Amper píše:Sakra, ten jsem prehlid. Hornet250 me prijde horsi. No, ted uz to necham do prvniho rozmlaceni
Asi nejúžasnější konstrukce 250 z Thingverse je T4 mini:
http://www.thingiverse.com/thing:304237 .
Na první pohled to vypadá jak hračka a "exhibice 3D kreslení", taky proto jsem sám volil Peona. Ale později jsem si to více prohlédl a začalo mi to vrtat hlavou, teď o víkendu dokonce natolik, že jsem si pokusně vytiskl jedno rameno a jsem docela nadšen. On to má fakt promakané, v podstatě dutý nosník, navíc se správně umístěnou "stojinou", která to dál zpevňuje, ve výsledku lehké, ale tuhé...
Díly z Peona přemontovávat nebudu, ale mám na cestě z RCTimeru ještě jednu sadu motorů na mini a pak asi neodolám pokusu o vytištění a kompletaci T4. Elegance řešení s plně zakrytými dráty a "kapotáží" je prostě někde jinde,než klasická "vrabčí hnízda"

Jinak Hornet 250 proti Peonu asi horší je. Je to právě o tom, že ho evidentně navrhl někdo, kdo zvládl kreslení ve SketchUp (či něčem takovém), ale chybí mu ten "konstruktérský základ". Proto je to vlastně celé "tištěná placka", přitom 3D tiskárna bez problémů zvládne i ruzné výztuhy, které tomu dají profil a při celkem malém nárůstu objemu materiálu a tím hmotnosti zvednou pevnost fakt výrazně.