Blade 450 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rikky777

Re: Blade 450 X

#346 Příspěvek od Rikky777 »

Tsisters píše:to:Rikky777
nastav si tam
EXP + treba 20% a uvidis bud pridas nebo uberes
D/V100%

Díkes, zkusím to a testnu v simulátoru
Rikky777

#347 Příspěvek od Rikky777 »

Tsisters píše:to:Rikky777
nastav si tam
EXP + treba 20% a uvidis bud pridas nebo uberes
D/V100%

Ty jo, tak to je fakt rozdíl, už není tak citlivý a poslouchá :-)
Tsisters

#348 Příspěvek od Tsisters »

Dal jsem ty řádově nejlevnější :mrgreen: čekací doba je jak píšeš dlouhá, ale když si objedná hned víc párů a když šáhne po předposledním páru a hned objedná tak mu to i třeba vyjde :mrgreen: Jinak pozor některé listy tam jsou uváděné v kusech a né v párech
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Rikky777

#349 Příspěvek od Rikky777 »

Bozha píše:O tom žádná, Wale, akorát to je na měsíc čekání a holt no-name, reklamace nic moc a tak dál. Nezatracuju je, ale když z BG tak spíš tyhle: http://www.banggood.com/Tarot-450-Parts ... 31615.html

sehnal jsem je za 295,- Kc tady v Cesku, vyzkouším a uvidím.
keanu77

#350 Příspěvek od keanu77 »

Rikky777 píše:
Už jsem na to asik přišel, v pravo lze přidat procenta.... a kolik je tak ideální?

To asi záleží na každém. Asi bych to zase moc nepřeháněl. Já si to nechám tak na těch 10-15%. Už i to jde na simulaci dost poznat. Akorád to musím v simulátoru přepnout ručně. Když přepnu páčku na vysílači tak to nic nedělá..
Blade 450 X + Spektrum DX6i
Rikky777

#351 Příspěvek od Rikky777 »

keanu77 píše:

To asi záleží na každém. Asi bych to zase moc nepřeháněl. Já si to nechám tak na těch 10-15%. Už i to jde na simulaci dost poznat. Akorád to musím v simulátoru přepnout ručně. Když přepnu páčku na vysílači tak to nic nedělá..

Aha, tak mě to v simulátoru normálně funguje, nastavím to ve vysílači, připojím a je to.
Rikky777

#352 Příspěvek od Rikky777 »

Kluci máte někdo zkušenost u tohoto vrtulníku s rozkmitáním vrtulníku při přistání a rychlém stažení plynu?
Po visení jsem přistál a ztáhl jsem úplně dolů plyn, najednou se vrtulník rozkmital a samozřejmě jsem zaryl listím do země a bylo vymalováno. Nicméně už jsem vše opravil, ale bojím se s tím vzlítnout aby to nedopadlo opět špatně když budu přistávat. Někde jsem se dočetl že by měla jít upravit křivka plynu. Je možné že tímto by to pomohlo? Mám vysílač DX6i.
Děkuji
keanu77

#353 Příspěvek od keanu77 »

No hlavně si udělej trénikový kříž. Já jsem ho byl dneska otestovat a je to fakt paráda. Stabilita jako prase :-) Jinak mám taky dotaz a to ohledně upevnění baterie. Když totiž připnu baterku suchým zipem a pak nasadím kabinu, tak ji musím dost ,,narvat" na vrtulník, abych ji mohl přichytnout na ty dva plastové kolíky k uchycení kabiny. Jenomže dneska se mi stalo, že se mi nechtěl vůbec roztočit vrtulník a zjistil jsem, že baterka se opírala přímo o motor a ten se pak neroztočil. A není to poprvé - minule se mi to stalo taky a na baterce jsem si trochu vydřel kousek obalu. Tak se chci poradit, jestli s tím máte taky problém.. V tomto případě bych řekl, že to výrobce moc nedořešil..
Díky za rady a nápady
Rikky777

#354 Příspěvek od Rikky777 »

Taky se mi to stalo s tou baterkou, je to tak trošku na prd, ale podruhé jsem dal baterku dál od motorku a pak už to bylo dobré.
Z čeho jsi to uplácal ten kříž?
Bozha

#355 Příspěvek od Bozha »

Rikky777 píše:Po visení jsem přistál a ztáhl jsem úplně dolů plyn, najednou se vrtulník rozkmital a samozřejmě jsem zaryl listím do země a bylo vymalováno.

Ten popis je takový chudokrevný, ale první co bych zkontroloval je stejnoměrné "dotažení' hlavního listí. Musí být dotažené, ale nikdy ne "na krev", to aby mohly listy při změně otáček promávnout. A samozřejmě oba cca stejně. Je na to grif, kdy si heli vezmeš za ocas čumákem dolů, listí nastavíš vodorovně, a pak cukneš. Sleduješ jestli listy drží (nepadají vlastní vahou dolů), a zda po cuknutí spadnou oba stejně o něco níž.

Když roztáčíš rotor před startem, stane se ti taky že se helina najednou roztřepe?
keanu77

#356 Příspěvek od keanu77 »

Rikky777 píše:Taky se mi to stalo s tou baterkou, je to tak trošku na prd, ale podruhé jsem dal baterku dál od motorku a pak už to bylo dobré.
Z čeho jsi to uplácal ten kříž?

