Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nasťa

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#421 Příspěvek od Nasťa »

Děkuji za odpověď.
DJI Inspire 1, je myslím už hodně drahá, já měla představu tak kolem těch 25.000,- Kč.

Ráda bych hledala ve vláknech odpovědi, ale nějak vůbec nevím, co vlastně mám hledat. Nešlo by dát odkaz na to vlákno?
Prohlédla jsem opravdu hodně videí, a kamera na modelu, který jsem vybrala, je ze všeho toho, co jsem já našla a viděla nejlepší. stabilita úžasná, viděla hodně divoké pohyby kvadrokoptéry, ale videozáznam byl naprosto stabilní. Je to fakt špatný model? Nevhodný na moje účely? Z toho, co jsem vyčetla se zdálo, že by to šlo a hlavně, že je to lehce zvládnutelné pro začátečníky. Ale samozřejmě v rámci finačních limitů si ráda nechám poradit.
Ještě jednou děkuji.
Izzy

#422 Příspěvek od Izzy »

Já bych Ti naopak tuto Blade 350QX coptéru doporučil.
Já osobně ji na filmování nepoužívám, ale chodím na toto forum, kde se dozvíš vše potřebné o filmování.

http://www.rc-heli.de/board/showthread.php?t=227762

Takže jestli trochu umíš německy, nebo máš někoho, kdo Ti to může přeložit mrkni na to.

Jinak coptéra je to špičková a i cenově přijatelná.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Nasťa

#423 Příspěvek od Nasťa »

Izzy píše:Já bych Ti naopak tuto Blade 350QX coptéru doporučil.
Já osobně ji na filmování nepoužívám, ale chodím na toto forum, kde se dozvíš vše potřebné o filmování.

http://www.rc-heli.de/board/showthread.php?t=227762

Takže jestli trochu umíš německy, nebo máš někoho, kdo Ti to může přeložit mrkni na to.

Jinak coptéra je to špičková a i cenově přijatelná.
Přeji šťastnou ruku při výběru.

Tak to opravdu děkuji za názor i odkaz
vojtek

#424 Příspěvek od vojtek »

[quote="gardenroute"]Vítej v klubu Nasťo, ale :
- měla by jsi hned na počátku vědět, že už stávající právní úprava (Doplněk X leteckého předpisu L2) takové jednání zahrnuje pod pojem UAV, tzn. není to hobby, a z toho mj. vyplývá nutnost licence od UCL, je to v této době dost obtížné podnikání, spíše bych na to šel jinak
-
Včera jsem si byl pro Phantoma a když jsem sondoval jak je to z FPV,tak prodavač mi tajemně poradil,ať s tím ještě počkám,že je kolem toho velky humbuk.
Kdybych to chtěl hned ,ta je to omezené (prý) jen do 180m
Phantom 4
JosefSvejk

#425 Příspěvek od JosefSvejk »

vojtek píše:Včera jsem si byl pro Phantoma a když jsem sondoval jak je to z FPV,tak prodavač mi tajemně poradil,ať s tím ještě počkám,že je kolem toho velky humbuk.
Kdybych to chtěl hned ,ta je to omezené (prý) jen do 180m

Tak nám prozraď, který prodavač šíří takové bludy 8O .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
petrfm

#426 Příspěvek od petrfm »

Tak ono FPV u nas, s nasi legislativou a tim danym max. vykonem je slusne receno na hov-o :-) Treba ma prodavac nadprirozene schopnosti a v kristalove kouli vyvestil, ze se brzy zmeni maximalni vykon v pasmu 2.4GHz, po vzoru USA a humbuk utichne, az vsichni budou litat s brylema na kilometr daleko :-)
Ja bych to za ty penize, s tim vykonem taky nechtel.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od Jameson »

Nasťa píše:Teď si asi řeknete, že jsem blázen, ale já si věřím, že to zmáknu. Jsem technický tip, zručná a nové věci mi jdou lehce. Samozřejmě vůbec si ale nedovedu představit, co obnáší řídit kvadrokoptéru. Je mi však jasné, že kvalitní stroj bude lepší než se učit na hračce. Zvlášť když uvádějí, že to má autopilota či program pro začátečnííky.

Kúp Phantoma 2. Tieto Blady a Walkery nerobili nikdy poriadne ani len vrtuľníky... DJi ho má už veľmi slušne odladený, videá z neho sú na profesionálnej úrovni a na ovládanie je tak blbuvzdorný, že ho modelári nenávidia, lebo ho používa kopec pošukov, ktorí s ním robia somariny a slušní modelári z toho majú opletačky... Mal som známeho, ktorý o RC nevedel vôbec nič, robil pre jedny noviny, poradil som mu Phantoma, zvládol ho za krátku chvíľu a sekal s ním jednu reportáž za druhou. Keby sa, žiaľ, nebol minulý rok zabil pri autonehode, tak už je s tým aj v televízii...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
vojtek

#428 Příspěvek od vojtek »

JosefSvejk píše:
Tak nám prozraď, který prodavač šíří takové bludy 8O .

