Zdravím, jsem tu na foru nový, tak snad neházím příspěvek do nějakého postaršího vlákna, ale tak titulek je správný, že

Modelama se už nějakou chvíli zabývám, ale jen tak rekreačně, hlavně auta a lodě, ale i jsem létal s takovým tím velkým jednoduchým nezničitělným bakelitem pro začátečníky. To mě ale nechytlo, ale zato helikoptery se mi dost líbí už dlouho

a teď když nato už i mám, tak si říkám co koupit. Chtěl bych koupit nějaký bazarový stroj, prvděpodobně align - t rex. Jelikož se mi to jeví, že tady o náhradní díly nouze nebude
Chtěl bych opravdovou heli, která se tak bude chovat a ne že mě hned odradí nákěj šmejd na půl cesty

Akorát vyhozený peníze...Takže proto koukám aspoň po 450 ale radši 500 či 550. Plánuji s tím lítat pouze po polích, nebo soukromém letišti (nejlépe sám), nechci tim ohrožovat ostatní, když umim prd. Každopádně tomu ale musí odpovídat heli. Co jsem pochopil, čím větší, tím stabilnější např. při větru. Nechci s tim líst do hurikánu, ale rád bych aby se s tim dalo pohodově létat za běžného českého větříku

Je to pole, otevřený prostor z jedné strany stromy a vím, že tam to vždycky nějak pofukuje
Výbavu co mám (max 4 kanal, nabiječka špatná neni, ale vhodná taky určitě ne...6s nenabije, nabíjení max 3A, jeden článek .. , prostě je to vše na autíčka a lodičky

) u heli to težko zužitkuju, takže počítám s komplet výbavou cena mezi 20 - 30 tis. Proto koukám taky po bazarech, nový bez šance.
Proto bych se chtěl zeptat na váš názor na moji situaci a postřehy.Nebo je to úplná blbost to co tu vymýšlím ? Každopádně budu rád za jakoukoli radu, či kritiku

Klidně se nebránim jakémukoliv jinému modelu, tohle jsem jen tak sám pohledal...Asi nejvíc se mi líbí ten trex500. Ikdyž už pár let pokukuju po tt raptorech (nějak nevím proč, prostě se mi líbí), tak teď když jsem si k tomu i něco přečetl, tak si říkám, že to fakt asi neee

Možná je to tim, že jsem žil v domění, že si déle zaletám, když budu mít žhavíka, že to bude "opravdovější", atd... ale především jsem doufal, že to vydrží třeba aspoň 15 min letu cha cha... to jsem dost vedle, že

navíc ta výbava okolo toho, údržba.. ještě jako já začátečník.. baterky a nějakej super rychlo nabíječ vyhrály...
takže abych to shrnul:
- rád bych létal co nejdéle, tak jestli nějaká heli v tomto ohledu vybočuje (s více baterkama počítám)
- zpočátku budu rád, že to polámu jen málo, takže abych to nějak zvládl natrénovat by se hodila heli s dostupnýmy díly jak cenově, tak v obchodech.
- plánuju se tomu opravdu aktivně věnovat, neni problém jít ven několikrát do týdne(louku mám kousek), když bude hezky (taky to dělám kvůli tomu, abych se provětral

)
- jsem vcelku rozhodnut pro verzi FBL - tady je spousty těch všech jednotek (3GX, MicrobeastX,VBar) co to vlastně dělá krom toho, že to má gyro a nahrazuje to pádla ? Resp čím se od sebe ty systémy liší ? Je to čistě jen uživatelská preference, nebo je nějaký systém opravdu lepší ? (vim, rozumim tomu prd, bude to tvrdej boj, nějaká cyklika,governor.....španělská vesnice

budu se muset jít přiučit za lidma na letiště, jen to je dost z ruky )
- jaké máte zkušenosti s bazarem ? já vcelku dobré, jen heli jsem ještě nekupoval
- můžete mi sem hodit kdyžtak nějaké zajímavé inzeráty, abych viděl skutečně třeba na čem jsem ? (už jsem jich prošel mraky, jen prd vim, jestli to jsou dobré stroje či uplný krumpl)
- jde mi především o radu ve volbě heli a součástek okolo, popř rychlonabíječe či tip na baterky, jinak budou hobbyking

vysílač v podstatě nějaké spektrum DX7 nebo DX8, popř nějaký jiný 7+ kanál v této cenové relaci, ale na futabu to nevidim
- u těch rychlo nabíječu by mě zajímal takový, který opravdu nabíjí rychle, např takový raytronic C60-1000 mi vyšlo že 5C 6s 5maA Lipo nabije do 20 min čistě teoreticky, což je hukot, ale je to možné i prakticky, mě přijde, že u toho musím něco uvařit, nejmín tu baterku, nebo jsem zle počítal
PS: Simulátor je samozřejmostí, ale ten je asi taky dost jiný než realita...