DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

#871 Příspěvek od gardenroute »

Honza Kucera píše:...Ještě uvedu, létal jsem jen na zkoušku a v režimu wide, takže to bylo extrémně širokoúhlé a od příště nastavím režim "medium", který zde byl doporučován jako nejrozumnější, ale i tak byl obraz opravdu slušný na to, že nemám ještě vyvážené vrtule i že bylo hnusné počasí (špatné světelné podmínky)....
Honzo, určitě natáčej v Medium.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Honza Kucera

#872 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Honzo, určitě natáčej v Medium.
Jasnačka Petře, konkrétně jsi to tu doporučoval ty (četl jsem zase pár hodin zpětně toto vlákno) :) Na kameře mám již "medium" nastaveno.
DominikVF

#873 Příspěvek od DominikVF »

ak by niekto chcel rozoberať nový gimbal H4-3D ... už aj oficiálne na stránkach DJI...

viewtopic.php?f=133&t=70426&p=1189656#p1189656
gardenroute

#874 Příspěvek od gardenroute »

DominikVF píše:...a čo poviete na toto? http://www.dji.com/product/dropsafe viem, nieje to na Phantom 2 ale zaujímavé, že už myslia aj na také veci...
To už se tu řešilo, resp. ve vlákně, které k tomu je zřízeno (to jsi tu ještě asi nebyl), nicméně se to týká jen kontrolerů DJI A2 a WKM, NAZu to neumí, takže to nemá s Phantomem nic společného (když pominu tu velikost)... Je to pro velké DJI S900/1000 stroje
Matt.u

#875 Příspěvek od Matt.u »

Zdravim vsechny DJIky

mam ted na nejakou chvili Phantom 2 a k tomu GoPro 3+ silver, uz jsem s tim odlital asi 10hodin, posledni dva dny jsem presel na NAZAM system, precetl spoustu clanku, kouknul na spoustu YT videii a vcera jsem narazil na toto vlakno. Respektive na to prvni, ktere jsem hned zacal cist, jsem asi zhruba v polovine a budu pokracovat dal, ale ted jsem zjistil, ze to ma pokracovani tady dalsich 50 stran a to ani nemluvim o tematu Phantom 1, ale rad bych se zeptal na par veci. Urcite to bude obsazeno v diskuzi, ale jak jsem psal, mam phantoma jen na chvili, takze me tlaci cas a rad bych s nim vyzkousel co nejvic nez si ho za 2 mesice koupim.

Rad bych se tedy zeptal
Jake je idealni nastaveni citlivosti nebo jak jsem zde pochopil zisku? Potreboval bych aby phantom nereagoval tak zbesile, staci jen trochu nahnout packu a uz je otoceny o 1/4 sve osy.

Porad se deje, ze Phantom se zblazni a odleti neznamo kam? Nebo uz je to poresene?

Jaky format nataceni je ideal...o kousek vys jsem cetl jeden prispevek, ze medium

Pri letani v noci mi do zaberu casto zasahovala cervena svetla od ramen. Jak se tomu da predejit?

A posledni dobou se mi zda, ze gimbal docela fest vibruje a vydava takovy zvlastni drncici zvuk. Zkousel jsem to natocit na video, ale neni to moc videt, mozna jen podle tech bezpecnostnich koliku co jisti gimbal, ty se trepotaji dost :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6IbSttrMw38[/youtube]

Moc diky za odpovedi a tipy
gardenroute

#876 Příspěvek od gardenroute »