V Ostravě Přívoze
Naposledy upravil(a) vojtek dne ned 18.01.2015 18:20, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4
gardenroute

#429 Příspěvek od gardenroute »

Nasťa píše:Děkuji za odpověď...Ráda bych hledala ve vláknech odpovědi, ale nějak vůbec nevím, co vlastně mám hledat. Nešlo by dát odkaz na to vlákno?...
Izzy píše:Já bych Ti naopak tuto Blade 350QX coptéru doporučil. Já osobně ji na filmování nepoužívám...
Nasťa píše:Tak to opravdu děkuji za názor i odkaz
Jameson píše:...Kúp Phantoma 2. Tieto Blady a Walkery nerobili nikdy poriadne ani len vrtuľníky... DJi ho má už veľmi slušne odladený, videá z neho sú na profesionálnej úrovni a na ovládanie je tak blbuvzdorný...
Nasťo, určitě doporučuji se řídit vlastními zkušenostmi lidí, kteří s tím létají a video s tím osobně dělají, a mrkni se i na videa, která jsou Phantomy natočená.

Odkazy na Phantom vlákna - existující vlákna o Phantomech (další dotazy již přenes do některého z nich), jsou tu zde celkem 4, tak je tu původní P1, kde všechno začalo, jeho pokračování P1, a vlákno o P2). Pak je tady vlákno s Phantom Vision, což ja takový osamocený Phantom levoboček na proprietární technologii, s obráceným frekvencemi a vlastní kamerou, což by ale pro Tebe nemusela být tak špatná volba, je to RTF řešení (Ready to Fly) po vybalení, ale pozor, létej až se o tom něco dozvíš :D

Máme tady i vlákno, kde se zabýváme postprocesem videa z multikoptér, to by Ti rovněž mohlo později pomoci, přeci jen je problematika zpracování takového videa trochu specifická oproti jinému videu.

A také nějaká ta vlákna, kde se řeší problematika leteckého komerčního videa, právní otázky k tomu a pojištění i pro amatéry, tj. vlákna "multikoptery, přivýdělek a legislativa", "Komunikace s UCL na tema copter/gps/rtl", ČMMA pojištění modelů letadel CZ i SK,

Odkazy na Phantom videa - haldu toho najdeš na trubce, můžeš mrknout na můj místní blog, kde nějaká videa jsou, nebo na můj YouTube kanál, létám s Phantomem (verze 1 "The Original") cca 2 roky, a něco již natočil, můžeš posoudit sama :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
vojtek

#430 Příspěvek od vojtek »

Tak se musím pochlubit,dnes jsem si poprvé zalétal s Phantomem,musím říct - paráda. Zitra montuju gimbal a v útery přijde kamera.
Mimochodem, jak poznám kolik satelitu P2 zachytila? Po kalibraci mi blikaly diody pravidelně zeleně.
Phantom 4
gardenroute

#431 Příspěvek od gardenroute »

vojtek píše:Tak se musím pochlubit,dnes jsem si poprvé zalétal s Phantomem,musím říct - paráda. Zitra montuju gimbal a v útery přijde kamera. Mimochodem, jak poznám kolik satelitu P2 zachytila? Po kalibraci mi blikaly diody pravidelně zeleně.
Přesný počet zachycených satelitůl Ti zobrazí např. iOSD, LED na letadle - pokud máš jen zelené (v režimu GPS ATTi), máš zalockováno více jak 6 satelitů...
Jinak tyto dotazy prosim davej do vlakna o prislusnem Phantomu, k tomu tady jsou.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
vojtek

#432 Příspěvek od vojtek »

[zachycených satelitůl Ti zobrazí např. iOSD, LED na letadle - pokud máš jen zelené (v režimu GPS ATTi), máš zalockováno více jak 6 satelitů...
Jinak tyto dotazy prosim davej do vlakna o prislusnem Phantomu, k tomu tady jsou.

Já se polepším,dík
Phantom 4
mrazicek007

#433 Příspěvek od mrazicek007 »

Dobrý den,mám takový menší problém.Mám kvadrokoptéru wl Toys v262 a zničehonic mě ztratila otáčky a zkrátka se neodlepí od země,nevíte kde by mohl být problém ?
JosefSvejk

#434 Příspěvek od JosefSvejk »

mrazicek007 píše:Dobrý den,mám takový menší problém.Mám kvadrokoptéru wl Toys v262 a zničehonic mě ztratila otáčky a zkrátka se neodlepí od země,nevíte kde by mohl být problém ?

A proč ten svůj menší problém řešíš tady?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mrazicek007

#435 Příspěvek od mrazicek007 »

JosefSvejk píše:
A proč ten svůj menší problém řešíš tady?

Áááá omlouvám se nevšiml jsem si že jsem ve špatném vlákně :roll: :roll: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“