Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Coptér - posouzení dílů - pouze zde

#1351 Příspěvek od gardenroute »

Já bych to tak nedramatizoval, je to jako s každým jiným pouzitym zbožím. Vlastni rozum, provereny prodejce a dohoda s nim. Předání nejlépe za letu. Auto z bazaru si taky nenechas poslat na dobírku. Ani nové. Podezřele levne prodeje nachytaji právě jen hlupáky, bývají to corky či nalezenci.
Starších Phantomů bych se obecne na rozdíl od vyse pisicich vůbec nebál, je to velmi vhodna cesta pro začátek a trénink.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hadrák

#1352 Příspěvek od hadrák »

JosefSvejk píše:K čemu je dobrá koptéristovi galantérie :o ?

pár cajků:třetí ruka,odizolov.kleště,rybářský pean...
galanterie:smršťovací bužírky,odsávací Cu punčoška,konektory,banánky(propojení zdrojů s FPV,záznamem-jen na zemi,na koptéře pokud možno péjené,kromě XT60),lepidla(loctite648,248)..atd.
a konkrétní galantérie:třeba značkový samolepící suchý zip.
A na co si dát majzla?Stačí se probrat ve vláknech o Phantomech,ono to lítá při předváděčce,praskliny kolem m. lože jsou vidět jen hodně z blízka,ale ve vnitř ty utržené sloupky jsem neměl šanci poznat!A pozor,když se nabízí mašinka ještě v záruce(bazar) stačí aby byla dvířka vrtána(ven káblík k pípáku) a je to jeden z důvodů neuznávání reklamace.A motory(ložiska) taky nespadají podle formulace v návodu do dvouleté záruky!
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
tomashr

#1353 Příspěvek od tomashr »

Jen dotaz - co jsi vlastně u Phantoma reklamoval a nebylo ti uznáno? Ono totiž obecně se záruka nikdy nevztahuje na běžné provozní opotřebení, pokud to nebyla prokazatelná výrobní vada, takže třeba to neuznání záruky na ložiska je logické. Praskliny v plastu atd. jsou buď to samé anebo je to dokonce důsledek rány s modelem, kde o záruce také nemůže být řeč i kdyby nic měněno nebylo (tady bych naopak dal prodejci/distributorovi kladné body, pokud by vůbec o výměně někdy uvažoval).

Reálně k reklamaci může být odešlá řídící jednotka, přijímač, vysílač, nabíječ, možná regly, ale jinak mi uplatnění záruky přijde lehce mimo realitu...
dt

#1354 Příspěvek od dt »

Tak pokud jsou uvnitř utržené sloupky, zatímco zvenčí šasi nevykazuje žádné známky nehody, svědčí to spíše o nevhodném konstrukčním návrhu. Ale je fakt, že to by takových reklamací museli mít hafo, aby uznali že je to opravdu konstrukční vada. Pokud je to výjimečný případ, tak těžko říct, jak to spravedlivě posoudit.
gardenroute

#1355 Příspěvek od gardenroute »

dt píše:Tak pokud jsou uvnitř utržené sloupky, zatímco zvenčí šasi nevykazuje žádné známky nehody, svědčí to spíše o nevhodném konstrukčním návrhu. Ale je fakt, že to by takových reklamací museli mít hafo, aby uznali že je to opravdu konstrukční vada. Pokud je to výjimečný případ, tak těžko říct, jak to spravedlivě posoudit.
Utrzene sloupky u motorového loze u Phantoma rozhodne neni zadna bezna zavada, a to se Phantomy zabyvam jiz celkem nejakou dobu...
tomashr

#1356 Příspěvek od tomashr »

Navíc si nemyslím, že by to byla nutně konstrukční vada... Každý plast pruží, koneckonců je to často důvod jeho použití a pokud se s modelem určitým způsobem praští, tak může navenek náraz ustát prakticky či úplně bez zřejmého poškození, ale průhyb něco uvnitř urve.
Nechci to víc komentovat, s Phantomem jsem sice zalétal, ale dlouhodobou zkušenost nemám, nicméně pravděpodobnější se mi skutečně jeví poškození po nehodě či neodborné manipulaci než "reklamovatelná výrobní vada".
hadrák

#1357 Příspěvek od hadrák »

