Extra levná nabíječka s balancerem

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
puma
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od puma »

tks píše:No tak to bacha, já ani nebalancuju ani nevalchuju. 8)

Mám bezdisplejovou Jeti char 30plus a neřeším vůbec nic - jen lítám.

Tak isto :wink:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
Mistar

#47 Příspěvek od Mistar »

Nasiel som na strankach SkyRC (vyrobca Imax B5,6,8..) ze Imax B6 a B8 dostali nejaky certifikat CE...myslite ze uz v nich vymenili odpory za tie s presnostou 0,1%?

tu je odkaz
http://www.skyrc.us/newsreader.php?id=6
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Pedro35 »

Mistar píše:Nasiel som na strankach SkyRC (vyrobca Imax B5,6,8..) ze Imax B6 a B8 dostali nejaky certifikat CE...myslite ze uz v nich vymenili odpory za tie s presnostou 0,1%?

tu je odkaz
http://www.skyrc.us/newsreader.php?id=6

Certifikát CE neznamena, ze zariadenie je funkcne ale deklaruje, ze zariadenie splnilo poziadavky kladene na vyrobky, ktore by mohli ohrozit
- zdravie
- bezpecnost alebo majetok osob
- zivotne prostredie

Pochybujem, ze medzi poziadavky patrilo balancovat na urcitu presnu hodnotu :(
Nebezpecnym by bolo keby balancovalo na napr.5V (vybuch akupacku), Chyba s akou pracuje B6 je z tohto pohladu akceptovatelna a neznamena ohrozenie hore uvedeneho.
http://www.youtube.com/watch?v=meCuepCwc10

Zalov v pamati kolko je na trhu vyrobkov oznacenych CE a nesplnaju top parametre avsak splnili poziadavky na vydanie znacky CE (vysielacky s dosahom do 5 km :D - moje tak do 1 km, presnejsie povedane na vzdialenost aku dokricim)

To, ze to bude funkcne podla tvojich poziadaviek Ti zabezpeci renomovana znacka, vyrobca.

BTW. ja som si Imax B6 kupil :)

zopar videi k Imax B6, ten chlapik QUANTIFLY Vam zodpovie pripadne otazky. Ja som sa ho na par veci opytal a aj mi odpovedal. Napr. ze USB nebude fungovat :(
http://www.youtube.com/watch?v=OsMaJ_JlLUc&feature=user[
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Marek71 »

Nefunkčné USB by mi ani tak nevadilo ako nepresná detekcia napetia a z toho plynúce nebezpečenstvo prebitia článku.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Pedro35 »

Marek71 píše:Nefunkčné USB by mi ani tak nevadilo ako nepresná detekcia napetia a z toho plynúce nebezpečenstvo prebitia článku.

moze byt nepresnost 0,05 V nebezpecna ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Marek71 »

Pedro35 píše:
Marek71 píše:Nefunkčné USB by mi ani tak nevadilo ako nepresná detekcia napetia a z toho plynúce nebezpečenstvo prebitia článku.

moze byt nepresnost 0,05 V nebezpecna ?

Ja neviem aká je tá nepresnosť, nie som odborník. Len som čítal tie diskusie a recenziu tuším na RC groups a tam to tvrdili. A odporúčali vymeniť pár odporov za presnejšie, že potom to bude OK.

A mám dojem, že to bolo viac ako 0,05 V.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Pucmeloud »

Mám tuhle tu nabíječku a funguje k mé plné spokojenosti.
Jediné, co se mi ne a ne podařit je nastavit , uložit a pak načíst data nabíjecího režimu pro druhou baterii.
Když nastavím nabíjení LiPol, mám tam nějaké nastavené hodnoty pro 1 Ah dvoučlánek. To je v pohodě.
Ale chtěl bych tím taky nabíjet jednočlánek LiPol 3,7V - 50mAh. Mělo by to jít,ne? Ale protože nechci vždycky přestavovat všechny hodnoty, chtěl bych si režim pro ten jednočlánek uložit do paměti.
Když dám režim PROGRAM SELECT LiPo BAT, spustí se mi ten základní nastavený režim pro 2S 1000mAh. To je v pořádku.
Zvolím reřim SAVE DATA a nastavím v registru 01 LiPo - 3,7V - 50mAh a podržím 3 sekundy START/ENTER. Napíše SAVE...
Ale když zvolím PROGRAM SELECT LOAD DATA, tak se rozsvítí registr 01, v něm ty nastavené hodnoty. Ale když podržím START/ENTER, tak se napíše LOAD a skočí mi ten základní režim pro 2-článek.... Registr 01 se prostě nezobrazí. Co dělám špatně? Díky za pomoc!
taunus

#53 Příspěvek od taunus »

take mam b6 a jsem sni maximalne spokojen .
kolega ji ma take a meril odchylky od skutecnosti a vse je v pohode a v norme. zadne velke odchylky .. vsechny clanky nabite na 4.22. tak zrejme ty co byly v roce 2006 mely mouchy.. ted je vse v poradku . a ja jsem spokojen .
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Pucmeloud »

TAUNUS: No a umíš ukládat do paměti ty předvolené hodnoty?
taunus

#55 Příspěvek od taunus »

ukladat to jde ale nejak to nevyuzivam. mam stale nastaveno 3 clanek a nabijim balancovane na auto . nic vic nejak nedelam
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Pucmeloud »

Že to nevyužíváš je sice fajn, že to jde ukládat vím taky, ale já potřebuji vědět jak!!! :cry:
malcomx

nova verze

#57 Příspěvek od malcomx »

minuly tyden mi konecne dorazila B6 po 3 tydnech cekani (dodavatel tvrdil ze ceka na vymenu kusu ktery nesplnil quality check) a balancer funguje s odchylkou maximalne +/- 0.01V coz muze byt tez chyba multimetru, takze to vypada ze vsechny chyby byly odstraneny. jsem maximalne spokojen....
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Marek71 »

A kde si to kupoval ?
malcomx

#59 Příspěvek od malcomx »

malcomx

Re: Extra levná nabíječka s balancerem

#60 Příspěvek od malcomx »

JJ píše:
mp33 píše:Máte někdo zkušenost s tímto čínským výrovbkem? :D

http://www.sola-distribution.com/catalo ... lbvob3v6u4

Je to až moc podezřele levné.

Mám taky B6 z United hobbies, oproti B5 umí už A123, i když s malým výkonem. Jinak jsem spokojen, jen třeba napájecí kabely jsou strašně tuhé a ihned se zlomily u plošňáku. Tak jsem je znovu zaletoval a vevnitř udělal uzel, aby se nehýbaly.
Jinak spokojenost, má to i vstuo na teplotní sondu/USB kabel do počítače a jde na to příslušenství SHARK.
Mimochodem, neumí někdo vyrobit USB kabel do počítače? Od pelikána jsou to pálky:(

jakou cenu zasilky deklarovali z UnitedHobbies kdyz ti dorazila B6?
platil jsi clo nebo DPH?
mimochodem zkousel jsem pripojit teplotni cidlo ze Sharka a nefunguje...
:(
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“