Jaký vrtulník pro začátek

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vrtulník pro začátek

#316 Příspěvek od pcmaxik »

kety4ever píše:No já mám 450 Trexe pádlo, nevím o tom nic, ale přes trainera sem řídil 550 bez pádlo a rozdíl je znát ta větší a dobře nastavené bezpádlo se mi zdá že to lístá skoro samo oproti pádlu 450 která furt někam letí sama jen podle mě ju hlídám, aby mi neuletěla daleko... asi ju nemá dobře nastavenou...

No já měl taky 450 pádlovku a nyní jsem ji vyměnil za bezpádlo a je to i u té malé velikosti hodně znát už bych neměnil. Už se těším na Agile 5.5
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
honzabohdanec

Jakou heli

#317 Příspěvek od honzabohdanec »

Ahoj. Začínám s heli a chci poradit. Walkera Master CP , nebo Blade 200SR. díky za každou radu.
milode

Re: Jakou heli

#318 Příspěvek od milode »

Walkeru v žádném případě.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
milaro

#319 Příspěvek od milaro »

Příště hledat......... viewtopic.php?f=102&t=38325
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
IgorGSM

#320 Příspěvek od IgorGSM »

Walkera je hnoj a pri Blade skrachujes na dieloch. Ked chces heli tak na zaciatok Trex 450. Lacne diely a da sa nastavit ako uplny baranok ale aj ako pekna mrcha.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
IgorGSM

#321 Příspěvek od IgorGSM »

Walkera je hnoj a pri Blade skrachujes na dieloch. Ked chces heli tak na zaciatok Trex 450. Lacne diely a da sa nastavit ako uplny baranok ale aj ako pekna mrcha.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
MarthiR

#322 Příspěvek od MarthiR »

Na walkeru opravdu zapomen :!: Jak již bylo psáno, Tarot 450 nebo T rex 450. Pokud chceš jen něco řešit, upravovat a nelítat + do toho sipat jen korunky tak HKčko a Walkeru.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Arcicorsa »

Bych chtěl vidět kolik z vás mělo Walkeru v ruce :mrgreen: ... Třeba tuto: Walkera V120D02S s klidným svědomím doporučím.. Létá to perfektně, těch startů co má za sebou už nejde ani počítat, a za tu dobu se zničilo jedno hlavní kolo, kabinka a pár rotorových listů.. Kdo nevěří ať se přijede podívat, tahle opravdu funguje :wink: .. Ale je to spíš doplněk k nějaké 450 heli..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
MarthiR

#324 Příspěvek od MarthiR »

já měl 3 a ani jednu bych nedoporučil. Ale to je prcek do začátku nevhodné
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Ezio

#325 Příspěvek od Ezio »

Já začínal na walkeře, a trápil jsem se jako kůň, takže za mě určite walkeru ee, začni rexem 450, ten je jak beránek, dobře se skládá a skvěle učí. Sám ho mám a nemůžu si vynachválit. V120D02S mám taky, ale co je malé, to je moc divoké na naučení. Takže za mě rex 450 (nebo ev. nějaký jeho klon).
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
error414
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od error414 »

protos 450/500 levne dily lita paradne
Logo 600 + spirit
mamoulian

#327 Příspěvek od mamoulian »

Měl sem taky Walkeru jednu sezónu a šla z domu. Pořád sem se s ní trápil při seřizování,odcházel mi ocasní motor a vůbec náhradní díly děsně drahý. Potom sem si koupil T-Rex 450 Sport a lítám s ním už čtvrtou sezónu a naprostá spokojenost. Protože se mi zřejmě z masochizmu stýskalo po neustálém padání a nadávání,pořídil sem si HK-250 ku,asi po měsíci sem z ní udělal dekoraci synovi na světlo v pokojíčku a koupil si originál od Alignu. Je to taková divoká potvůrka oproti 450ce a jako začátek s helinama rozhodně nedoporučuju. Ještě mám vnitřní pnutí koupit 550ku, ale ukvedlal sem si druhé dítě a dokud se žena nevrátí do práce,musím si nechat zajít chuť.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
milagros