S Phantomy konkrétně jsme ve špatném vlákně:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=138&t=64638&start=1245
Reklamoval jsem pouze nový trup P2 na praskliny a upadnuté osazení na sloupcích,nikdy ve vzduchu,max opatrnost při dotahování,zajištění závitů(L248) s použitím starých šroubků,vyvrtaný otvor pro sign.ledku z P1.
Jen jsem upozornil,na co si dát při koupě z druhé ruky majzla,případně na důvod pro stlačení ceny pro použití střev v novém rámu.
Za mne plasty k ničemu,motory po výměně ložisek OK,elektro osazení pro mne super a s rezervou(18A).
Přílohy
reklamace.JPG
hajisss

#1358 Příspěvek od hajisss »

Ahoj, hledám vhodný podvozek pro můj projekt, měl by to být malý skládací koptr, stále nevím jestli 3 nebo 4 rotor. Rád bych jej vozil v brašně na kolo a používal jej k focení zřícenin hradů a možná i na FPV létání. Líbí se mi tento podovzek, máte s ním někdo zkušenosti nebo víte někdo zkutečnosti proč jej nedoporučit? Jsem v nováček ale chci si vše postavit a naučit se tak o těchto mašinkách co nejvíc. Nést by měl maximálně gopro ale spíš něco lehčího pouze na focení a možná maličkou FPV kamerku

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _KIT_.html
scarabeus

#1359 Příspěvek od scarabeus »

Stale jsi malo nacetl :-) Cti vice!

Toto je pro tve pouziti naprosto nevhodny "podvozek", protoze je to 250ka. Je divocejsi a pro zabery to neni ono. Zacal bych byt tebou na 450ce. Coz samozrejme nebude splnovat tve pozadavky na skladnost. Ale o tom to je. Bud budes mit rozumnou kopteru, kam das gimbal a pekny zabery a nebo takovouhle malou mrchu, ale zabery z toho budou mizerne. Uprimne 250ky jsou hlavne na FPV - zavody.
hajisss

#1360 Příspěvek od hajisss »

To platí i pro focení? Mě stačí statické fotografie, pro ty to nemusí být až tak moc stabilní ne?
tomashr

#1361 Příspěvek od tomashr »

Focení je proti videu v něčem jednodušší a v něčem naopak složitější. Jednodušší v tom, že není až tak nutný gimbal, složitější ale v tom, že pro slušný výsledek prakticky neexistuje opravdu miniaturní přístroj a reálně se tak pracuje s větší a těžší technikou.

Asi takhle - pokud ti jde o ilustrativní fotku a kvalitou stačí 5mpix fotka z Mobiusu, tak klidně copter 250 použít jde, ale pokud jde o přeci jen vyšší nároky, tak je to problém. Copter 250 s přimhouřením oka uveze i GoPro, což je ve videu velmi slušné, ale třeba kompaktní fotoparát se na to prostě dát nedá (sám bych to chtěl, ale fakt nereálné).
hajisss

#1362 Příspěvek od hajisss »

Proč by nešel na kopter dát foťák? Ať se dívám jak chci, tak gopro 4 má 152 gramů a například tento nikon ( http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... e/#section ) má jen gramů 100. Samozřejmě by se musel upravit, aby šla spoušť ovládat na dálku, což by mohlo trošku přidat na váze, ale zase věřím, že by šel na něčem trošku zhubnout.
gardenroute

#1363 Příspěvek od gardenroute »

Na 250ku dat fotak pro foceni ? GoPro mimoch. moc pro foceni není, samozrejme se asi každý bavime o jinem "foceni".
I pro foceni je vhodne mit fotak na gimbalu, aspoň 2-osem, o tom ale 250ka asi skutecne není... To jsou opravdu "fun" stroje.
hadrák

#1364 Příspěvek od hadrák »

Obdivuhodný záběr praktických zkušeností(250-tky,1.2-1.3 GHz,P1,P2,inspire...).
Můj názor je ten,že GoPro se na filmování krajinky z létajícího stativu hodí asi stejně málo,jako focení kompaktem.Když mu to bude stačit,tak proč ne.Hlavně,ať se k tomu vajadřují ti,co opravdu s těma obratnýma mrškama lítají.
P.S.:GoPro je akční sportovní kamera a upravovat v postprodukci její nedostatky nebo spíš vlastnosti je tak trochu umělé a smrdí to kýčem!
miro5

#1365 Příspěvek od miro5 »

hajisss píše:Proč by nešel na kopter dát foťák? Ať se dívám jak chci, tak gopro 4 má 152 gramů a.... .

To někomu ujela ruka, 88g je správně, 152 je asi myšleno s obalem pod vodu.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“