Filip 600-větroňová akrobacie

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: filip 600

#16 Příspěvek od m2 »

volmar píše:...je delanej na svah a ty kridla nevypadaj spatne polystzren/balsa ale nevim nikdy sem to nevidel...

On píše o 4020 FILIP 600 Mk. V ARF - to nie je PS/balza:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... &zbozi=151
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Surgical

#17 Příspěvek od Surgical »

Asi myslí http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=24&zbozi=157, a to už rozdíl oproti EasyFly bude :)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lindbergh »

Surgical píše:Asi myslí http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=24&zbozi=157, a to už rozdíl oproti EasyFly bude :)

O tomhle jsem také vážně uvažoval, ale je prej mnohem rychlejší a náchylnější na ovládání, tak jsem zvolil do začátku raději něco pomalejšího. Další bude určitě nějaká rychlejší 3 metrovka :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Lindbergh píše:Další bude určitě nějaká rychlejší 3 metrovka :wink:

No nechci delat chytryho, ale "rychlejsi trimetrovka" je dost draha sranda. Vim to, protoze jednu prave davam dohromady, kompozit, 1kW (jenom) pohon, kvalitni serva, 6xA123,... skoro se to bojim napsat, ale cena za vsechno bude ke 30 litrum :cry: (a to je vlastni model "zlevnena II. jakost").

Pokud chces rychly obratny ero na vyblbnuti, drz se rozmeru 1.5 - 2m, takovy ero lita kolmo nahoru i s pohonem 500-600W, ktere dnes poridis za par supu. A mensi model je vyrazne obratnejsi.... vim o cem je rec, mam Optimu II :wink: http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=63
Na seriozni litani termiky - vysoko, daleko,... - je velky ero (3m a vic) velka vyhoda, ale na vyblbnuti uplne staci neco jako Optima, Rytmus Mini, Dion,... a cenove jses na 1/3 az 1/2.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lindbergh »

To Abu: No jestli je ta cena s tou rychlejší třímetrovkou pravda (a nemam důvod tě nevěřit :wink: ) tak jsi mě zase dostal čéče. Nejsem socna, ale živím tři děcka, takže třicet litrů je i na mě dost. Já na tu tvojí Optimu koukal taky několikrát, ale dovedeš si představit, co se člověku honí za guláš v hlavě, když tě z několika stran bombardují ostatní modeláři s názorama, co je lepší? :lol: No uvidíme na podzim...Našetřím nějaký kačky a podle zkušeností s Filipem se pak rozhodnu, kterou cestou se vydám. Díky.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

Vsak ja se taky rozhodoval skoro 3/4 roku, a to zivim decka jen dve :wink:
Samozrejme by se dalo usetrit, koupit ero ze "stredni tridy" (polystyren+dyha, treba Rytmus Maxi, Absolution, Laguna, Proxima II), do toho trochu lacinejsi serva atd... ale nebyl by to takovej brus a stejne by to stalo 20. Takze jsem se nakonec rozhodl pro kompozita, digitalni serva atd...

Zatim vklidu litej pres leto s Filipem a koukej po okoli s cim a jak kdo lita, ono z toho casem neco vyplyne. Vidis to spravne, neni kam spechat 8)
rohe
Kontaktovat uživatele:

Re: Filip 600-větroňová akrobacie

#22 Příspěvek od rohe »

Lindbergh píše:
rohe píše:
Lindbergh píše:Ahoj kluci,
rozhodl jsem se pořídit další éro do baráku a to od firmy rcm-Pelikán 4020 FILIP 600 Mk. V ARF.......

Neláká tě něco většího než jen rozpětí 2m ??? Vždyť to bude skoro stejné jako EGE. :?

No to si piš, že láká!!! A jak!!! Ale kam to mám v bytovce dát a jak s tím mám jezdit na letiště v Octavii? :cry:

Tak jsem konečně změřil rozměr krabice. :roll:
Obrázek
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lindbergh »

To rohe: On už mně Abu vysvětlil, že větroně jsou celkem skladný :wink: Každopádně díky, ty rozměry hnedka poměřím v Octavii. Já teďka vymejšlím, jak udělat nějaké přepážky nebo úchyty uvnitř vozu, aby mně éra v autě nelítali jak nudle v bandě, tak se mně ten rozměr bude hodit...
rohe
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od rohe »

Nechci to tam zahlcovat na ten inzerat.....
Lindbergh píše:Tak přesně k něčemu takovému bych se chtěl snad během letošního roku prokousat, nazbírat zkušenosti a splnit si sen... Zatím po EGEm stavím Filipa 600... Myslíš, že bude dostatečnou průpravou, abych z něj mohl přejít na podobný model, který zde nabízíš? Ta zmínka na www, že není pro začínající modeláře mně trochu děsí :D Vidím v podpisu, že vlastníš také Filipa i když sport...Mohl by jsi mně poreferovat, jestli si nemám dát při stavbě Filipa na něco pozor? Nějaký špek, nebo něco, co tě při stavbě zaskočilo...? Děkuji za odpověď.

