FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
stanco1

Re: Frsky taranis a vario

#316 Příspěvek od stanco1 »

mám to prvé bez smart portu kde je meter nemeratelná hodnota a vario nevie držať hodnotu ani keď je v kľude, proste senzor položený na stole a výška skáče od -2 po +2 metre. Na odhad výšky je v pohode, na pípanie varia ani omylom...

Potom som kúpil toto http://www.alofthobbies.com/media/catal ... meter1.jpg
a tam je už v pohode meratelných dvadsať centimetrov, proste dvíhaš model/senzor a vidíš ako sa mení hodnota
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jardátor

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#317 Příspěvek od Jardátor »

Tak,už jsem jedním z dalších majitelů tohoto "rádijka".Když jsem se tak díval na manuál,přišlo mi to všechno neuvěřitelně složité a měl jsem obavy,že to snad ani nezvládnu.Takže už 2 dny sleduju videonávody Ríše "Rimra" a rady Janka X a hned mi to jde všechno snadněji.Takže Vám kluci patří obrovské poděkování za Vaše rady bez kterých bych si ani "nevrzl"!Ríšo a Janku X děku za vše,co pro nás děláte!!!! :D :D :D
xxkarlosxx

#318 Příspěvek od xxkarlosxx »

Já si dnes oblétl trasu s mojí malou 250 coptérou(FPV),vyzkoušel jsem vysílačku a čubrním...Tam kde jsem už ležel na zemi bez signálu(900m) s mojí drahou DX9 Spektrum jsem s Taranisem měl ještě 65 procent,tak sem se vydal dál a ve vzdálenosti 2.5 km jsem zkontroloval srnky na okraji lesa a musel točit zpět kvůli baterce... Signál paráda,hlášení o stavu signálu jsem si dal na SH přepínač a průběžně kontroloval a po celou dobu letu mě ani jednou neupozorňoval alarm na slabý signál.. Z toho mi plyne jedno ponaučení,kdo nemá Taranise jako by nebyl :D ..
Spokojenost veliká,nastavitelnost a úpravy monstrozní..Namluvení svých hlášek kulišácké...I kdyby měla vysílačka nějaké chyby,jsem ochotný je všechny odpustit :D .

Chtěl jsem zkusit long range přijímač,ale není třeba..Anténu 5db také schovám do šuplíku.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
ditri

#319 Příspěvek od ditri »

Ahojte. Omlouvam se za dotaz. Chtel bych zkusit pouzit LUA script které pripravil nejaky pan. Zjistil jsem však, ze pro pouziti scriptu je zrejme potřeba mit aktivni o jednu obrazovku/page vice pro danny model. Tedy ne 12 ale 13. Ta se jmenuje "custom script". Prosim nevite jak tohle rozbehat? Na netu jsem nasel navod, ze nastavit v Companinon na profil "lua" + firmware pro Lua. Zkusil jsem to flashnout anglickym FW pro LUA ale vysilac jen brnel. Poradi někdo? Pokud uz to tu bylo. Staci dat echo - dohledam. Ale prochazet to téma je vražda...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od RCStudio »

Postup ok ale verze fw spatna. Pokud po fleshi radio jen vrni nebo blika je to nahranim nevhodne verze taranis nebo taranis plus.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
vatis

#321 Příspěvek od vatis »

Ahoj, trochu z jiného soudku :D šel by taranis nastavit tak, aby se spároval s tímhle? http://www.rcmodely-rc.cz/modelyrc/esho ... -4-GHz-RTF
Je to jen hračka, ale občas si s tím jdu zablbnout a ten originál vysílač je prachbídnej :lol: Je tam jen řídící deska s integrovaným přijímačem, který se spáruje vždy po zapnutí origo vysílače...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od RCStudio »

Nee
Jan Janekx Urbanek
tadik

#323 Příspěvek od tadik »

vatis píše:Ahoj, trochu z jiného soudku :D šel by taranis nastavit tak, aby se spároval s tímhle? http://www.rcmodely-rc.cz/modelyrc/esho ... -4-GHz-RTF
Je to jen hračka, ale občas si s tím jdu zablbnout a ten originál vysílač je prachbídnej :lol: Je tam jen řídící deska s integrovaným přijímačem, který se spáruje vždy po zapnutí origo vysílače...

Pravděpodobně by to šlo pomocí takového adaptéru: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1953649
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
stanco1

#324 Příspěvek od stanco1 »

chlapi ak to tu bolo tak ma nekameňujte ale ja som nič nenašiel.
Zaujímalo by ma ako sa logujú v taranise dáta s GPS senzoru ako ich potom dostať do pc tak aby som to dostal do mapy aby to vyzeralo takto nejak http://1.bp.blogspot.com/-oI1Yt6k7Poo/U ... 20/kml.png
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Standa Stuchlý

#325 Příspěvek od Standa Stuchlý »

je to poměrně jednoduché. Nastavíš si na vysílačce libovolný ovládací prvek, kterým budeš spouštět logování GPS. Já to mám nastaveno ve speciálních funkcích. Nastavil bych si to i jinak, ale prozatím nevím jak. Taranis je bezva rádio, ale je to s ním jako když si koupíš účetní program, a nedostaneš k němu manuál. Sice něco nastavíš, ale využít ho nedokážeš naplno. Na horní liště se Ti objeví čtvereček s tečkou. Dál jsem zatím nepokročil dílem z nedostatku času a dílem z nedostatku informací, jak na to. Ale ještě neumírám a jsem optimista. Manuál prý se tvoří, tak uvidíme.
stanco1

#326 Příspěvek od stanco1 »

No tak z toho moc múrdejší niesom :lol:
Standa Stuchlý

#327 Příspěvek od Standa Stuchlý »

na stránce 11/13 speciální funkce si zvolíš přepínač - já mám SB - kterým budeš zapínat logování, za zvolený přepínač nastavíš " Log na SD" čas mám nastavený na 1s . Tím si nastavíš aktivaci ukládání hodnot z varia nebo GPS vlastně všech telemetrických údajů na SD kartu kde se to ukládá do souboru " LOGS".
Po připojení k PC si tyto logy stáhneš do tabulky grafu, kde se Ti zobrazí naměřené údaje. POZOR ! Pokud používáš myš a chceš dostat více křivek najednou - třeba proud, napětí atd.- musíš označovat jednotlivé volby klávesou Shift. Nechápu, proč v tomto případě nefunguje levá klávesa myši, jako všude jinde.
Umístění GPS údajů do mapy nevím, ještě jsem na to nepřišel a rád si to tu počtu.
Duffs

#328 Příspěvek od Duffs »

chlapi 1. krát nabíjam taranis a len ma zaujíma.. pri nabijani ledka bliká a keď je baterka nabitá tak čo spraví ledka? :D aká je zhruba dĺžka nabíjania? nastavenie okolo baterky mam defualne priamo z obchodu :D
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Standa Stuchlý

#329 Příspěvek od Standa Stuchlý »

já nabíjím baterku vyjmutou z vysílače přímo na nabíječce. Přijde mi to lepší.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od RCStudio »

Blika znamena zacatek a kontrola a sviti ze nabiji, zhasne nabito.
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“