jeste jina data....
Marena
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od Marena »

Drondys píše:Není tam jen Offset, ale i Range a právě kombinací obou Offset i Range se to dá nastavit tak, aby to co nejlépe sedělo. Chyba tedy patrně bude v nesprávném nastavení Range, protože jen samotným Offsetem to doladit nestačí.

Range mam nastaveny na 12,6V u triclanku. Pripojim nabitou baterii a ofsetem nastavim aktualni hodnotu na 12,6V. Pri vybite uz je ale dost mimo.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od RCStudio »

Zkus nastavit 13.2 range a offsetem poladit
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:Zkus nastavit 13.2 range a offsetem poladit

Ja by som povedal opak.... Nastav Ofset na 0 a hodnotou Ranege "polaď zobrazovanú hodnotu.....
Hodnota range udáva "prepočitavaci" pomer.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od lubo1 »

Marena píše:Range mam nastaveny na 12,6V u triclanku. Pripojim nabitou baterii a ofsetem nastavim aktualni hodnotu na 12,6V. Pri vybite uz je ale dost mimo.

Hodnota 12,6 je nespravna - nastav 13,2V
Príjmač meria do 3,3V. Máš tam delič 1/4 - range nastavíš ako hodnotu
3,3 * 4 = 13,2V
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od RCStudio »

:mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IZf9zSizVGg[/youtube]
Jan Janekx Urbanek
Jardátor

#489 Příspěvek od Jardátor »

Taranise mám 2 týdny a "vrním" blahem,měl jsem na začátku strach,že ho snad ani nezvládnu,ale pomalu to jde.Mám jednu asi hloupou otázku,ale s elektonikou si moc netzykám tak se zeptám zkušenějších:pokud použiju magnety např,na zajištění kabiny a budou blízko přijímače/x6r/,můžou mít,třeba jen malý vliv na příjem signálu? nebo se ptám na ůplný nesmysl?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od ddano007 »

Marena píše:Range mam nastaveny na 12,6V u triclanku. Pripojim nabitou baterii a ofsetem nastavim aktualni hodnotu na 12,6V. Pri vybite uz je ale dost mimo.

Ak nevies, co je to dvojbodova kalibracia, vykasli sa na offset, nastav ho na 0 a pri pripojenom trojclanku nastav Range tak, aby ti to ukazovalo aktualne napatie baterky ( 12.6V).
Realne hodnoty alarmov je aj tak najlepsie nastavit podla toho, kolko dobijas. Napr: mam trojclanok 2200mAh, alarmy som si nastavil tak, aby ked pristanem na pipajuci alarm, som dobijal cca 1900mAh.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
m.fuka

#491 Příspěvek od m.fuka »

Zdravím.
Pokouším se nastavit si taranis aby mi hlasil výšku po 10m při stoupání i klesání Stačí jen do výšky 100m. Řešil jsem to pomocí virtuálních spínačů pro každých deset metrů např. L1 a=x ALT 10, SF L1 hlasit ALT 1x. To hlásilo jen občas, patrně při rychlém klesání nebo stoupání není stálá výška dostatečně dlouho aby to seplo, tak jsem zkusil místo "a=x" použít "a vlnovka x" čili přibližně, to funguje o něco lépe ale stále to občas výšku nepřečte. Ještě mě napadlo pro každou výšku zvlášť VS tedy
pro klesání a<x alt 10 a další pro stoupání a>x alt 10. To si vyplácám všechny spínače a funkce, takže jsem to ani nezkoušel. Neznáte někdo nějaký funkční elegantnější nastavení.Děkuji.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od lubo1 »

m.fuka píše:Zdravím.
Pokouším se nastavit si taranis aby mi hlasil výšku po 10m při stoupání i klesání Stačí jen do výšky 100m. Řešil jsem to pomocí virtuálních spínačů pro každých deset metrů např. L1 a=x ALT 10, SF L1 hlasit ALT 1x. To hlásilo jen občas, patrně při rychlém klesání nebo stoupání není stálá výška dostatečně dlouho aby to seplo, tak jsem zkusil místo "a=x" použít "a vlnovka x" čili přibližně, to funguje o něco lépe ale stále to občas výšku nepřečte. Ještě mě napadlo pro každou výšku zvlášť VS tedy
pro klesání a<x alt 10 a další pro stoupání a>x alt 10. To si vyplácám všechny spínače a funkce, takže jsem to ani nezkoušel. Neznáte někdo nějaký funkční elegantnější nastavení.Děkuji.

corel.jpg

trebárs.....
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od RCStudio »

Lubo koukam ze se z tebe uz stal zkuseny matador OpenTX :wink:
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:Lubo koukam ze se z tebe uz stal zkuseny matador OpenTX :wink:

....s týmto problémom som sa stretol.....
Riešil som to ešte v prvej časti tejto debaty - písal som to tam komplet celé.....
Pokiaľ sa dalo alt = xx. alebo alt~xx .... funguje to len občas - ak má systém voľnú chvíľku..... podmienka trvá len obmedzený čas... alt~xx je to lepšie, ale nespoľahlivé.
delta alt pracuje relatívne spoľahlivo
Vypadá to celé takto....
corel.jpg
m.fuka

#495 Příspěvek od m.fuka »

LUBO, BRILANTNÍ, DĚKUJI. 8O
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“