Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
beka

Re: Blade mCP X BL

#556 Příspěvek od beka »

]mam problem nejak sa my zasekava cyklika ani to nevzlietne kuk video http://www.youtube.com/watch?v=ynMPU9ST1vc&feature=youtu.be tu ja taky isty problem https://www.youtube.com/watch?v=mferAq40fmk[/quote] .

Tak neviem furt co stym uz som aj serva vycistil a skusal znovu sparovat a problem stale pretrvava .neviem co stym[/quote]
Hele je to střelba od boku, ale zjisti jestli nemáš také to zadní servo vadné, nebo jiné, mě to zadní servo po vyčištění ještě chvíli chodilo,závada se objevila z ničeho nic. Na tom druhém videu je vidět že přidá plyn a ostatní serva se seknou a nechodí.To mě dělalo také při první poruše serva.Jinak když jsem zkoušel to vadé servo bez zátěže tak se hybalo
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
prikrylm

#557 Příspěvek od prikrylm »

Kdyby se zaseklo jedno servo, ostatní se hýbou. To se mi taky dělo.
Mě příjde, jako by se jednočip, co tam je čas od času resetoval. Ale jak tohle ověřit netuším. I když otázka, jestli by pak nepřestal fungovat i motor.
Nepřehřívá se tam něco? Není tam někde nějaký studeňák, co by se vibracema od serv občas odlepil a občas přilepil? (zkusit na něco zatlačit, něčím lehce pokroutit...)

Fakt divné.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
stanikg

#558 Příspěvek od stanikg »

Caute existusu nejake nahrady serv na mcpx bl z Hk .alebo kupujete origos
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
prikrylm

#559 Příspěvek od prikrylm »

stanikg píše:Caute existusu nejake nahrady serv na mcpx bl z Hk .alebo kupujete origos

Tohle jsem taky zkoumal a vyšlo mi, že orig.
chimo

#560 Příspěvek od chimo »

Ja používam servá z V922 z banggoodu, akurát treba prehodiť dva kábliky v štekri.
beka

#561 Příspěvek od beka »

chimo píše:Ja používam servá z V922 z banggoodu, akurát treba prehodiť dva kábliky v štekri.

prosím co je to:v štekri:??
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
stanikg

#562 Příspěvek od stanikg »

Ktore kably treba prehodit v zasuvke .
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
Strejdánek

#563 Příspěvek od Strejdánek »

Zdravím všechny, jsem tu úplně nový, toto je můj první dotaz na místní veličiny v oboru mCPX BL, tak mě nekamenujte hned, nechte to, prosím, na zítra.... mCPX je můj první dospělý vrtulníček (Colibri V4,5 nepočítám), mám ho od vánoc - vis k sobě, od sebe, bokem, osmičky zvládám jak venku tak i doma (simulátor odvedl dobrou práci), chybí mi sice ta vylétaná jistota, takže je občas rána, ale to k tomu patří. Poctivě jsem si pročetl zdejší fóra, ale nikde jsem zatím nenašel, jaké věci postupem času odcházejí nejdříve. Trošku jsem si očesal hlavní ozubené kolo, tak budu objednávat nové, a k tomu by se asi hodilo objednat další věci, které postupem času bude potřeba vyměnit.... Někdo tady psal, něco o zadních motorcích... měli byste někdo ještě něco k tomu ? Děkuji za rady.
Až půjdu údolím temných stínů, ničeho zlého se nebudu bát, protože ten největší hajzl jsem tady já
prikrylm

#564 Příspěvek od prikrylm »

Nemám BL, jen std s hlavním motorem BL.
Ke kolečku možná nech přibalit hlavní osu. Jestli s tím praštíš trochu víc může povolit. Pak mi při vhodné trefě praskl hlavní list. A zadní vrtulku jsem taky jednu rozbil. Ještě se mi ulomil jeden závěs na kabinku, ale to jsem opravil. Dost jsem lámal táhla. Ty bych vzal úplně určitě. Takové ty malinké od cykliky k závěsům listů. Jestli to máš celé BL, tak zadní motor je taky BL (tři dráty), tak to neřeš. Možná přečti jestli není dobré občas promazat ložiska.

V pořadí
- táhla
- hlavní listy
- vrtulka
- hlavní osa

tolik za mě
Strejdánek

#565 Příspěvek od Strejdánek »

Děkuju za radu, ještě se chci zeptat na opravu toho prasklého závěsu na kabinku, mám pocit, že to nepůjde lepit běžným kyanoakrylátem, jak jsi to spravoval?
Až půjdu údolím temných stínů, ničeho zlého se nebudu bát, protože ten největší hajzl jsem tady já
prikrylm

#566 Příspěvek od prikrylm »

v jednom případě jsem to v podstatě přilepil vteřiňákem + mezi kolíček a kostru jsem zatavil kus drátku. Teď když to dostane ranu a lepidlo nevydrží, tak se to trochu ohne. Narovnám to, dokápnu lepidlo a hotovo. Ani nestihne vychladnout motor a lítám dál.

Druhý, co jsem ulomil jsem nenašel tak celý závěs nahradil zase do kostry zatavený drátek s bužírkou, aby byl tlustší + u kostry zakápnuté vteřiňákem. Není to úplně estetické, ale drží to. :)
Strejdánek

#567 Příspěvek od Strejdánek »

Tak určitě je ten drátek zatavený do kostry skvělý nápad, a až to budu potřebovat (otázka nezní: Jestli se tak stane, ale pouze: Kdy se tak stane) tak si vzpomenu a v duchu Ti znovu poděkuju za urychlení výzkumu a vývoje....
chimo

#568 Příspěvek od chimo »

stanikg píše:Ktore kably treba prehodit v zasuvke .

Čiže pri zámene serva z V922 do MCP X BL treba zameniť krajné vodiče v zásuvke čierny s bielym. Ja už mám vymenené všetky tri serva, akurát na tom zadnom treba otočiť koliesko na šneku, aby tam vošlo. Taktiež používam aj tiahla.
Strejdánek

#569 Příspěvek od Strejdánek »

Takže skutečně potvrzuji, že cyklika od X-treme nemá nijak zajištěny kuličky ani tyčku na vedení cykliky, povolil jsem vše bez problémů pinzetou, a proto bude nutné je zajistit nějakým loctite, asi dám 648 protože to nebude potřeba povolovat... Ještě jedna věc, pokud to budete rozebírat, tak kulička co je na ramínku, které směřuje k ocasu, má dřík a na něm je volně nasazená trubička (zatím jsem nepátral po účelu, přijde mi tam jenom pro parádu), opatrně na ní je měkká (už jsem jí lehce promáčkl) a právě kvůli nasazení na ten dřík, jde tato kulička odšroubovat trošku ztuha.
jaxx

#570 Příspěvek od jaxx »

chimo píše:Čiže pri zámene serva z V922 do MCP X BL treba zameniť krajné vodiče v zásuvke čierny s bielym. Ja už mám vymenené všetky tri serva, akurát na tom zadnom treba otočiť koliesko na šneku, aby tam vošlo. Taktiež používam aj tiahla.

Jak se ti povedlo otočením kolečka na šneku u zadního serva tam to servo z V922 napasovat nemáš pls foto????

Takže otočení kolečka pomohlo,ale stejně jsem musel zbrousit cca o 1mm plast kostry kde kolečko dosedalo a na plošňáku serva zbyly z výroby nejaký zuby přesně na protilehlé straně vůči kolečku takže taky zbrousit a je tam....
Sedlo to někomu opravdu bez použití pilníku???
Solo pro 100,mcpx BL spectrum dx6i
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“