Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#121 Příspěvek od Woita »

OK2BUH píše:To už z toho dělají citlivku jako NAZA. :) Co když budu chtít odstartovat při jízdě na lodi, v autě nebo na koni?

Neodstartuješ. Leda bys to musel zapnout na zemi v klidu a na loď/auto/koně to dát už rozběhnutý.
Mě to dneska pěkně sr.lo, abych odstartoval, musel jsem to třeba 5x zapínat, až se to chytlo (z těch otřesů se to neprobere, musí se znovu zapnout).

Schválně, vyzkoušejte to někdo na stole, jestli vám to dělá taky tak?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Ancistrus01 »

Woita píše:Neodstartuješ.

Odstartuješ! 8)
Ancistrus01 píše:Pak stačí dám u parametru ARMING_CHECK nulu ;)
http://copter.ardupilot.com/wiki/arduco ... MING_CHECK
OK2BUH

#123 Příspěvek od OK2BUH »

To je důležité, že to jde vypnout. Co když budu chtít někoho zachraňovat při zemětřesení? Dovezl bych mu koptérou rohlík, pivo a nabíječku mobilu. :)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Woita »

Ancistrus01 píše:Pak stačí dám u parametru ARMING_CHECK nulu ;)

Je vidět že to máš načtený, Adame.
Jdu si taky něco pečíst, když už jsi dal odkaz :idea:
Amper

#125 Příspěvek od Amper »

Pixhawk aktuálně bojuje s problémem Bad gyro healt při teplotách kolem nuly. Zatím není jasne ze se jedna o problém s napajenim nebo opravdu gyro blba než se ustali teplota. Stalo se me to taky.

Řešení je stejne - zvolit jiny prearm check. V MP je možnost to nastavovat i vizuálně, nekde je tam combo. Já třeba vypinam gps check při testech doma.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#126 Příspěvek od Amper »

Tak tady je fotka noveho stroje s pixhawkem - viewtopic.php?f=18&t=68036&p=1192685#p1192685

Bezdratova konstrukce tj. vsechno vede vnitrkem, GPSka pod krytem, USB a dioda vytazena na kryt, otvory pro FPV antenu a gimbal konektor vpredu. Vzadu je na krytu pipak a arm switch.

Je to o neco tezsi nez barebone konstrukce ale chtel jsem neco hezciho a vyzkouset moznosti 3D tisku (rozumne, tisknout podvozek a ramena me prijde dost non sense)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Woita »

Zajímavé, kapotáž... hmmm... zase něco jiného než většina ostatních konstrukcí. :)
Amper

#128 Příspěvek od Amper »

Jo, nejak me ty vrabci hnizda uz stvali :-) Navic jsem chtel vyzkouset tisk vetsich veci a napr. vrsek kapotaze je zacvaklej na zamkach (bezsroubkova montaz) a chtel jsem si to vyzkouset vytisknout. Slape to krasne.

Odhad narustu hmotnosti proti nekapotovanemu provedeni je tak 150g (horni kryt je o 53g tezsi nez sloupek GPSky + kryt na nem)
skiner

#129 Příspěvek od skiner »

Da sa verit jednotlivym tym vrstvam plastu ? Nehrozi tam, ze by sa to casom mohlo oddelovat? Mne sa to uz stalo na jednej vecicke z Ciny :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Ancistrus01 »

Amper píše:Jo, nejak me ty vrabci hnizda uz stvali :-) Navic jsem chtel vyzkouset tisk vetsich veci a napr. vrsek kapotaze je zacvaklej na zamkach (bezsroubkova montaz) a chtel jsem si to vyzkouset vytisknout. Slape to krasne.

Odhad narustu hmotnosti proti nekapotovanemu provedeni je tak 150g (horni kryt je o 53g tezsi nez sloupek GPSky + kryt na nem)

Mě už taky štvou!
Mám spoustu chutě se pustit do konstrukce v podobném stylu, ale tak, aby kapotáž byla řekněme "nosná" tj. minimální vnitřní konstrukce.
Celý bych to udělal nejraději opět z uhlíkový skořepiny, pevnost toho je brutální a váha taky!

Jen se naučit v nějakým pořádným 3D programu, SketchUp mě už štve... nemám v tom tolik volnosti. :( nemůžu si dynamicky hrát s komponentami...
Amper

#131 Příspěvek od Amper »

skiner píše:Da sa verit jednotlivym tym vrstvam plastu ? Nehrozi tam, ze by sa to casom mohlo oddelovat? Mne sa to uz stalo na jednej vecicke z Ciny :)

Nevím, ale v každém případě jsem to sesrouboval tak ze delaminace nebude znamenat fatální selhání stroje. Z toho důvodu jsem se i vyhnul tisknutym ramenum. A hodně záleží na teplotach - já třeba overoval teplotu dost dlouho než jsem byl spokojen se spojením vrstev.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Woita »

Halóóóó... budete někdo tak statečný, že zkusíte Pixhawka naroubovat do helikoptéry?
Jestli ne, tak já to na podzim zkusím. Škoda že teď mám na několik měsíců jiné projekty.
Ta heli by mě zajímala a bavila.

Když to jde s Nazou....
http://www.scaleflying.com/470-Size-AH- ... _3730.html
jaroslav.falcon

#133 Příspěvek od jaroslav.falcon »

No já bych byl také zvědav, jestli se najde nějaký odvážlivý tester. Já měl v plánu testovat i MultiWii, ale příchodem Spirita mně to opustilo.

asi by bylo vhodné to testnout na nějakém HK450, ale tam budou vůle - vibrace a to není pro PX4/APM dobré.
Amper

#134 Příspěvek od Amper »

Naza na to ma spesl verzi. Ja se chystam nacpat Megapirate desku do FunCopteru - je pomerne obalenej eppckem takze odolnej :-)

Akorat nevim zda nenarazim na problem s tim ze je to ma fixni nabeh a direct drive motor.
MirekC

#135 Příspěvek od MirekC »

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu ohledně zapojení AttoPilot 180A https://www.sparkfun.com/products/10644. Dle návodu tady http://copter.ardupilot.com/wiki/common-using-a-pixhawk-with-6s-batteries/, by v zapojení měl být odporový dělič, prý kvůli tomu aby výstupní napětí čidla bylo max 3,3V. Avšak předpokládám, že s výše uvedeným čidlem AttoPilot 180A tento odporový dělič být nemusí, jelikož v datasheetu je psané že čidlo má maximální výstupní napětí 3,3V. Druhá otázka je jestli musím mít zapojené i napájení do pixhawka přes power port(externí BEC), když mám regulátory s BEC. Případně jestli je lepší mít zapojené třeba oboje.

Díky Mirek
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“