....kdo by byl na zacatku tehle diskuze rekl, ze z toho bude druhe nejkontroverznejsi tema tady na RCM (prvni byt nemuze - tema "Je lepsi Futaba, nebo Hitec?" nic nemuze porazit).
A ted vazne.
Ja si na zacatku vakuovani taky pohraval s ruznymi zpusoby tesneni - vcetne oblepeni izolepou. Taky se mi zdal nejlepsi a nejrychlejsi zpusob pomoci ventilu, ktery propichne pytel a pomoci bocnich zamku "Quick Lock Seals". Nechtelo se mi ale kupovat ze zahranici neco na slepo. Mel jsem tu vyhodu, ze jsem byl v jedne firme obdaren Festo hadicemi a fitinkami. Prodejna s kartusemi karosarskeho tmelu byla cestou domu - tak co resit.
Me vyhovuje, kdyz mam "na sklade" sadu nekolika velikosti igelitu, ktere pouziju opakovane a vyhazuju po odvakuovani ztvrdlou housenku tmelu. Nekomu vyhovuje, kdez pokazde striha novy igelit. Ono je samozrejme ale nejdulezitejsi to, co v tom pytli je. To jak je utesnen pytel konkretne v podstate nezalezi (samozrejme, pokud ten pytel tesni).
Netvrdim, ze toto je reseni nejlevnejsi (to Festo neni zadna lace). A ani netvrdim to, ze je to ten nejvyhodnejsi zpusob - ve finale si totiz bude kazdy "lisak chvalit ten svuj ocas".