Matt.u píše:...precetl spoustu clanku, kouknul na spoustu YT videii a vcera jsem narazil na toto vlakno. Respektive na to prvni, ktere jsem hned zacal cist, jsem asi zhruba v polovine a budu pokracovat dal, ale ted jsem zjistil, ze to ma pokracovani tady dalsich 50 stran a to ani nemluvim o tematu Phantom 1, ale rad bych se zeptal na par věci...
Vítej v klubu, a studuj, určitě si projdi i vlákna P1 (obě staré i nové), spousta věcí byla řešena tam (podstatou jsou to stejné stroje), a už se o tom třeba nemluvilo zde v P2. Většina nás zde "mazáků" šla od P1.
Na většinu svých otázek by jsi našel odpovědi právě ve vláknech P1 a P2, něco si přečti i v mém zdejším blogu, kde jsou některé shrnuté a užitečné rady a postupy, a také nějaké zkušenosti z létání všudemožně
Matt.u píše:...Jake je idealni nastaveni citlivosti nebo jak jsem zde pochopil zisku? Potreboval bych aby phantom nereagoval tak zbesile, staci jen trochu nahnout packu a uz je otoceny o 1/4 sve osy....
Na toto Ti moc změny gain nepomohou, idealni nastaveni pro vrtule 9443 a 9500 máš z výroby (zkontroluj si, příp. si stáhni doporučené nastavení z DJI) - loni a předloni, když jsme hodně laborovali s vrtulemi a hmotností jsme si i s tím kdekdo pohrávali.
Ale pro to snížení citlivosti v YAW ose (o čemž píšeš) použij MOD pro Phantom TX, o kterém také píši ve svém blogu, a který si zde již dělal také kdekdo
Matt.u píše:...Porad se deje, ze Phantom se zblazni a odleti neznamo kam? Nebo uz je to poresene?...
Pokud máš na mysli fenomén "NAZA flyaway", málokdy to bylo skutečně jak píšeš, mnohokráte to spíše byla nepřiznaná chyba pilota ze všech možných důvodů, ale skutečně někdy v létě a na podzim 2013 tento jev celkem kulminoval, a hlavně se vůbec netýkal Phantomů, ale kupodivu jiných koptér také s NAZA (tehdy V1) jednotkou, v podezření tehdy byl nějaká špatná interpretace dat z kompasu, následný náklon letadla a pád. Ty úlety Phantomů naopak začaly se zlevněním Phantoma na poloviční cenu, a tím zpřístupnění i lidem, kteří k tomu neměli dostatek odstupu a pokory...
Matt.u píše:...Jaky format nataceni je ideal...o kousek vys jsem cetl jeden prispevek, ze medium...
Doporučuji 1080p v Medium/50-60fps
Matt.u píše:...Pri letani v noci mi do zaberu casto zasahovala cervena svetla od ramen. Jak se tomu da predejit?...
Zalepit, nezvedat gimbal nahoru, jak jinak :D Nelétat v noci...
Matt.u píše:...A posledni dobou se mi zda, ze gimbal docela fest vibruje a vydava takovy zvlastni drncici zvuk. Zkousel jsem to natocit na video, ale neni to moc videt, mozna jen podle tech bezpecnostnich koliku co jisti gimbal, ty se trepotaji dost :D...
Asi by jsi to mel vice upřesnit, nicmene nekdy to delaval H3-2D v pripade, ze v nem osazena GP kamera mela vybitou baterii nebo nebyla zapnuta. S nejakym firmwarem pote takto zpusobeny pokles napeti (GP se dobiji z palubni site Phantoma) zpusoboval mzikovou hibernaci gimbalu. Ale pricin muze byt spousta.
hravec

#877 Příspěvek od hravec »

Matt.u píše:Pri letani v noci mi do zaberu casto zasahovala cervena svetla od ramen. Jak se tomu da predejit?

pro noční létače
10926253_10152659414745897_6192932927894043574_o.jpg
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Matt.u

#878 Příspěvek od Matt.u »

Diky moc za odpovedi. Bohuzel ted je pocasi k bliti, tak toho moc nenaletam.

K te vibraci, mrkni na odkaz co jsem daval v prispevku.

Jeste se zeptam. Co presne znamena, kdyz P2 nema dostatek satelitu? Ze nebude viset na jednom miste? Napriklad v Budapesti to bylo prakticky nemozne sehnat dostatek satelitu.

A jeste mam problem, ze mi po updadu gimbalu nejde nastavit citlivost nataceni kamerky. At to dam na jakoukoliv hodnotu, tak rychlost je porad stejna. Zadny novy update neni k dispozici :/
hravec

#879 Příspěvek od hravec »

k tomu update gimbalu H3-3D se píše na zahraničních fórech celkem dost, jen jsem to zahlédl, mě to nepotkalo, tak jsem neřešil, zkus pohledat...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#880 Příspěvek od gardenroute »

Matt.u píše:...K te vibraci, mrkni na odkaz co jsem daval v prispevku...
Mrknu, toho odkazu na Y.T. jsem si nevsiml, mas to spatne zalomene, pro Y.T. tagy nepoužívej https, ale http, zdejsi implementace "phpBB" to nepobere a nahled videa nezobrazi :(
Matt.u píše:...Jeste se zeptam. Co presne znamena, kdyz P2 nema dostatek satelitu? Ze nebude viset na jednom miste? Napriklad v Budapesti to bylo prakticky nemozne sehnat dostatek satelitu....
Musis si zprvu uvědomit na co Phantom (je postaven na bazi NAZA jednotky) vlastne GPS pouziva. Jsou to 2 zasadni zcela oddelene funkce, a to letova stabilizace v rezimu GPS ATTi, kdy GPS pomaha hlavni IMU stabilizaci (gyroskopy, akcelerometry, barometr, kompas) tak, ze pridava k zakladni polohove stabilizaci ještě stabilizaci v prostoru, tzn. ze napr. zabrani driftu modelu za vetru, při zastaveni pilotaze ve vzduchu apod. Tady to není nijak kriticke, maxim. bude letadlo o něco vice driftovat a jeho stabilizace na miste nebude tak presna.
Nicmene druha funkce využívající GPS je na "ten dostatek satelitu" naopak velice citliva a zasadni, tady se jedna o pokrocile IOC funkce (precti si o nich v manualu), a zejména tzv. HomePoint, coz je poloha startu, kterou si Phantom ulozi do pameti při svém bootu. Pouzije ji pro pripad pouziti funkci IOC, a hlavne pro tzv. FailSafe, které se spusti v pripade napr. ztraty RC ovladani apod., a letadlo se ma samo vrátit prave na ulozeny HomePoint. A prave dostatecny počet satelitu pro bezpecne ulozeni 3D polohy letadla (napr. startu) je 6 a vice, to je když Ti v rezimu GPS ATTi blika jiz jen zelena LED.. To vse by jsi se ale dozvedel z manualu pro Phantoma, který jsi asi necetl :wink:
Matt.u píše:...A jeste mam problem, ze mi po updadu gimbalu nejde nastavit citlivost nataceni kamerky. At to dam na jakoukoliv hodnotu, tak rychlost je porad stejna. Zadny novy update neni k dispozici :...
Pokud mas P2 Tx, tak samozrejme lze konfigurovat i chovani B.L. gimbalu (coz napr. pro P1 prave nejde)... Ale muze to byt chyba vlastniho update ci toho firmware, zkus znovu...
gardenroute

