Levnej gimbal z GoodLuck
- JosefSvejk
Re: Levnej gimbal z GoodLuck
Myslím, že motorům je úplně jedno, v jaké jsou pozici.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Buď píská, protože není kamera dobře vyvážená a motor jí "musí držet" a nebo máš zbytečně vysoké hodnoty power.
Prosím o pomoc zkušených ,zakoupil jsem gimbal z ebay (http://www.ebay.com/itm/DJI-Phantom-Gop ... 2592c63a42) a pote co mi prišel domů tak nefungoval tka jak měl byl porad na křivo a cukal se....začal jsem se v tom trochu vrtat (softwarově a jedinej program kterej mi ho přehraje tak je SimpleBGC_GUI_1_3 . Chtěl jsem ho rozchodit v programu SIMPLE20b3yale nepdarilo se mi ho propojit s tim programem (i kdyz sem si stahl ten XLoader a dal tam ten firmware kterej tam patří) po spuštění programu (simple20b3) dám na výběr port kterej mam nainstalovanej a kdyz dam connect tak mi to nereaguje....už si nevím rady. Nevím jestli jsem neco špatně nainstaloval nebo sem vymazal nějaký záznamy z ty řídící desky (jestli to jde) ale v tom prvním programu GUI_1_3 se mi zobrazí gimbál a kdyz s ním hýbu na phantomovi (rukou) tak z akcelerometru mi vychazeji data a zoprazuji se v programu ale nijak se to kalibrovat neda...Když mám zapojený USB s Gimbalem tak to občas velmi slabounce píská a když ho připojím ještě na baterku tak píska ještě víc. Budu rá za každou radu. Děkuju
ahojte, neviem asi je toto vlakno mrtve ale skusim, mam gimbal z gbl a mam takz problem ze ked ho nahlonim do urcitej polohy tam sa cely rozvibruje a ked dam naspat tak to prestane.. otacanie s tym problem nema ale naklon ano... dalsia vec je ze motorcek pre otacanie cize roll je strasne horuci.. viete mi niekto pomoct... pre lepsie pochopenie tu je video:
https://www.youtube.com/watch?v=iS6j0Gr2BuA
ahoj smarte, vyřešil jsi tvůj problém?
měl jsem obdobný, smazal jsi totiž Nulled FW, musíš tam dopájet USB na atmegu AVRko, pak to přepálit přímo do čipu.
Pokud jsi z okolí Pardubic, udělám to za poděkování, ale může se to i nepovést, takže bez záruky.
Ale mám jiný problém...
Jedná se o instalaci následujících položek:
Control board http://www.goodluckbuy.com/bgc-3-1-mos- ... ensor.html
Frame http://www.goodluckbuy.com/3d-printed-2 ... raphy.html
A 2ks RCTIMER 2804 doporučené motory
Kde je problém, aktuálně se mi již ani nedaří to, aby frame s motory vyrovnávaly náklony, respektive zprvu se mi podařilo nastavit PID tak, že motory vše vyrovnávaly, ale extrémně oscilovaly a tak se gimb stejně nedal použít.
píši o tom v předchozím tématu, pokud někdo ví, co s tím, prosím, dejte mi vědět.
Gimbal není mj. v těžišti vyrovnán, tedy je asi třeba, aby byly motory v záběru, může to být ta potíž?
Jinak zvuk (pískot) z těch motorů vyřešíš v simplebgc v advanced - je tam noise / silent mod.
Díky mnohokráte
měl jsem obdobný, smazal jsi totiž Nulled FW, musíš tam dopájet USB na atmegu AVRko, pak to přepálit přímo do čipu.
Pokud jsi z okolí Pardubic, udělám to za poděkování, ale může se to i nepovést, takže bez záruky.
Ale mám jiný problém...
Jedná se o instalaci následujících položek:
Control board http://www.goodluckbuy.com/bgc-3-1-mos- ... ensor.html
Frame http://www.goodluckbuy.com/3d-printed-2 ... raphy.html
A 2ks RCTIMER 2804 doporučené motory
Kde je problém, aktuálně se mi již ani nedaří to, aby frame s motory vyrovnávaly náklony, respektive zprvu se mi podařilo nastavit PID tak, že motory vše vyrovnávaly, ale extrémně oscilovaly a tak se gimb stejně nedal použít.
píši o tom v předchozím tématu, pokud někdo ví, co s tím, prosím, dejte mi vědět.
Gimbal není mj. v těžišti vyrovnán, tedy je asi třeba, aby byly motory v záběru, může to být ta potíž?
Jinak zvuk (pískot) z těch motorů vyřešíš v simplebgc v advanced - je tam noise / silent mod.
Díky mnohokráte
ja som svoj problem vyriesil tak ze som v simple gbc gui programe nastavim mensie hodnoty power pre motory, pre pitch 55 a pre roll 80, dostatocny vykon na dane motorky a bez oscilacii a vibracii. dalej som skusal nastavit rozne hodnoty PID pre pitch and roll az som to nakoniec vysteloval tak ze gimbal ide ako víno... krásne ticho bez vibrácii a oscilícii, bez ohrevu motorkov a podla mna aj malo energie spotrebuje.. mal som ho napojeny na baterku ked som ho skusal mozno aj 10 minut a z baterky ubudlo 0,05 V ...a to som snim stale hybal aby som odskusal jeho funkcnost.. takze ja odporucam pohrat sa s nastaveniami v GUI, ziadne prepalovanie, vo vacsine pripadov sa tak odpali doska, co som cital na zahranicnych forach..
