Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Toman
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#571 Příspěvek od Toman »

Jako ano, dalo by se to udělat, že by plyn byl takhle, na pořád, a nebo to pořád měnit.
Ještě nevím jak to udělat, ale vrtá mi to hlavou.

A ten mix je drsnej, se mi líbí :) Lítám hlavně větroně, tak přemýšlím, zda by ten rozsah plynu stačil :)

No tak i to by šlo, ale nechtěl jsem to řidit vše na jednom kniplu, chce to vyzkoušet, ale díky za nápad :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od jyrry »

Toman píše:... nechtěl jsem to řidit vše na jednom kniplu...

Vždyť píšu, že směr řídím kniplem co jsou křidélka :-)
V autu/lodi připojím "plyn" (regl) ke kanálu výškovky, směrové servo ke kanálu křidélek. To je snad jednoduché...
jyrry.webnode.cz
mildafleck

#573 Příspěvek od mildafleck »

Zdravím chci se zeptat koupil jsem Auroru 9 vše funguje perfektně jenom už se mi párkrát stalo že se mi sám od sebe z ničeho nic hejbne trim do plusu na plynu vrátím ho do nuly a je vše zase v pořádku nemá někdo nějaké rady?
Lark

#574 Příspěvek od Lark »

Když ho ovládáš, není na tu plusovou stranu moc citlivý? Má trochu vůli, nebo reaguje hned při nepatrném vychýlení?
mildafleck

#575 Příspěvek od mildafleck »

Ne jde pěkně stuha.Co zkusit update? výsílačka píše verze 1.09(0)
Lark

#576 Příspěvek od Lark »

Tak v tom už ti neporadím, nejsem Aurorák.
petan64

#577 Příspěvek od petan64 »

mildafleck píše:Zdravím chci se zeptat koupil jsem Auroru 9 vše funguje perfektně jenom už se mi párkrát stalo že se mi sám od sebe z ničeho nic hejbne trim do plusu na plynu vrátím ho do nuly a je vše zase v pořádku nemá někdo nějaké rady?

Teď možná nerozumím - co to znamená když se "hejbne trim do plusu na plynu"? Je vidět posunutí trimu na displeji? Ozývá se i pípnutí? V tom případě je možná vadný jeden z mikrospínačů, kterým se trim ovládá. Nebo může být nějaký mechanický problém s ovládacím tlačítkem trimu. Rozhodně na toto nemá vliv verze softwaru. 1.09 je pokud vím poslední dostupný SW.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
mildafleck

#578 Příspěvek od mildafleck »

Jo ozve se pípání jako by jsi ho přidal ručně a i na display se objeví třeba +10
Lark

#579 Příspěvek od Lark »

Píšeš že jde ztuha. Nemůže páčka držet přimačknuté tlačítko? V neutrálu by právě měla být trochu vůle na obě strany. Nebo jak psal petan64, vadné tlačítko pod kolébkou, nebo špatně zapájené (nesedí až na desce).
mildafleck

#580 Příspěvek od mildafleck »

Já by jsem to tomu tlačítku nepřisuzoval chodí opravdu stejně jako všechny ostatní navíc zrovna trim plynu není moc používaný navíc jsem zkoušel všechno promačkávat,na tlačítko kolem tlačítka celou vysílačku jsem jako by promačkal a nic
petan64

#581 Příspěvek od petan64 »

V tomto případě stačí svod mezi kontakty tlačítka a bude se to hýbat náhodně samo. Pokud je to nový vysílač - reklamovat. Jinak by to mělo jít opravit. Problém je, že trimovací tlačítka jsou ve vysílači trochu nepřístupná, možná bude nutné demontovat prakticky celou elektroniku.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od ujovko »

Toman píše:Zdravíčko,
mám na vás dotaz.
Doufám, že to jde, ale než se do toho začnu vrtat :D
Chci použít auroru, jak na ovládání letadel, tak aut, k tomu potřebuji, aby páka plynu byla ve středové poloze a mohla jít na obě své strany výchylky.
Jak to udělat a jak se s tím domluvit v samotném vysílači, co se elektronické části, týče, děkuji moc :)

V otázke sa spájajú tri problémy:
- chceš pohybom kniplu plynu s nulou v strede ovládať len jeden kanál (?) = motor/regulátor - nastav krivku plynu
- pre riadenie vetroňa sa v jednej páke spája ovládanie motora horná polovica, s ovládaním brzdenia - dolná polovica. Tu sú nutné mixy aj úprava krivky plynu.
- stredová polohu na pružine (?) - pri použití auta musíš zospodu vysielača tenkým skrutkovačom zaradiť pružinu ako keby si menil mód vysielača napr. na 1 a bude plyn na pružinku
tomqw
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od tomqw »

Ahoj,
dneska mi při neopatrném zvednutí ze země vypadla Aurora . Dal jsem pod ní nohu a pak spadla do trávy. Nalomená páčka jednoho přepínače to asi nebude problém vyměnit. Pak jsem našel trochu vůle na anténě a nevím jestli tam byla před pádem. Anténa jde vysunout a zasunout do vysílačky asi 1mm. Máte tam tu vůli také? Zdáse, že vysílačka funguje normálně létal jsem s ní žádné výpadky jsem nepozoroval? Řešili by jste to nějak?
Dík Tomáš
arkudo

#584 Příspěvek od arkudo »

Je to jenom plast kterej jde normalne vycvaknout. Hlavne nesmis mit poskozenej ten kablik co do ni vede.
indigo
Kontaktovat uživatele:

Mám problém s Aurorou 9 - digitálny trim-

#585 Příspěvek od indigo »

Zistil som,že na modely s motýlom-V-Tail mi pri trimovaní digitálnym trimomT3 trimuje len jednu klapku motýla.Výchylky som nastavil v EPA ako kanál 2 a 4.V čom može byť problém,lebo trimovať potrebujem aj počas letu.Ďakujem za radu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“