#881 Příspěvek od gardenroute »

Matt.u píše:A posledni dobou se mi zda, ze gimbal docela fest vibruje a vydava takovy zvlastni drncici zvuk. Zkousel jsem to natocit na video, ale neni to moc videt, mozna jen podle tech bezpecnostnich koliku co jisti gimbal, ty se trepotaji dost :D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6IbSttrMw38[/youtube]
Koukal jsem na to :
- chvěji se Ti ty pojistné koliky, nevím jak je mas či nemáš volné, to samo o sobe nic neznamená, jinak nedoporučuji je používat, jejich použiti je velmi kontroverzní (v podstatě k ničemu), už jsem o tom mnohokrát psali, a píšu o tom myslím i v článku o Jello na svém blogu, pokdu tam za každou cenu něco chceš mít, doporučuji raději elektrikářské stahovací pásky, už jsem tam viděl i chirurgickou niť :D ...
- nějaké nestandardní vibrace by se ti zásadně objevily v GP obraze, o tom jsi se nezmínil (to by gimbal nepobral, není k tomu určený, měl by jsi jello)
- pokud mas opravdu vibrace celého Phantoma, je to celkem jednoduché, zdrojem jsou nevyvážené vrtule, nevyvážené či nějak hnuté motory (např.. po pádu), pokud jsi vrtule po zakoupeni nevyvážil, není se co divit
DominikVF

#882 Příspěvek od DominikVF »

Dnes som spravil na novom kryte koptéry, tienenie gps antény medenou fóliou (je dosť hrubá), ktorú som pre istotu striekol sprejom "Plastik".. ako aj všetku elektroniku vnútri koptéry okrem motorov... Kúpil som aj tekutú izoláciu, ktorú som natrel na všetky silové káble/ spoje... Niekde v P1 vlákne ste preberali rôzne pasty na zabezpečenie šrub pred uvoľnením.. Táto tekutá izolácia sa dá využiť aj na to..
Přílohy
IMG_20150124_131030.jpg
IMG_20150124_130911.jpg
IMG_20150124_130838.jpg
IMG_20150124_115848.jpg
hravec

#883 Příspěvek od hravec »

DominikVF píše:... pre istotu striekol sprejom "Plastik".. ako aj všetku elektroniku vnútri koptéry okrem motorov ...

pokud jsi věřící, tak se modli, ať zase nehavaruješ! už se tu o tom psalo - stříkat sprejem? to nejhorší co jsi mohl udělat!
DominikVF

#884 Příspěvek od DominikVF »

? veď si sám o tom písal, že to tak spravíš keď budeš meniť motory... merakom som to prepípal, izoluje.. či v čom je problém?

hravec píše:jak budu vyměňovat motory a regulátory, hned jsem koupil kvalitní lak na pájené spoje, v různých návodech na yt je to doporučováno + přelakovat vše co je uvnitř kromě motorů..

ESC V2.0 včera objednány u Domanského, dojdou pp. zítra nebo ve čtvrtek, objednávali je u Pelikána
hravec

#885 Příspěvek od hravec »

přelakovat myšleno štětečkem, nikoli sprejem... ze spreje nastříkat někde, nejlépe venku, do nějakého kalíšku a nanášet štětečkem ...

problém je v tom že si můžeš drobnými částečkami laku ve vzduchu při sprejování poletujícími zalepit čidla nazy a pak se nebude jednotka chovat jak má, je to hodně nebezpečné...

... nebo použít, o čemž se tu už také psalo - Nanoprotech Electric (opět jen štětečkem) a ten je možné dát i na motory...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“