Milan
Milan
-
radegaster
Semis píše:otočení gimbalu
Co takhle jen otočit kameru a video pak softwarově otočit ? Pokud se nepletu tak otočení vida není problém a bude to jednodušší než předělávat gimbal. To ale samozřejmě asi bude problém pro FPV, teda pokud se nějak nebude dát převrátit obraz i pro FPV.
Mate prosím někdo schéma zapojeni tohoto gimbalu?
Jde mi o to na ktery vývod napojit ovládání Pitch z radia.
Jde mi o to na ktery vývod napojit ovládání Pitch z radia.
Minno píše:ahojte, neviem asi je toto vlakno mrtve ale skusim, mam gimbal z gbl a mam takz problem ze ked ho nahlonim do urcitej polohy tam sa cely rozvibruje a ked dam naspat tak to prestane.. otacanie s tym problem nema ale naklon ano... dalsia vec je ze motorcek pre otacanie cize roll je strasne horuci.. viete mi niekto pomoct... pre lepsie pochopenie tu je video:
Toto je spôsobené tým že sú neni dobre nastavené dorazy na gimbale. Treba ho pripojiť k PC a cez obslužný program to nastaviť.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
radegaster píše:
Co takhle jen otočit kameru a video pak softwarově otočit ? Pokud se nepletu tak otočení vida není problém a bude to jednodušší než předělávat gimbal. To ale samozřejmě asi bude problém pro FPV, teda pokud se nějak nebude dát převrátit obraz i pro FPV.
Zaleží od toho aký máš gimbal. Respektíve dosku ktorá je k nemu. Ja mám dosku ktorá má 12 pinov. Z toho 4 sú GND, 4 - +5V a sú :A0,A1,A2,A3. Pripojené to mám tam že GND na GND. Ak máš zapojené už raz GND nemusíš ho zapájať znova aby nevznikali nejaké slučky. +5V sa nepripája. Stačí mať spoločné GND a mať pripojené z F1 na A0. Prvý je - druhý je + a tretí je ten analógový výstup. Na krabičke je označený vlnovkou.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
-
sapavlisna
Zdravím, mám tenhle gimbal z Banggood http://www.banggood.com/FPV-2-Axis-Brus ... 08068.html
Napojil sem ho na balanční konektor 4S baterky, ale jen na tři články, tedy něco kolem 12V. Všechno OK. Pak sem se dočetl, že ho můžu připojit i na plnou 4S baterku, tak sem to udělal a pak připojil přes USB k PC a USB mi píše "unknown device". Je možný, že se tam něco odpálelo a je v tahu USB převodník?
Když sem to stejný dělal jen na těch 12V, tak mi to šlo souběžně - jak napájení z baterky, tak USB. V návodu sem četl, že by to mělo bejt schopný jet na 7 - 21V.
Občas mi takhle blbne arduino, přihlásí se treba 8x jako unknown a na 10 pokus naskočí a je v poho, tady sem to zkoušel už asi 100x a pořád nic
EDIT: Ještě dodám, že motorum sem nastavil minimalni "power", takže nestabilizují, ale občas se zavrtí a jsou slyšet, že pískaj, takže deska jako taková pracuje, jen se neumím připojit
Napojil sem ho na balanční konektor 4S baterky, ale jen na tři články, tedy něco kolem 12V. Všechno OK. Pak sem se dočetl, že ho můžu připojit i na plnou 4S baterku, tak sem to udělal a pak připojil přes USB k PC a USB mi píše "unknown device". Je možný, že se tam něco odpálelo a je v tahu USB převodník?
Když sem to stejný dělal jen na těch 12V, tak mi to šlo souběžně - jak napájení z baterky, tak USB. V návodu sem četl, že by to mělo bejt schopný jet na 7 - 21V.
Občas mi takhle blbne arduino, přihlásí se treba 8x jako unknown a na 10 pokus naskočí a je v poho, tady sem to zkoušel už asi 100x a pořád nic
EDIT: Ještě dodám, že motorum sem nastavil minimalni "power", takže nestabilizují, ale občas se zavrtí a jsou slyšet, že pískaj, takže deska jako taková pracuje, jen se neumím připojit
Pri programovaní stačí mať zapnuté iba do USB. Len nemaj to pripojené inde. Máš nainštalované správne ovládače? Ten USB prevodník vydrží dosť mam vyskúšané odpálil som atmegu v gimbalu pre pajkoval som ho z arduina mini pro a fičí to. Tak isto mi odišiel aj stabilizátor a valilo tam 12v po výmene stabilizátora a atmegy to funguje
-
sapavlisna
Tak asi špatně vyspanej počítač nebo co. Předtím sem ho restartoval, ale nepomohlo to. Teď sem zkusil odinstalovat ovladače na tom "unknown device", restartoval sem PC a už to jede. Ale stejnak nechápu, že mě to nejelo ani na jiným počítači s čerstvě nainstalovanejma ovladačema. Každopádně jsem rád, že to snese těch 16V, to je pro mě dobrá zpráva 
EDIT: A už to zase háže neznámé zařízení
Asi si to ze mě dělá srandu. Nechám to vyspat do zítra a třeba to pojede 
EDIT: A už to zase háže neznámé zařízení
Osobne by som to číňanovi reklamoval. A požiadal o to nech pošle novú dosku.