DJI NAZA pokračování
- JosefSvejk
Re: Prvotní nastavení - Naza a Turnigy 9x
Řídící jednotka se nijak nepáruje. Propojení PPM není záležitostí nastavení vysílače, ale způsob připojení jednotky s přijímačem. PPM je propojení jedním kabelem mezi příslušným výstupem a vstupem (musí to přijímač podporovat). Tradition je "klasické" propojení samostatnými kabely v každém kanálu (v tomto případě asi 5).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
U jsem měl i na kanálu 5, ale bez reakce. Kde tedy dělám chybu?
Fotečka zapojení a screen nastavení z Naza programu by nebyl? Třeba mi napadne co máš blbě.
- JosefSvejk
Pokud máš spárovaný Tx a Rx, je to první dobrá zpráva. Teď propoj pěti kabely A, E, T, R, jak jsi psal a U zapoj do kanálu, kde máš třípolohový přepínač. Ve vysílačce nastav obyčejné letadlo. Připoj počítač, nastav propojení TRADITION a měly by se ti hýbat "teploměry" jednotlivých kanálů v TX monitoru (jednotka musí být s PC ONLINE).
Pánové díky!
Nadšením jsem totiž na pultu nechal nastavený vrtulník a přenastavením na Acro se to vyřešilo, v Naza teď vše šlape jak má...
Problémem už je jen to, proč mi Naza při Motor testu rozpohybuje jen jeden motor - teď jsem to zkoušel a zjistil jsem, že regulátory, které jsem prodlužoval (silové vodiče jsem prodloužil tak, že jsem k sobě připájel dva dráty - viz foto) nefungují. Jediný regulátor, který jsem neprodloužil, funguje. Zjistím, jestli to je špatným pájením, nebo čímkoliv jiným...
[album]4844[/album]
Nadšením jsem totiž na pultu nechal nastavený vrtulník a přenastavením na Acro se to vyřešilo, v Naza teď vše šlape jak má...
Problémem už je jen to, proč mi Naza při Motor testu rozpohybuje jen jeden motor - teď jsem to zkoušel a zjistil jsem, že regulátory, které jsem prodlužoval (silové vodiče jsem prodloužil tak, že jsem k sobě připájel dva dráty - viz foto) nefungují. Jediný regulátor, který jsem neprodloužil, funguje. Zjistím, jestli to je špatným pájením, nebo čímkoliv jiným...
[album]4844[/album]
- JosefSvejk
Máš vyzkoušené a zkalibrované všechny regulátory po jednom rovnou z výstupu přijímače? Pokud ne, učiň tak.
Re: DJI NAZA pokračování
Dobry vecer,
Jsem tu zcela novy uzivatel fora...
Nikdy jsem s nicim nelital, ale s RC trochu zkunenosti mam, jezdim s RC auty mam ted HB D8T Brushhles.
Koupil jsem Naza M Lite, DJI F550 a Turnigy 9X.
Vse mam uz doma, ale nez to zacnu skladat, chtel bych se zeptat jestli je dobry napad prehrat nazu m lite na V2 jeste nez zacnu stavet, a zda je to bezpecne.
http://naza-upgrade.com
Je tehle postup bezpecny?
Prehrat FW i ve vysilaci? A na jaky aby byl s nazou nejvic kompatibylni?
Jsem tu zcela novy uzivatel fora...
Nikdy jsem s nicim nelital, ale s RC trochu zkunenosti mam, jezdim s RC auty mam ted HB D8T Brushhles.
Koupil jsem Naza M Lite, DJI F550 a Turnigy 9X.
Vse mam uz doma, ale nez to zacnu skladat, chtel bych se zeptat jestli je dobry napad prehrat nazu m lite na V2 jeste nez zacnu stavet, a zda je to bezpecne.
http://naza-upgrade.com
Je tehle postup bezpecny?
Prehrat FW i ve vysilaci? A na jaky aby byl s nazou nejvic kompatibylni?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- JosefSvejk
Firmware vysílače kompatibilní s nazou? To nějak nechápu
.
No procetl sem cele tohle vlakno a bylo tu parkrat zmineno ze Turnigy FW je slaby (nepovedeny,nedodelany), ze jine FW do Turnigy jsou lepsi. Ze 3 polohovy prepinac se snad ani na turnigy FW nejde ani nastavit.
Tak ted pomalu zjistuji jak je to s ostatnimi FW, myslim ze jsou minimalne dva vyvojari FW do 9T a to OpenXT a nejaky ER9X jeste o tom nemam dost precteno tak se ptam jestli uz to nekdo s Nazou neresil ze by mohl nejak poradit. Ono by to slo asi s tim Turnigy FW (aby Naza litala) ale jestli se da sehnat lepsi FW do TX tak proc ne.
