Uzávěr vakuovacího pytle

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzávěr vakuovacího pytle

#16 Příspěvek od semi »

roman71 píše:Pruchod hadice do pytle mám řešený takhle

Kde se ty průchodky dají koupit? Nebo jak se to jmenuje , abych to mohl vygooglit? Díky.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
veka1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od veka1 »

semi píše:Kde se ty průchodky dají koupit? Nebo jak se to jmenuje , abych to mohl vygooglit? Díky.

.... u Havla se prodava napr toto: http://www.havel-composites.com/shop/31 ... tml?pls=30

Nekolik zajimavych postrehu k problematice: http://jio-faq.blogspot.cz/2007/07/m-ut ... kuovn.html

Osobne jsem sel cestou maximalni jednoduchosti a jen nejnutnejsich investic, protoze pomocne materialy jsou spotrebka , viz : http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=1 ... ciho+pytle

veka1
bolekkrutor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bolekkrutor »

A zase ty předsudky, které lidstvo táhnou k zemi...Je mi jasné, že nejvíce pobudilo mé "honění trika" v podobě dlouholetých zkušeností. Ale ruku na srdce, kdybych to tam nenapsal, byl by můj příspěvek přejit bez povšimnutí, protože horkovzduška a plastelína=amatér. Přeci jsem na trubce nic takovýho neviděl že:)? Zipp bagy, odsávací ventily a "speciální vakuovací hadice" půl sta za metr... Tím vším jsem si už dávno prošel a skončil u LDPE rukávu, zahradní hadice, kusu plastové trubičky a plastelíny. Ne proto, že je to nejlevnější. Ale proto, že po všech peripetiích se vším tím "speciálním", jsem toto vyhodnotil jako nejlepší. Sedmnáct let nezabralo, tak co třeba L159 od Tamahawk design délka 3,5m:)? Od formy až po první vakuovaný kus...Snažím se zakladateli v první řadě ušetřit cestu poznání, peníze jsou jen peníze.
I.N.C.
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od I.N.C. »

....kdo by byl na zacatku tehle diskuze rekl, ze z toho bude druhe nejkontroverznejsi tema tady na RCM (prvni byt nemuze - tema "Je lepsi Futaba, nebo Hitec?" nic nemuze porazit). :lol:

A ted vazne.

Ja si na zacatku vakuovani taky pohraval s ruznymi zpusoby tesneni - vcetne oblepeni izolepou. Taky se mi zdal nejlepsi a nejrychlejsi zpusob pomoci ventilu, ktery propichne pytel a pomoci bocnich zamku "Quick Lock Seals". Nechtelo se mi ale kupovat ze zahranici neco na slepo. Mel jsem tu vyhodu, ze jsem byl v jedne firme obdaren Festo hadicemi a fitinkami. Prodejna s kartusemi karosarskeho tmelu byla cestou domu - tak co resit.

Me vyhovuje, kdyz mam "na sklade" sadu nekolika velikosti igelitu, ktere pouziju opakovane a vyhazuju po odvakuovani ztvrdlou housenku tmelu. Nekomu vyhovuje, kdez pokazde striha novy igelit. Ono je samozrejme ale nejdulezitejsi to, co v tom pytli je. To jak je utesnen pytel konkretne v podstate nezalezi (samozrejme, pokud ten pytel tesni).

Netvrdim, ze toto je reseni nejlevnejsi (to Festo neni zadna lace). A ani netvrdim to, ze je to ten nejvyhodnejsi zpusob - ve finale si totiz bude kazdy "lisak chvalit ten svuj ocas".
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RCModely »

Nejsem žádný borec, ale něco jsem už odlaminoval. Na malé věci používám pytlíky se zipem, rukáv klidně utěsním přelepením izolepou, na utěsnění formy používám silikon, hadičky z obi ty těsním tak, provrtám přísavku, vrayím tam trubičku, pytel říznu nožem do malého křížku, přísavku přiložím a jeto. Tak to jen v krátkosti. Detajly v časopise RCModely :D
Přílohy
DSC00446.JPG
Odpovědět

Zpět na „Dílna“