Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ivory89

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#391 Příspěvek od Ivory89 »

texmur píše:vision stojí cca 30tis takže to je 20% sleva. Kdybych znal majitele, vím jak s tím lítal a dostal jsem to i s dokladem abych mohl mít u prodejce záruku tak snad ano. Dost často se ale prodávají visiony nakoupené v akci s jednou baterií zdarma bez této baterie navíc neboť si ji majitel nechává pro svůj nový P2 non vision, neboť zjistil že je to lepší řešení :D

Pokud si ale koupím Phantoma bez kamery a budu chtít přidat svoji kameru,tak nastane problém s přenosem videa do smartphonu, že by se rušil wifi signál a předpokládám,že by to vyšlo i dráž,nebo ne? Také bych raději osadil Phantoma GoPročkem :)
gardenroute

#392 Příspěvek od gardenroute »

Ivory89 píše:Pokud si ale koupím Phantoma bez kamery a budu chtít přidat svoji kameru,tak nastane problém s přenosem videa do smartphonu, že by se rušil wifi signál a předpokládám,že by to vyšlo i dráž,nebo ne? Také bych raději osadil Phantoma GoPročkem :)
Evidentne nemas jasno, co vlastne chces. S kamerou je verze Vision, je to RFT reseni (s otocenymi frekvencemi a vlastnim proprietarnim WiFi prenosem, resenym DJI extenderem - ne tedy WiFi v kamere !), s podporou smartphone/tabletu. Pokud chces svou kameru (napr. GP), nelze pouzit WiFi, ale je nutny FPV prenos.
Uz je to opravdu ale stále mlaceni prazdne slamy dokolečka dokola, uz to tady i jinde bylo vysvetlovano několikrát, prosim projdi si to, precti a prostuduj, budes mit jasno :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

#393 Příspěvek od JosefSvejk »

Ivory89: I když je použití smartphonu lákavé a moderní, radil bych se té myšlenky vzdát a jít cestou přenosu analogového signálu se vším, co k tomu patří.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ivory89

#394 Příspěvek od Ivory89 »

JosefSvejk píše:Ivory89: I když je použití smartphonu lákavé a moderní, radil bych se té myšlenky vzdát a jít cestou přenosu analogového signálu se vším, co k tomu patří.

Prosim,vysvetli mi,co tim myslis:D
gardenroute

#395 Příspěvek od gardenroute »

analogový video přenos = FPV
vše o tomto najdeš na těchto stránkách, sekce FPV
vojtek

#396 Příspěvek od vojtek »

No pánové,nechal jsem si vystavit předběžnou objednávku v Te-linku na Phantoma 306 ,k tomu FPV ,antény atd. Suma mě omráčila - 51560kč
Ještě budu muset dlouho šetřit (nebo si Koupím Walkeru X350 PRO v1.2 FPV, DEVO F7, iLook kamera, gimbal G-2D za 25000,jenže zas nevím ,jestli jdou na to připojit videobrýle)
Phantom 4
salamander

#397 Příspěvek od salamander »

No áno.
Mňa to stálo cca 1700-1900 EUR čo je viac ako 50 tis. SK, kupoval som to postupne takže ma to omračovalo nebadane aby som to tak nevidel .
Zaplatiť tú sumu rázom tak padnem na zadok ...a kašlem na to :wink:
gardenroute

#398 Příspěvek od gardenroute »

vojtek píše:No pánové,nechal jsem si vystavit předběžnou objednávku v Te-linku na Phantoma 306 ,k tomu FPV ,antény atd. Suma mě omráčila - 51560kč
Ještě budu muset dlouho šetřit (nebo si Koupím Walkeru X350 PRO v1.2 FPV, DEVO F7, iLook kamera, gimbal G-2D za 25000,jenže zas nevím ,jestli jdou na to připojit videobrýle)
To víš, a počítej ze to bude ještě více. ..
salamander

#399 Příspěvek od salamander »

Ono sa to postupne nabaluje, nabaluje a nabaluje :D
Seba

#400 Příspěvek od Seba »

vojtek píše:No pánové,nechal jsem si vystavit předběžnou objednávku v Te-linku na Phantoma 306 ,k tomu FPV ,antény atd. Suma mě omráčila - 51560kč

Pokud budeš kupovat Walkeru X 350 Pro,tak si kup tu s gimbalem a Devo 10 + dávají jednu baterku navíc a přenos si dodělej sám,má to výhodu,že si vybereš sám všechno od vysílače po kameru a stojí to pár korun,nemluvě o dosahu. vysílač 200mW, kameru Mobius+ kabel + skelet a mini OSD je někde na 3 tisících + brýle, příjmač a antény 7-10 tisíc. Budeš mít aspoň všechnu telemetrii v brýlích. Já to tak mám.
Koptéru používám jako látající stativ, jinak preferuji letadla,zatím naprostá spokojenost,přesný návrat +,- 1m sedne na zem,nikdy nebylo rušení ani náznakem,to jsem lítal tam kde jsem měl v mobilu nejmíň 30 sítí.Vysílač má super dosah ,lepší než můj druhý Graupner MZ 18 .plně naložená lítá 21 minut a včera v chladu a větru 19 minut,tak to zvaž.
Nekupujte si nikdo baterie Multistar ,jsou to největší sračky co můžou být.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Amper

#401 Příspěvek od Amper »

Proc to jsou sracky ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Seba

#402 Příspěvek od Seba »

Amper píše:Proc to jsou sracky ?

Mám 3 kusy,tak se nejedná o špatný kus. Nemají ani náhodou 10C,všichni na fórech se shodují,že tak 3C,jsou strašně měkké a o kapacitě ani nemluvě.
Za normálních podmínek lítám v koptéře s originálníma baterkama Walkera 20-21 minut,tyhle lítájí 15-16 minut a to ještě pomaleji.Brácha má jinou 3000mAh v letadle a taky měkota,prostě nedají tu kapacitu při deklarovaném odběru proudu, jsou tak dobré akorát na napájení monitoru.Včera jsem zkoušel Rhino 4000 mAh a lítají o minutu víc, než Multistar 5200 mah. Možná v letadle ,kde budeš mít odběr 6-8 ampér tak to půjde, ale je to fakt měkkota,při větším přidání na reglu se zapne pípak,prostě ihned pokles napětí, do koptery fakt né.
vojtek

#403 Příspěvek od vojtek »

Tak jsem se definitivně rozhodl a zítra si jedu pro Phantoma 308 nová verze s gimbalem H3-3D a současně přijde Gopro 3
FPV přijde nařadu po doplnění financí.
Phantom 4
Dag2B3

#404 Příspěvek od Dag2B3 »

Podepiš si baterky. Začni s tréningem na bezpečném místě a držím palce aťˇ Ti dlouho létá [emoji106]
Ivory89

#405 Příspěvek od Ivory89 »

Ahoj,

Mam stále dilema:

DJI Phantom 2 Vision Plus vs DJI Phantom 2 + gimbal + GoPro +FPV ?

v Telinku mi bylo řečeno, že Vision Plus má asi poloviční dosah(cca 450m),což se mi moc nelíbí,je to opravdu tak? Ale prý lépe se s P2V+ fotí. S GoPro prý fotit není uplně ono. Chci samozřejmě natačet videa, ale i fotit je pro mě důležité. Cenově vyjde DJI Phantom 2 + gimbal + FPV prý dráž.

Máte nějaký tip na analogové FPV?

Děkuju.

H.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“