FW se da nahrat jen pomoci modifikace dodelani ISP konektoru ale to pro me nebude problem s progamovanim MCU mam zkusenosti.
Tak ted pomalu zjistuji jak je to s ostatnimi FW, myslim ze jsou minimalne dva vyvojari FW do 9T a to OpenXT a nejaky ER9X jeste o tom nemam dost precteno tak se ptam jestli uz to nekdo s Nazou neresil ze by mohl nejak poradit. Ono by to slo asi s tim Turnigy FW (aby Naza litala) ale jestli se da sehnat lepsi FW do TX tak proc ne.
FW se da nahrat jen pomoci modifikace dodelani ISP konektoru ale to pro me nebude problem s progamovanim MCU mam zkusenosti.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- JosefSvejk
V tom případě bych software pro vysílač spíš řešil ve fóru, které je přímo určené tomu vysílači. Nároky na vysílač jsou pro ovládání koptéry všeobecně dost nízké. Ovšem pokud by nešel nastavit třípolohový přepínač (i když to si ani u proporcionálního kanálu jaksi nedokážu představit), je ten vysílač pro nazu opravdu nevhodný.
Wormsnake píše: chtel bych se zeptat jestli je dobry napad prehrat nazu m lite na V2 jeste nez zacnu stavet,
Pokud si s NAZOu jeste neletal, mozna by V2 byla pro zacatek lepsi. S lite verzi je start takovy vic rozklepany a musis vzit za plyn a pro mne bylo nejtezsi "ji verit". V2 ma ten start trochu jiny a vlastne ho udela sama. Jinak update jsem otestoval tam i zpatky a funguje to bez problemu dle uvadeneho navodu.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
celestyn píše:Pokud si s NAZOu jeste neletal, mozna by V2 byla pro zacatek lepsi. S lite verzi je start takovy vic rozklepany a musis vzit za plyn a pro mne bylo nejtezsi "ji verit". V2 ma ten start trochu jiny a vlastne ho udela sama. Jinak update jsem otestoval tam i zpatky a funguje to bez problemu dle uvadeneho navodu.
Diky za odpoved
Ty jsi svou Nazu Lite uz prehral na V2?
Je to slozite? Mam se do toho pustit?
Delal jsi to podle nejakeho CZ SK navodu?
Trochu obecnou predstavu jak se to dela mam. Ale jeste shanim informace abych neco nezkazil.
Jestli chapu postup dobre tak se podstrci pri aktualizaci Nazy falesny server s FW a ona se prehraje FW V2 je to tak nejak?
Lepsi starty V2 jsou pro me znama vec cetl se tohle tema cele...
Predem dik za odpoved a pardon ze se moc ptam sem v tohle novacek... ...prave jsme se brachou naucily parovat prijimac s vysilacem, bracha bude na stejne Turnigy 9X letat vetrone co si ted koupil.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Ano podhodis na portu 80 vlastni aktualizacni server, v tom spociva ten trik. Odkaz na navod jsi uvedl spravne.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
S Nazou se dá lítat i na původním firmware Turnigy, ale dá to chvíli laborování s mixy tak, aby šel trojpolohový přepínač používat. Někde jsem to popisoval, bude-li zájem, během dne dohledám. OpenTX je lepší volba, ale vyžaduje flashnutí vysílače.
Co se neoficiálního upgradu LiteM na V2 týká, je to procesně směšně jednoduché (viz http://naza-upgrade.com/), má to jediný zádrhel - aktualizátor nechodí na každé kombinaci HW a OS, na třech desktopech a jednom notebooku se mi ho nepovedlo rozchodit, až na dalším notebooku. Funguje to tak, že po dobu upgradu aktualizátor podvrhne svoji vlastní adresu aktualizačního serveru na lokálně instalované službě, což může občas pozlobit antivirus, potažmo firewall.
Co se neoficiálního upgradu LiteM na V2 týká, je to procesně směšně jednoduché (viz http://naza-upgrade.com/), má to jediný zádrhel - aktualizátor nechodí na každé kombinaci HW a OS, na třech desktopech a jednom notebooku se mi ho nepovedlo rozchodit, až na dalším notebooku. Funguje to tak, že po dobu upgradu aktualizátor podvrhne svoji vlastní adresu aktualizačního serveru na lokálně instalované službě, což může občas pozlobit antivirus, potažmo firewall.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Hlavně doporučuju ještě pořídit do 9x FrSky modul a přijímač. Sériový přijímač totiž neumožňuje nastavit failsafe při ztrátě signálu od vysílače. Zůstanou na něm viset hodnoty, jaké byly v momentě výpadku spojení. Přijímač musí umět na kanálu 5 nastavit předdefinovanou hodnotu.