Takže jsi fakt nakonec šel do tohoto era? To tě ani trošku nehryže svědomí??? Já teda nevím, jak dlouho lítáš, ale já lítal s EGE 2-3 měsíce a už jsem pokukoval po daleko větším modelu, né že by mně neuspokojil, ale prostě ta touha mít něco většího byla silnejší. Nechci tvrdit, že jsem nějaký borec, problém tu je jen jeden, jsem tu na všechno úplně sám a vlastně ani nevím, jestli je všechno dobře nastavené a jak vlastně lítám všechno musím řešit přes internet a myslím, že dost lidem už asi lezu i na nervy. Ale zatím všechny moje letadla létají a tak si ani nemůžu stěžovat. Takže si myslím, že nevím proč, bys to taky nezvládnul !!!
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Lindbergh »

To rohe: No možná že máš chlape pravdu... Já mám okolo sebe modelářů ažaž...A v tom je možná ten problém...Kdybys viděl na jaký jsou úrovni...no fakt síla...většinou jsou to borci, kterým nasahám ani po kotníky a koukám na ně s úctou, i když jsou třeba o 20 let mladší :D Proto možná ta trocha mála sebedůvěry, ale na druhou stranu jsem stejně chtěl VLASTNIT něco podobného, jako je ten Filip...Nějakou hodnou klidnou dvoumetrovku na klidný polítání...Nějakýho tříapůlmetrovýho pašáka si časem taky pořídím. Nyní trénuju s YAK-3 na kombat, je to děsně rychlá mrcha, kterou jsem už 2x zrušil a ti profíci okolo mně tvrdí, že je to dobrá průprava na rychlé reakce, což je teda fakt! Až zvládnu na 100% tady toho vzteklího hajzla, sebedůvěra půjde asi dost nahoru :D Měj se a ať tě to lítá chlape :wink:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od rohe »

Lindbergh píše:To rohe: No možná že máš chlape pravdu... Já mám okolo sebe modelářů ažaž...A v tom je možná ten problém...Kdybys viděl na jaký jsou úrovni...no fakt síla...většinou jsou to borci, kterým nasahám ani po kotníky a koukám na ně s úctou, i když jsou třeba o 20 let mladší :D Proto možná ta trocha mála sebedůvěry, ale na druhou stranu jsem stejně chtěl VLASTNIT něco podobného, jako je ten Filip...Nějakou hodnou klidnou dvoumetrovku na klidný polítání...Nějakýho tříapůlmetrovýho pašáka si časem taky pořídím. Nyní trénuju s YAK-3 na kombat, je to děsně rychlá mrcha, kterou jsem už 2x zrušil a ti profíci okolo mně tvrdí, že je to dobrá průprava na rychlé reakce, což je teda fakt! Až zvládnu na 100% tady toho vzteklího hajzla, sebedůvěra půjde asi dost nahoru :D Měj se a ať tě to lítá chlape :wink:

No teda, tak tomu já teda nějak nerozumím! Já vlastně dokazuji všechno jen sám sobě, ale nechci ti to však rozmlouvat, ale jen můj názor.... pokud si teď přešel na nějaký rychlejší ero, tak si stejně myslím, že už do třímetrovky a jim podobné nepůjdeš, ale možná se pletu. A Filip hodnejší než EGE??? No nevím, možná jsem jen štoural, ale to je mi divné. Já když srovnám 2,8m rozpětí a EGE, tak mám jen špatný pocit s hodu, jsem špatný oštěpař (doladí se), ale jinak když je to nahoře, tak bych řekl, že ta 2,8m je daleko klidnější a ladnější na ovládání. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

rohe píše: A Filip hodnejší než EGE??? No nevím, možná jsem jen štoural, ale to je mi divné. Já když srovnám 2,8m rozpětí a EGE, tak mám jen špatný pocit s hodu, jsem špatný oštěpař (doladí se), ale jinak když je to nahoře, tak bych řekl, že ta 2,8m je daleko klidnější a ladnější na ovládání. :wink:

Vetsi model bude vzdycky ve vzduchu klidnejsi nez ten mensi, bude pomaleji reagovat a budou mu mene vadit ruzne povetrnostni vlivy (mluvim o modelech srovnatelneho typu).
A s tim vrhanim pri startu, to je jen otazka vykonu motoru, spravne namotorovanej elektovetron se ti sam vytrhne z ruky :wink:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od rohe »

Abu píše:A s tim vrhanim pri startu, to je jen otazka vykonu motoru, spravne namotorovanej elektovetron se ti sam vytrhne z ruky :wink:

Tak tohle vůbec neberu, není to jen výmluva, ale přemotorovaný elektrovětroň už není větroň, to si můžu pořídit jiného dravce. :wink: Když jsem se naučil nakonec házet i EGE na 30m bez motoru, proč bych to nezvládl s 2,8m :roll:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

rohe píše:Tak tohle vůbec neberu, není to jen výmluva, ale přemotorovaný elektrovětroň už není větroň, to si můžu pořídit jiného dravce. :wink:

A tohle napise clovek co ma doma 1.2kW Optimu :D :D :D :D

Tolik vykonu budu ja mit ve skoro 2x tak velikym eru !!

Ale ono to neni jen o tech wattech, ale spis o celkovem sladeni pohonu, vrtule a modelu. Muj novy "maly lehky" (1.8m 0.7kg) se dere z ruky nahoru i s pouhejma 180W pohonu na 11"x7" vrtuli.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od rohe »

Směju se ještě teď... :lol:
Ta moje Optima III už není větroň, ale ..... nic mě ani nenapadá. To už není o pohodovém létání jako s 2,8m, to už si budu muset vozit na letiště i nějaký Huggies nebo Pampers, ani nevím, jak se to píše. :lol:
A kazdý ero se dá určitě přemotorovat, ale to bychom se zase zamotali... :!:
Odpovědět

Zpět na „Větroně“