Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
JanRumisek

Re: Výběr nabíječky

#241 Příspěvek od JanRumisek »

Ahoj,
má někdo zkušenost s
Hitec MultiCharger H4 4x120W/2x240W
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=69268

výkonově mě stačí, nabíjím max. 1-2C. lipolky mám z hobbykingu 2-6S 850-5000mAh

mám ted raytronic C30 a u ní mě připadá že balancer nějak nestíhá srovnávat jednotlivé články. na konci to 20 min balancuje a stejně nic moc.

zajímá mě jak je to u této. popřípadě nějaká alternativa.
často se tady doporučuje Icharger ale já takový výkon nepotřebuji. jde mi o nabití nekolika baterek co nejdřív.
Prostě venku je pěkně chci jít létat ale všechny baterky mám ve skladovacím režimu. půl dne nabíjet, tolik času nemám.
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
Duffs

#242 Příspěvek od Duffs »

Páni viete mi poradiť nabíjačku na lipo ? momentálne používam 100W zdroj a acctuelku 6 50W. Do koptery používam 4s 5A 20c. Ked nastavim pri balancovani 5A prud začne balancovat s cca 3A. A tak my s toho vychádza že to nestíha :D takto sa mi jedna nabíja aj dve hodky a kedže používam 2 lipo sériovo aby som si mohol zalietať par min nabíjam 4 hodky :D Chcem to čo najviac skresať a teda aby sa mi to nabíjalo čo lipolka pusti. Teda konkrétne tu tých 5A. Viete mi teda poradiť zostavu ktorá to zvládne?

edit : nemám ich zapojené sériovo ale paralelne. Pomýlil som sa (4S 5A + 4S 5 A = 4S 10A)
Naposledy upravil(a) Duffs dne pon 16.02.2015 9:54, celkem upraveno 1 x.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
JosefSvejk

#243 Příspěvek od JosefSvejk »

Potřebuješ aspoň 100W nabíječku.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Duffs

#244 Příspěvek od Duffs »

JosefSvejk píše:Potřebuješ aspoň 100W nabíječku.

Ďakujem. Viete mi poradiť dákeho relatívne spoľahlivého číňana?
JosefSvejk

#245 Příspěvek od JosefSvejk »

Bohužel, netroufnu si doporučovat, nemám zkušenosti s více značkami. Mám Icharger 206b a jsem spokojený. Ale ten už má 350W.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od jyrry »

Duffs píše:...a kedže používam 2 lipo sériovo ...

Jestli tomu dobře rozumím, létáš 2 paky 4s 5000mAh zapojené v sérii. Pro opravdu rychlé nabití potřebuješ nabíječku která ti je taky v sérii nabije za co nejkratší dobu.
Já takto v sérii používám 2+2 paky 3s 5000mAh a nabíjím dvěma nabíječkami (každá nabíjí jednu dvojici v sérii) Charge106B+ proudem až 8A po dobu cca 1/2 hodiny (dobíjím kolem 4000mAh).
Ty potřebuješ na tento režim iCharge208 která umí až 8 článků, max. proud 20A a výkonové omezení má 350W - do 8s by tedy pustila třeba až 10A...
Musíš ale přidat i na zdroji - buď nabíjet z tvrdé Pb baterky (tak to dělám já) nebo pořídit odpovídající síťový zdroj.
jyrry.webnode.cz
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Elfew »

Presne jak jyrry pise. Pokud bys mel zajem, tak ti muzu sehnat novou zabalenou C60 raytronic 1000W. Ta by byla pro tve ucely idealni. Popripade koupit treba dve jednokanalove nabijecky icharger z HK. Kdyztak SZ.

P.S. dobre se rozmysli i s vyhledem do budoucna - abys za rok nehledal vykonejsi nabijec :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od jyrry »

Low-cost alternativa pro odvážné by bylo toto http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=31513
Na 8s to je, hodnocení v reviews slušná, cena příjemná (ovšem za méně peněz méně muziky ve formě "jen" 150W), v EU skladu je... do pátku by byla doma.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od jyrry »

Po upřesnění podmínek v SZ:
Pokud budeš chtít současně nabíjet spolu paralelně provozované paky, šel bych na jednu výkonnější nabíječku a připojit je stejně jako v modelu - paralelně. Používám to v jiném éru s paky 3s 3000mAh, které v éru i při nabíjení spojuji paralelně - mají za sebou jednu sezónu a jsou OK.
Mám samozřejmě i paralelní "rozdvojku" na balanční kabely.
Pro 4s 5000mAh je výkonový požadavek cca 16V x 5A x 2 = 160W a nabíječka může být "jen" na 6s.
Pak mohu doporučit iCharge106B+ http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ouse_.html která i s poštovným vyjde na cca 100USD a má výkonovou rezervu do budoucna.
Zdroj ovšem bude nutné upgradovat také.

Cenově zajímavá alternativa by mohl být http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... arger.html ... údajně rebrandovaný iCh106B+ ...
jyrry.webnode.cz
Duffs

#250 Příspěvek od Duffs »

Ďakujem krásne.
TomiXL

#251 Příspěvek od TomiXL »

Ako uz bolo napisane, radsej kup lepsiu nabijacku (viac Wattovu), aby ked neskor budes potrebovat nabijat vacsie lipo napr. 6S si zas nemusel kupovat novu.
Do nabijacky investuj viac a usetri na zdroji. Z ebay sa daju objednat za lacno serverove zdroje ktore poskytnu dost vykonu.
Ja som kupil tento HP DPS-600PB a stalo ma to 25€ aj s postou (daju sa kupit aj u nas cez bazar).
Jednoduchou upravou mas skoro 600W zdroj a usetrene peniaze mozes pouzit na nabijacku. ;)
Postup upravy napr. tu:
http://www.tjinguytech.com/my-projects/HP47A
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od jyrry »

K těm zdrojům - nějak nepociťuji potřebu doma nabíjet velkým výkonem, to až na poli kde po letu chci baterky došťouchnout pokud možno rychle. Do toho výkonu 300-500W bych spíš řešil řádnou Pb baterku...
Nad 500W to už bude tvrdší ořech - 2 pořádné Pb jsou hmotnostně jako chlap v kufru auta a centrála už tedy ten zdroj vyžaduje...
Ale je to různé, každý má jiné nastavení požadavků a možností.
jyrry.webnode.cz
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od Elfew »

Ano, ale v dnesni dobe koupis 2ks serverovych zdroju za par kacek a mas poradny kvalitni zdroj za pakatel. Ja si to predelal do jine krabice, vymenil ty male ventilatory za 12cm a pridal trochu hliniku jako pasivni chladic. Pri nabijeni na me i4010 duo mi jede zdroj krasne potichu. Kdyz srovnam kolik bych dal za stejne vykonej modelarskej zdroj v obchode (treba echargery) tak mam za to 3 ty moje.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od jyrry »

Ale jooo, ovšem všude kde se to využije musí být jaksi zásufka :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Elfew »

Tam kde litam je nastesti elektrika na plose. Bohuzel to se nepopostesti pokazde. Proto to resi elektrocentrala. Jednu dobu jsem pouzival pb akumulatory...des a hruza to pokazde nabijet a nic moc z toho nenabit :(
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“