Hledám kolegu vrtulníkáře
Prosba
Ahoj lidi.Najde se někdo z okolí Kladno,Slaný,Velvary?Popřípadě Praha. Jsem začátečník.Mám T-Rex 500 bezpádlo Microbeast.Potřeboval bych zkontrolovat nastavení a vyzkoušet od někoho zkušeného.Můj první pokus s pádlem stál hodně peněz
Díky
MJX F-45,T-Rex 500,Turnigy XR9
Re: Prosba
Jestli si neukočíroval pádlo tak u bezpádla to nebude o nic lepší
Co simulátor máš?
Co simulátor máš?
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Copterky :-)
O malinko ano,protože případné nárazy větru nebude muset tolik kontrovat.jinak pravda,bez simu se to moc nedá(i když....).to je dnes základ,stejně tak jako správné nastavení heli.hodně jde o to,co ti to vlastně dělá.já lítám pádla,takže s nastavení bestie ti neporadím,ale zbytek je stejný.stáhni si stavební návod na t-rex 550 a toho se pro začátek drž.pak dej vědět.
Ahoj.Sim.mám a tam nemám až takový problém.To rozbítí pádlovky tak to byl úplný začátek a hlavně moje chyba.
Startoval jsem z trávníku a vrtulka si chytlao drn a bylo vymalováno.
Jen abych popsal moji heli.
Pro začátek jsem si koupil HK 500 a myslel jsem jak ušetřím
Přestavba na T-Rexe byla opravdu drahá
Ted mám přestaveno na 80% a vše jen orginál.
O výkendu jsem zkoušel lítat a vrtas mi jde stále do levé strany at venku nebo v hale.Proto potřebuji pomoct s nastavením.
Díky
Pro začátek jsem si koupil HK 500 a myslel jsem jak ušetřím
O výkendu jsem zkoušel lítat a vrtas mi jde stále do levé strany at venku nebo v hale.Proto potřebuji pomoct s nastavením.
Díky
Kutik píše:Ahoj.Sim.mám a tam nemám až takový problém.To rozbítí pádlovky tak to byl úplný začátek a hlavně moje chyba.
Pro začátek jsem si koupil HK 500 a myslel jsem jak ušetřímPřestavba na T-Rexe byla opravdu drahá
![]()
Díky
S tím ti tedy nastavení nepomůže.
To, že jde helina doleva, je u pravotočivého rotoru tak nějak základní vlastnost...
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Jo díky za připomenutí,ale ta moje heli jde okamžitě do strany.Myslím,že to mám špatně nastavený
Ahoj,ty asi nemáš problém s nastavením, každý vrtulník má snahu nejdříve utíkat doleva, jak ho dostaneš metr do vzduchu tak se začne chovat normálně a potom, on úplně sám nevisí,musíš ho pořád řídit,to co nacvičíš na simulátoru, je tak slabých 30% skutečnosti a základ je viset viset a viset.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Tak to jsem potřeboval slyšet. Proto bych radši někoho zkušeného.Metr nad zemí jsem zadši ještě nebyl 
Re: Hledám kolegu vrtulníkáře
Ahoj, našla by se nějaká dobrá duše, která poradí s heli a případně pomůže s nastavením a vysvětlením z okolí Klatov? Díky
Zkoušel sem to tady už loni,tak zkouším letos zase. Najde se tady někdo z Vysočiny? Nejlépe v okolí Nového Města na Moravě nebo Žďáru nad Sázavou? Mám T-rexe 450.
příští neděli pojedu přes Ždár, tak se můžeme případně domluvit
Čau, chtěl bych jít do trexe 450 ale jen s někým kdo bude po ruce když se mi nebude dařit
vsetín / zlín.. Co blesku? 
Tak už to lítá.
To,že to šlo do leva nebo do prava tak byly velké otáčky rotoru a pravděpodobně vibrace na bestii.
Díky klukům z Kralup se to povedlo nastavit.
Klobouk dolů pánové.
Moc díky Petrovi,Honzovi a Milošovi.
To,že to šlo do leva nebo do prava tak byly velké otáčky rotoru a pravděpodobně vibrace na bestii.
Díky klukům z Kralup se to povedlo nastavit.
Klobouk dolů pánové.
Moc díky Petrovi,Honzovi a Milošovi.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že tohle stojí za trochu větší komentář.Kdybych tam byl jen já,jak bylo původně v plánu tak bysme to dohromady nedali.Pro mě to byl první kontakt s bezpádlem a možná mi to dalo víc než tobě.Já byl jediný kdo s tím mohl do vzduchu.Podobné dobrodružství už raději nebudu nikdy riskovat.
K problému:To že vrtulník uhýbal do strany opravdu nebylo rukama.On se totiž pokaždé těsně před odlepením okamžitě převracel.Určitě šlo hlavně o to že začátečník nepozná co je špatně a navíc když je to kombinace několika věcí.Nás to taky hned všechno netrklo.
V podstatě bylo vše teoreticky nastaveno správně tak jak může laik vyčíst z manuálů a internetu.Jen tam bylo všeho trochu moc.Křivka plynu správná,jen chtěla o dost snížit.Křivka kolektivu otupit.Zisk gyra snížit.Citlivost bezpádla taky.
Věřím tomu že kdybys zajel třeba do Klecan,problém by byl vyřešen mnohem dřív než to trvalo nám.Já jsem vděčný za osobní styk s bezpádlem a lekci v řízení cizích vrtulníků o kterých nic nevím
K problému:To že vrtulník uhýbal do strany opravdu nebylo rukama.On se totiž pokaždé těsně před odlepením okamžitě převracel.Určitě šlo hlavně o to že začátečník nepozná co je špatně a navíc když je to kombinace několika věcí.Nás to taky hned všechno netrklo.
V podstatě bylo vše teoreticky nastaveno správně tak jak může laik vyčíst z manuálů a internetu.Jen tam bylo všeho trochu moc.Křivka plynu správná,jen chtěla o dost snížit.Křivka kolektivu otupit.Zisk gyra snížit.Citlivost bezpádla taky.
Věřím tomu že kdybys zajel třeba do Klecan,problém by byl vyřešen mnohem dřív než to trvalo nám.Já jsem vděčný za osobní styk s bezpádlem a lekci v řízení cizích vrtulníků o kterých nic nevím
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
dagx píše:Myslim že tohle stojí za trochu větší komentář.Kdybych tam byl jen já,jak bylo původně v plánu tak bysme to dohromady nedali.Pro mě to byl první kontakt s bezpádlem a možná mi to dalo víc než tobě.Já byl jediný kdo s tím mohl do vzduchu.Podobné dobrodružství už raději nebudu nikdy riskovat.![]()
Se zastavím znovu a můžeš získávat zkušenosti
Jinak ještě jednou mooooooooc díky