#328 Příspěvek od milagros »

kdyby nekdo chtel T-rexe 450 bezpadlo za 4 tis i s baterou tak staci pisnou a poslu podrobnejsi info a foto
doerm

#329 Příspěvek od doerm »

Zdravím, jsem tu na foru nový, tak snad neházím příspěvek do nějakého postaršího vlákna, ale tak titulek je správný, že :D Modelama se už nějakou chvíli zabývám, ale jen tak rekreačně, hlavně auta a lodě, ale i jsem létal s takovým tím velkým jednoduchým nezničitělným bakelitem pro začátečníky. To mě ale nechytlo, ale zato helikoptery se mi dost líbí už dlouho 8O :roll: a teď když nato už i mám, tak si říkám co koupit. Chtěl bych koupit nějaký bazarový stroj, prvděpodobně align - t rex. Jelikož se mi to jeví, že tady o náhradní díly nouze nebude :D
Chtěl bych opravdovou heli, která se tak bude chovat a ne že mě hned odradí nákěj šmejd na půl cesty :D Akorát vyhozený peníze...Takže proto koukám aspoň po 450 ale radši 500 či 550. Plánuji s tím lítat pouze po polích, nebo soukromém letišti (nejlépe sám), nechci tim ohrožovat ostatní, když umim prd. Každopádně tomu ale musí odpovídat heli. Co jsem pochopil, čím větší, tím stabilnější např. při větru. Nechci s tim líst do hurikánu, ale rád bych aby se s tim dalo pohodově létat za běžného českého větříku :wink: Je to pole, otevřený prostor z jedné strany stromy a vím, že tam to vždycky nějak pofukuje 8O

Výbavu co mám (max 4 kanal, nabiječka špatná neni, ale vhodná taky určitě ne...6s nenabije, nabíjení max 3A, jeden článek .. , prostě je to vše na autíčka a lodičky :lol: ) u heli to težko zužitkuju, takže počítám s komplet výbavou cena mezi 20 - 30 tis. Proto koukám taky po bazarech, nový bez šance.

Proto bych se chtěl zeptat na váš názor na moji situaci a postřehy.Nebo je to úplná blbost to co tu vymýšlím ? Každopádně budu rád za jakoukoli radu, či kritiku :wink: Klidně se nebránim jakémukoliv jinému modelu, tohle jsem jen tak sám pohledal...Asi nejvíc se mi líbí ten trex500. Ikdyž už pár let pokukuju po tt raptorech (nějak nevím proč, prostě se mi líbí), tak teď když jsem si k tomu i něco přečetl, tak si říkám, že to fakt asi neee :lol: :lol: Možná je to tim, že jsem žil v domění, že si déle zaletám, když budu mít žhavíka, že to bude "opravdovější", atd... ale především jsem doufal, že to vydrží třeba aspoň 15 min letu cha cha... to jsem dost vedle, že :lol: navíc ta výbava okolo toho, údržba.. ještě jako já začátečník.. baterky a nějakej super rychlo nabíječ vyhrály...

