Rainbow EP 1600mm - úpravy

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ryky

Rainbow EP 1600mm - úpravy

#1 Příspěvek od ryky »

IMG_0459.JPG
IMG_0474.JPG
IMG_0474.JPG
IMG_0474.JPG
Zdravím všechny modeláře! Před časem jsem sem psal o mém neslavném konci Rainbowa EP 1600mm.Byla to totálka,kuli slabému reglu,který shořel.Dnes už má 50 A a ne 35 A.Jelikož jsem na delší dobu onemocněl,jal jsem se ho zachránit.Můj úmysl byl pomalolet velké stability.Má proloužený trup o 13 cm a zvětšené vzepětí na osum stupňu,bez křidélek.zvětšil jsem také úhel seřízení o jeden stupeň do plusu a potlačil motor dva stupně dolů a dva do prava.....Jsem, snad modelář....který se vrátil po mnoha letech a tak moje létání je stále v plenkách,ale baví moc.....
sidi
Kontaktovat uživatele:

Re: Motorová letadla

#2 Příspěvek od sidi »

Co jsi chtěl říct. Chceš s něčím poradit?
2952

Re: Motorová letadla

#3 Příspěvek od 2952 »

sidi píše:Co jsi chtěl říct. Chceš s něčím poradit?

..popisuje úpravy, které udělal na modelu. A přidal pár fotek, které potěší příznivce "špejlí "?
ryky

Re: Rainbow EP 1600mm - úpravy

#4 Příspěvek od ryky »

Díky chlapi,zatím zvládám.Přesvědčil jsem se však,že po totálce je lepší vytáhnout zapalovač a postavit nové éro....Dnes už je Rainbow pouze nezasklen a připraven k záletu.Měl jsem jen Lipolku tříčlánek 1 800,tak ho dostal.Je to málo,ale na zálet postačí.Díky tomu vyšla letovka na neuvěřitelných 1250g.Díky delšímu čumáku nepotřebuje dovažovat,což byl také můj záměr.Tím je plošné zatížení,při ploše křídla 48dm2 26g což je překvapení i pro mě.Bude asi jen do bezvětří a hodlám s ním i plachtit.Profil křídla odhaduji na Clark Y či E 205,tak že by to mělo být pohodové polétání.....
ryky

#5 Příspěvek od ryky »

IMG_0486.JPG
IMG_0487.JPG
IMG_0487.JPG
Zdravím a ještě přidávám pár fotek.Přemýšlím jestli bych měl dát turbulátor,vzhledem k hladkému povrchu křídla....Oracover a předpokládaným malým rychlostem letu....negativy jsou 2mm...díky
ryky

#6 Příspěvek od ryky »

Zdravím,měl bych dotaz.Viděl jsem zde,že někdo dává na EL Marabu od pana Hiesboka zubatý turbulátor.Je mě jasné,že každý turbulátor zmenšuje výkony,ale při minimálce,může hodně zachránit.....Já jsem se k Modelařině vrátil po čtvrt století....Fyzikální zákonitosti fungují stále....ale moc se změnilo v oblasti matriálů a technologií,což je pro nás moc dobře.....Tenkrát jsem létal,krom házedel,na drátech s Bažantem na MK 17.Později na RC Mars s větroni typu V1 a vrchol byla Modela Digi 2+1 a už i výškovka a motor 2,5 MVVS z Brna....dnes myslím je cesta k RC létání daleko přístupnější a je to dobře......Zdravím
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“