Ni-MH baterie Tronic eco 2300mAh
- vylizplech
Ni-MH baterie Tronic eco 2300mAh
Zdravím, před nedávnem jsem v lidlu koupil tyto nabíjecí baterie Ni-MH Tronic eco 2300mAh, 4 kusy stály myslím kolem 80 kč, řekl jsem si za ty peníze to zkusím. Asi před týdnem mi už docházely ve vysílačce sanyo enelop, nechtělo se mi čekat než se nabijí, protože jsem chtěl jít hned lítat, tak jsem tam šoupnul ty baterie z lidlu. Můžu říct, že jsem velmi mile překvapen, po prvním spuštění ukazovaly 5,3V, vysílačku mám zapnutou snad denně minimálně půl hodiny a k dnešku mi ukazuje 5 až 5,1V a to mám i podsvícení displeje. Za tu dobu bych sanyo enelop, které jsem koupil za 400 kč 4ks už minimálně jednou dobíjel. Ještě teda nevím, co udělají po pár nabití, ale zatím velká spokojenost.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
- blueangel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ni-MH baterie Tronic eco 2300mAh
Mám je 3 rok ve vysílačce a zatím stále v pohodě .
Asi týden - půl hodiny denně - to je 3,5 hodiny. Pokud bys za 3,5 hodiny provozu Enelopy už nabíjel, tak je něco špatně, asi už nebudou v nejlepší kondici, nebo je nabíjíš špatně...
.
- vylizplech
Nabíjím je 200 mA, 6 až 8 hodin, stáří tak půl roku a ani nové se mi nejevily tak dobře jako tyhle Tronic.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
vylizplech píše:Nabíjím je 200 mA, 6 až 8 hodin...
To je nabiješ sotva do poloviny.
- vylizplech
Tak to jsem netušil, po ukončení nabíjení mi ukazovaly 5,6V, to se mi zdálo jako dostatečně, je fakt, že to rychle klesalo na 5,3V, pak to jakž takž drželo kapacitu do 5V, pak už to zase začalo klesat rychleji, tak jsem asi pohanil enelopky neprávem. 
Eneloopky nabíjím 0,4A nebo 0,5A ke konci ukazují něco přes šest voltů (hmm asi 6,3V) a deltapeak je spolehlivě vypne.
Po zapojení do modelu klesne napětí na 5,3V (1,325V/článek) to je plná baterie.
Napětí pak postupně pomalinku klesá dle využití a kvedlání servy
Ve vysílačce je to jestě jednodušší, protože odběr je stabilní a nízký. Takže doporučení je - nabij ty eneloopky naplno!
Po zapojení do modelu klesne napětí na 5,3V (1,325V/článek) to je plná baterie.
Napětí pak postupně pomalinku klesá dle využití a kvedlání servy
Ve vysílačce je to jestě jednodušší, protože odběr je stabilní a nízký. Takže doporučení je - nabij ty eneloopky naplno!
x9d, x-lite pro a pár poletuch
- vylizplech
OK polepším se 
eneloopy 2000 mAh som nabíjal 170 mA zhruba 15-20 hodín /ako som si spomenul/ na kvalitnej nabíjačke bez akejkoľvek automatiky iba s dierkami. Na konci boli iba veľmi vlažné. Jedine takto mám 100% istotu, že sú plné.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
NiXX nabíjam na primitívnej nabíjačke Robbe starej ako Praha prúdom 60mA po neurčitú dobu, niekedy ich zabudnem aj týždeň. Prebytočnú energiu akumulátory spoľahlivo vykúria cez plášť. Najmladšie NiMh mám 6 rokov najstaršie NiCd cca 8-9 (dve sady fotoaparát, jedna sada vysielač, jedna sada servotester) a ich kapacita je stále okolo 80%.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV, máme asi rovnakú nabíjačku robbe unicharger 6.
Nabíjal som s tým aj autobatériu do staršieho auta okolo 80 Ah a v pohode.
Dokonca mám premerané mA v jednotlivých dierkach a poznačené to mám v mobile ako:
72 mA
72 mA
170 mA
170 mA
200 mA
0,7A
http://www.modelbouwwiersema.nl/image/c ... 00x500.JPG
Nabíjal som s tým aj autobatériu do staršieho auta okolo 80 Ah a v pohode.
Dokonca mám premerané mA v jednotlivých dierkach a poznačené to mám v mobile ako:
72 mA
72 mA
170 mA
170 mA
200 mA
0,7A
http://www.modelbouwwiersema.nl/image/c ... 00x500.JPG
Mám ještě starší stříbrný Tronicy a pak stříbrno-zelený z Penny, který se mi zdají lepší. Na tyhle nový tronicy jsem zvědavý, koupil jsem je prarodičům do baterek
. Po různých zkušenostech nakonec nabíjím starou (cca 17 let) nabíječkou Hama o 120mA, protože jen tak vím, že jsou baterie plný. Stará nabíječka Bell AC 510, i nová Raytronic C16 je vypínaly předčasně. Navíc u Raytronicu jsem musel pro různý baterie a různý nabíjecí proudy odhadovat různý delta peaky a baterie tak nabíjel třeba na 3x, nebo to naopak přehnal a zbytečně je zahřál. U tý Hamy byl nabíjecí vzoreček - kapacita baterie : nabíjecí proud X 1,2 = maximální nabíjecí čas (2500mAh : 120mA X 1,2 = 25hodin)
Ja dávam u NiMh X 1,3 pokiaľ je to ale menej ako 1/10C, tak to môže byť takpovediac ľubovoľný čas bez poškodenia batérií, lenže treba to mať aj premerané, lebo údaje na nabíjačke sa s reálom môžu rozchádzať a tým pádom nastať problém...
...ty TRONICy jsou o chlup silnější a když se mají dát 4ks vedle sebe tak to je dost natěsno a hrozí špatný kontakt, protože se nehnou...tak moje zkušenost...na ENELOOPky nedám dopustit!
Jo, to máš pravdu Laco. Ve vysílačce mi to nevadí, ale v některých dětských hračkách je to trošku problém.