takže abych to shrnul:
- rád bych létal co nejdéle, tak jestli nějaká heli v tomto ohledu vybočuje (s více baterkama počítám)
- zpočátku budu rád, že to polámu jen málo, takže abych to nějak zvládl natrénovat by se hodila heli s dostupnýmy díly jak cenově, tak v obchodech.
- plánuju se tomu opravdu aktivně věnovat, neni problém jít ven několikrát do týdne(louku mám kousek), když bude hezky (taky to dělám kvůli tomu, abych se provětral :wink: )
- jsem vcelku rozhodnut pro verzi FBL - tady je spousty těch všech jednotek (3GX, MicrobeastX,VBar) co to vlastně dělá krom toho, že to má gyro a nahrazuje to pádla ? Resp čím se od sebe ty systémy liší ? Je to čistě jen uživatelská preference, nebo je nějaký systém opravdu lepší ? (vim, rozumim tomu prd, bude to tvrdej boj, nějaká cyklika,governor.....španělská vesnice 8O :lol: budu se muset jít přiučit za lidma na letiště, jen to je dost z ruky )
- jaké máte zkušenosti s bazarem ? já vcelku dobré, jen heli jsem ještě nekupoval :D
- můžete mi sem hodit kdyžtak nějaké zajímavé inzeráty, abych viděl skutečně třeba na čem jsem ? (už jsem jich prošel mraky, jen prd vim, jestli to jsou dobré stroje či uplný krumpl)
- jde mi především o radu ve volbě heli a součástek okolo, popř rychlonabíječe či tip na baterky, jinak budou hobbyking :lol: vysílač v podstatě nějaké spektrum DX7 nebo DX8, popř nějaký jiný 7+ kanál v této cenové relaci, ale na futabu to nevidim :lol:
- u těch rychlo nabíječu by mě zajímal takový, který opravdu nabíjí rychle, např takový raytronic C60-1000 mi vyšlo že 5C 6s 5maA Lipo nabije do 20 min čistě teoreticky, což je hukot, ale je to možné i prakticky, mě přijde, že u toho musím něco uvařit, nejmín tu baterku, nebo jsem zle počítal :lol:

PS: Simulátor je samozřejmostí, ale ten je asi taky dost jiný než realita...
kety4ever

#330 Příspěvek od kety4ever »

já mám rexe 450 sport pádlo a je pravda že vánek ho odnese, to bez pádlo by to mělo lehce vyrovnat při větrech co jsem slyšel, ale neviděl jsem to, já na simu lítám od září a tam mi to jde, ale v reálu jsem rád ze visím, taky jsem na to sám a rozumi beru od kámoše co je odemne cca 200km a sem tam přečtu něco zde, pádlo nebo bezpádlo každý ti řekne něco jiného, prý je to nastavení bezpádla té jednoty krapet složitější ale já si myslím že do začátku když to budeš mít pěkně zalétnuté, tak to bez pádlo asi není špatné, pádlo musíš o malinko více řídit prý, nevím nemám zkušenost, aby jsem mohl porovnávat, jako bazarového rexe 500 600 když seženeš za dobré prachy, tak asi jo, mě se líbí kds agile 5.5 nebo 7.2
Rádio jsem měl bazarové spektrum DX6i a mělo soft špatnej a rozbil jsem sním 2 letadla, tak jsem koupil DX9 jako záleží na tobě, na heli ti stačí i ta přepracovaná nová DX6 cca 5tis ta DX7 je za cca 8tis no a DX9 je za 9-10tis já si jí vzal na větroně protože mě baví a chtěl by jsem si časem nějakou reichard proximu II koupit, ale heli je na dlouho... na simu lítám akro pomalu a jde mi to... v reálu jsem rád, že ji udrží v okruhu 5m :-D sim mě nebaví raději si povisím na zahradě a lehce ji pošlu dopředu a z5 přistanu vzlétnu a furt dokola piluju vis a přistání kam chci
Co se týče délky záleží na otáčkách min je 60% a to lítám 7minut na plno se lítá těch 5min
nabíječku určitě tak 4 kanálovou, já mám 8 baterek 3S 11,1v 2200 a nabíjím je celý den jednokánálovou...
ale jako můj sen a plán je se dostat k nějaké té AGILE 5.5 min chtěl by jsem 7.2, ale necítím se ani na toho rexe 450 zatím a navíc 5.5 cca 30tis a 7.2 cca 40tis
Ale je snažší když máš někoho kdo má zkušenosti, já s heli nic moc, ale mám tu letadláře a už jsem koupil i akrobata, protože dost postřehu ti řeknou když se dívají jak lítáš a poradí, ale helináře tu nemám v okolí... nejblíž mám až 100km v šumperku nějaké nadšence
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“