Jenom dvě duralové trubky průměr 6mm s dírou 4mm.takže to není až tak těžké. Délka každé tyče je 60cm a na koncích jsou míčky na stolní tenis. Uprostřed jsem trochu tyčky na lisu zmáčkl, takže jsou tam rovné plošky, uprostřed jsem vyvrtal dírku a dal jsem tam škoubek. Lyžiny jsem připevnil pomocí elektrikářských pásek ;-) S tou baterkou budu muset taky něco vymyslet. Nějak to oddělit ať už se to nestane.. A dál s tím třepáním při vzletu - to se mi párkrát stalo. Pak jsem ale trošku povolil obě vrtule - byly asi dost dotáhlé - a už se mi to zdá lepší...
Rikky777

#357 Příspěvek od Rikky777 »

keanu77 píše:
Jenom dvě duralové trubky průměr 6mm s dírou 4mm.takže to není až tak těžké. Délka každé tyče je 60cm a na koncích jsou míčky na stolní tenis. Uprostřed jsem trochu tyčky na lisu zmáčkl, takže jsou tam rovné plošky, uprostřed jsem vyvrtal dírku a dal jsem tam škoubek. Lyžiny jsem připevnil pomocí elektrikářských pásek ;-) S tou baterkou budu muset taky něco vymyslet. Nějak to oddělit ať už se to nestane.. A dál s tím třepáním při vzletu - to se mi párkrát stalo. Pak jsem ale trošku povolil obě vrtule - byly asi dost dotáhlé - a už se mi to zdá lepší...

No s těmi pingpongovými míčky jsem taky uvažoval. Něco zkusím taky vytvořit, už mám docela strach, nejde ani tak o létání, jak už jsem ve vzduchu je to dobré, ale jak mám přistát tak vždycky nějaký průser. Prostě nevím.... zkusím ten kříž a nebudu se snažit rychle stáhnout plyn, prostě ho položím a pomalu budu ubírat. Ale je to fakt divné, že když už sedí na zemi že ho ten rychle ubraný plyn dokáže tak roztřepat. Já mám listy povolené hodně. Ještě zkusím povolit trošku listy ocasního rotoru.
keanu77

#358 Příspěvek od keanu77 »

Rikky777 píše:
No s těmi pingpongovými míčky jsem taky uvažoval. Něco zkusím taky vytvořit, už mám docela strach, nejde ani tak o létání, jak už jsem ve vzduchu je to dobré, ale jak mám přistát tak vždycky nějaký průser. Prostě nevím.... zkusím ten kříž a nebudu se snažit rychle stáhnout plyn, prostě ho položím a pomalu budu ubírat. Ale je to fakt divné, že když už sedí na zemi že ho ten rychle ubraný plyn dokáže tak roztřepat. Já mám listy povolené hodně. Ještě zkusím povolit trošku listy ocasního rotoru.

Možná by pomohlo při přistání použít tlačítko TH HOLD. Psal mi jeden kluk co létá, že to přistání je daleko hladčí. I v simulaci to je dost poznat. Když ubereš plyn, tak to s tím vrtulníkem jak kdyby bouchne do země. Ale když si třeba 20-30 cm nad zemí, a dáš ten th hold, tak to jde pěkně dolů. Ale prý to vyžaduje nějaké zkušenosti.. Musíš se poradit s nekým zkušenějším. Ale to co ti to dělá při přistání je docela divné, když ti to dřív nedělalo..
Rikky777

#359 Příspěvek od Rikky777 »

keanu77 píše:
Možná by pomohlo při přistání použít tlačítko TH HOLD. Psal mi jeden kluk co létá, že to přistání je daleko hladčí. I v simulaci to je dost poznat. Když ubereš plyn, tak to s tím vrtulníkem jak kdyby bouchne do země. Ale když si třeba 20-30 cm nad zemí, a dáš ten th hold, tak to jde pěkně dolů. Ale prý to vyžaduje nějaké zkušenosti.. Musíš se poradit s nekým zkušenějším. Ale to co ti to dělá při přistání je docela divné, když ti to dřív nedělalo..

Někde jsem to viděl na video na youtube, tam nějaký kluk skutečně použil to tlačítko TH HOLD. No jak budu mít kříž, tak to všechno vyzkouším. Ale jak píšeš, přistání je opravdu vždycky trošku tak jako malinký náraz a asi jak právě z té obavy rychle stáhnu knipl, tak to jde do vybrací. Chtěl jsem to dnes vyzkoušet, ale strach už mi nedovolil ho odlepit od země, tak jsem se dnes díval jak se točí listy na zemi :-)
gobi

#360 Příspěvek od gobi »

zdar pokud jde o nasazeni kabiny tak ja jsem tu diru udelal ovalnou po delce cca o 1,5 cm delsi k ocasu.
Nasadim kabinu a pak jen napichnu gumy na ty drzaky a drzi to.a i manipulace s kabinou je snazsi.
a ty vibrace mam taky ,ale jen pri roztaceni, behem letu nic a pri pristani to neresim. Jde o zvyk ,sice nekdy pristanu tvrde,ale kolmo k zemi. Kriz jsem mel taky, ale ucili jsem se s nim vzlet a pristani. Jinak behem letu strasne vibroval. A strach musis prekonat, taky jsem mel crash znam to proste jsem to odlepil a bylo.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“