mikropájka- jakou pořídit

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: mikropájka- jakou pořídit

#91 Příspěvek od arda1 »

Kluci pokud někdo bastlíte dá se páječka udělat defakto zadara - jen se musí koupit hroty - s vnitřním vytápěním (Hakko - Aoyue) - jinak se vše dá udělat na koleně - Radek
ICQ 638556901
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Arcicorsa »

Já používám už spoustu let ERS 50. Měli jsme je v RTV servisu kde jsem dělal, tam se to ráno zapnulo a večer vypnulo, najelo to stovky hodin ročně a když tak nad tím přemýšlím tak se to nikdy nerozbilo :lol: , měnily se jen hroty a ukroucené šňůry k peru.. Nahřáté na 300°C je to za 50s (teď změřeno), za tu dobu si ani nestihnu dojít do kuchyně namočit houbičku... Veškeré příslušenství je k mání, dělá se to v Čechách a stojí to pár korun.. Verze bez displaye bohatě stačí. Řekněme si upřímně, mrknu jak to pájí a doladím teplotu, vlastně pájím 90% věcí na 300°C a když dělám něco většího přitopím na 350°C na to display nepotřebuji :mrgreen: .. Zapájím s tím všechno co potřebuji.. Doma jsem měl chvilku i toto http://www.gme.cz/pajeci-stanice-solomon-sl-20-p730-149 (nevím jestli tuto značku ale vypadalo to stejně), po třetí reklamaci jsem si nechal vrátit finance, třikrát v háji topení... Pak pájím tímto http://www.gme.cz/pajeci-stanice-weller ... 0-p730-417 a tímto http://www.gme.cz/kombinovana-pajeci-od ... w-p730-377. K prvnímu není co dodat, to funguje jak má a je to nesmrtelné a to druhé je taková drahá hračka, pájka funguje i když za 7 let už druhé pero a ta odsávačka je k smíchu, nějak to funguje ale lépe to odsaju klasickou odsávačkou s kouskem silikonové hadičky na konci než tímto.. Osobně kdybych měl v práci ERSku tak jsem naprosto spokojený, jenže mi ji nechtěj koupit, asi je moc levná :lol: .. Odkaz na prodejce je na první straně vlákna..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
tomashr

#93 Příspěvek od tomashr »

Mám pájecí stanici ProsKit, vypadá stejně jako http://www.gme.cz/pajeci-stanice-solomon-sl-30-p730-378 . Mám to možná už 10 let, za tu dobu odešla jedna pájecí ručka a teď zrovna začíná "umírat" druhá, ale s ohledem na to, že nová k této stanici stojí 230 korun to moc neřeším ( http://www.gme.cz/nahradni-pajeci-rucka ... n-p730-353 ).

Celkově to je naprosto pohodové zařízení pro jakékoli pájení řekněme od SMD 1.25mm pro XT60. Příliš se nehodí pro vyloženě masivní konektory s tlustými dráty, ale otázkou je, zda by bylo opravdu výhodné mít trvale k dispozici silnější řešení a zda není lépe to oddělit.
bitovod

#94 Příspěvek od bitovod »

pavlikp píše:pro.bitovod který konkrétní model vlastníš??? je jich spousta

Který model čeho? ERS 50 mám v původní 50W předrevoluční verzi a tu kopii Hakko 939 mám z NL skladu Hobbykingu - tuhletu.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od arda1 »

Kluci tak jsem narazil náhodou na tohle video a fakt nemůžu - https://www.youtube.com/watch?v=0GdV7XBae74 - ten koment "jíhá" (cca od 21 minuty) - myslím že by po chvíli letěla velkým obloukem z okna - tragedie (parodie na stanici Hakko ) Radek
ICQ 638556901
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Dejfak »

Mám už kolem 9let Salomon SL-20
http://www.gme.cz/pajeci-stanice-solomon-sl-20-p730-149
Musím zaklepat, zatím bez poruchy.
A to ji zapínám prakticky každý den.
Udělám s ní vše, od integráčů po silné dráty.
Nejvíc jsem s ní udělal 6x 2,5 kablík + 4 kablík, zmáčklé v lisovací dutince a celé propájené. Na vrch pak ještě jedna 4 kablík.
Neměl jsem problém.
Celé jsem to prohřál do 1.5min, natlačíl jsem tam skoro 40cm 1mm cínu.
Přílohy
image.jpg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od arda1 »

Pokud jsi tenhle nijak abnormálně velký spoj musel prohřívat 1,5 minuty pak bych na to vzal asi nějaký kopýtko tak 100W a bylo by to za pár vteřinek - Radek
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od jyrry »

Na tohle mám pistoli-trafačku 125W...
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od arda1 »

Já měl (někde doma ještě asi leží) Velleman sl30 - teda asi stejná fabrika jen s displejem jak ta dejfákova - když jsem s ní pájel "blbý" 2,5mm kabely na Eagle Tree V3 tak mě málem omejvali (ale to už je let) . Pak mi kleklo topný tělísko (samostatně koupit nejde takže celá ručka) po té co došla jsme zjistil že má to tělísko o pár desetinek větší průměr než původní - takže dokoupit hroty - no zkrátím to - došla mi trpělivost a tak jsem koupil tehdá Wellerku z Aukra a od tý doby někde odpočívá. No vlastně už i ta Wellerka i když ji občas ještě vytáhnu aby se "proprděla" :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Dejfak »

U této záležitosti mi to nevadí, nemá se co poničit
Kdyby to byl konektor, tak to by byla jiná.
Ale takové myslím ani v modelařině nejsou
Co je ale pro mě největší přínos, tak že mám jednu páječku na všechno.
Kupovat další jen kvůli použití jednou za čas? A navíc další krám který musí někde ležet.
4 drát prohřeju za 3-4sec, takže za mě naprostá spokojenost.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od arda1 »

S jednou páječkou - staničkou na vše (nebo skoro na vše - tedy od SMD až dejme tomu po nějaký 5 -6 mm konektory a třebas i SC články atd...) souhlasím. K tomu aby měla velký výběr hrotů a ty taky něco vydržely. Ale takových stanic není mnoho a jsou po čertech drahý. Ovšem zase když člověk chce a počká a má taky trochu štěstí dá se vše sehnat jetý (někdy i nový) za zlomek ceny třeba na Aukru nebo Ebay - a nebo pak jít cestou levný(relativně) číny a k tomu na větší věci pájecí kopyto 100W třebas - Radek
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od jyrry »

Dejfak píše:... 4 drát prohřeju za 3-4sec, ...

Akorát musíš malinko počkat než se to vůbec celý nahřeje :mrgreen:

Moje současná konfigurace pidipracoviště (ve druhém jádru paneláku) mi umožnila toto:
stul.jpg
V rohu vpravo je W.E.P. 936, těsně vlevo u ní zdroj 12V 150W, oranžáda je 100W, modrásek 125W. Na kličce vedle stolu visí ještě stáložárné kopyto 100W které od zakoupení trafačky 125W je studené...
jyrry.webnode.cz
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od pavlikp »

Pěkně zařízená dílnička :wink:
Vlasta2

#104 Příspěvek od Vlasta2 »

to jyrry :
koukám, že když narazíš na drát co nechytá cín, tak použiješ UHU .... :D
Vlasta2

#105 Příspěvek od Vlasta2 »

to arda1 :
páječka "skoro" na vše, výběr hrotů slušný a cena dost dobrá ..... http://www.sagat.vyrobce.cz/doku.php?id ... af41cd426a
Odpovědět

Zpět na „Dílna“