Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#496 Příspěvek od juraj.jurej »

Tak s ktorím je kompatibilný? Myslím že s týmto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Ch_V2.html
FrSky Tandem X20
Drondys

#497 Příspěvek od Drondys »

juraj.jurej píše:Tak s ktorím je kompatibilný? Myslím že s týmto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 6Ch_V2.htm
l

Ne tento přijímač s tím kompatabilní nebude jelikož je řady B/V2 tj. AFHDS. Píšou to tam u to DSSS modulu celkem jasně "Suggest Receiver: FS-R9A". Doporučený přijímač je tedy Flysky řady A (pozn. to byla řada, která měla ještě ten starý protokol DSSS a odpovídalo to Turnigy 9X V1) a konkrétně je tam zmíněn Flysky přijímač FS-R9A, který se ovšem na Hobbykingu vůbec neprodává. Jediný přijímač, který je na Hobbykingu v prodeji a měl by být kompatabilní s přijímači řady A od Flysky je viz tento odkaz.

Mám takové podezření, že tento DSSS modul Hobbyking schválně dal do prodeje namísto prázdné krabičky i když musel vědět, že k němu není žádný rozumný výběr přijímačů. Zřejmě kalkulují s tím, že si to někteří lidé za tu cenu cca 20 USD koupí omylem v domnění, že to bude kompatibilní se stávajícími přijímači V2 a pak z toho využijí jen tu krabičku a jiní si to rovnou koupí jen kvůli té prázdné krabičce.

Další varianta je, že to výrobce toho modulu totálně domotal a na krabičce je zcela nesmyslný název DSSS vůbec neodpovídající realitě a že ani popis ohledně DSSS protokolu co je uveden k tomu modulu na Hobbykingu vůbec neodpovídá realitě a ve skutečnosti je uvnitř modul s protokolem AFHDS. V takovém případě by to bylo kompatibilní se všemi přijímači jako Turnigy modul co je implicitně v Turnigy 9X V2. To, že popisy na Hobbykingu občas nesedí se stává, ale, že by i výrobce dal na krabičku modulu nesmyslný popis DSSS když by to byl ve skutečnosti modul AFHDS to už je celkem dost přitažené za vlasy. Realita se časem ukáže až si to někdo koupí a vyzkouší s tím rizikem, že pro něj bude pak případně použitelná jen ta krabička. Zatím jsou to jen odhady na vodě.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od juraj.jurej »

Keby to stálo 5 USD tak ako krabička dobré, ale takto trochu drahá. (+ doprava)
FrSky Tandem X20
Drondys

#499 Příspěvek od Drondys »

juraj.jurej píše:Keby to stálo 5 USD tak ako krabička dobré, ale takto trochu drahá. (+ doprava)

Přesně tak. Za tu cenu je to s rizikem, že z toho bude použitelná jen prázdná krabička přeci jen trochu drahé. Řekl bych, že to Hobbyking zase jednou poněkud zprasil. Kdyby dali do prodeje rovnou jen prázdnou krabičku tak si mohli ušetřit výrobu zbytečného DSSS modulu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od juraj.jurej »

Súhlas 8) (ale oni sú vychcaní)
FrSky Tandem X20
Minno

#501 Příspěvek od Minno »

ahojte, chcem sa spytat 9xr je 9kanalove radio ale ja mam v nastaveniach az 16kanalov ? ako je to mozne ?
Drondys

#502 Příspěvek od Drondys »

Minno píše:ahojte, chcem sa spytat 9xr je 9kanalove radio ale ja mam v nastaveniach az 16kanalov ? ako je to mozne ?

Je to možné proto, že podstatné je pouze to kolik kanálů umožní příslušný použitý firmware v kombinaci s použitým VF modulem. Například VF modul Frsky XJT v kombinaci s firmware OpentTx poskytuje plnohodnotně všech 16-kanálů. Jiné VF moduly poskytují třeba jen 8 kanálů a zbytek nad 8 kanálů je v takovém případě pak ve firmware jen virtuální tedy samostatně v podstatě nepoužitelný.
baris

#503 Příspěvek od baris »

Mám otázku. Dnes mi přišel Frsky djt modul , v návodu se píše ze mám nastavit PPM mod? A to jak? Mám 9xr s origo softem.
Blade,CopterX 450+DX6i
Drondys

#504 Příspěvek od Drondys »

baris píše:Mám otázku. Dnes mi přišel Frsky djt modul , v návodu se píše ze mám nastavit PPM mod? A to jak? Mám 9xr s origo softem.

V origo softu by měl být PPM režim už přednastavený.
baris

#505 Příspěvek od baris »

Jde mi o to ze, kdy paruji s přijímačem tak mám podržet tlačítko na modulu zapnout radio a mela by začít blikat ledka na modulu. To se ovšem neděje.
Po zapnutí radia modul jen pipne nic neblika nic nesvítí.[emoji22]
Blade,CopterX 450+DX6i
Drondys

#506 Příspěvek od Drondys »

baris píše:Jde mi o to ze, kdy paruji s přijímačem tak mám podržet tlačítko na modulu zapnout radio a mela by začít blikat ledka na modulu. To se ovšem neděje. Po zapnutí radia modul jen pipne nic neblika nic nesvítí.

PPM režim nemá s párováním vůbec nic společného. I kdyby byl modul XJT zcela bez signálu PPM a dokonce i zcela mimo Turnigy 9XR tedy i kdyby třeba jen sám ležel na stole a byl napájen například z nějaké baterky tak stejně párování musí fungovat. Můžeš si to ostatně vyzkoušet tím, že modul XJT vyndáš a zkusíš to párování mimo Turnigy 9XR s tím, že napájení do modulu budeš připojovat přímo z nějaké 3S lipolky na piny podle obrázku. Prostřední pin je + a hned pod ním tj. druhý pin zdola je GND.

Obrázek

Stisknout tlačítko na XJT modulu a za jeho stálého držení v poloze stisknuto zapnout napájení. Zhruba za vteřinu nebo dvě po zapnutí napájení tlačítko uvolnit. Na modulu XJT by pak měla blikat červená LED a zelená by měla trvale svítit. Pokud se to neděje a modul po zapnutí napájení se stisknutým tlačítkem jen pípne tak kontakty napájení modulu ve slotu by měly být OK. V takovém případě leda, že by bylo vadné to tlačítko na modulu a vůbec nespínalo a nebo je v modulu nějaká jiná závada a v takovém případě vyreklamovat modul u prodejce.
Přílohy
napajeni_modulu.jpg
baris

#507 Příspěvek od baris »

Tak to jsem v hájí. Ani neblikne. Jen když prepnu sw1 na ON pak po zapnutí bliká červená. Jinak nic.
Tzn Hobbyking a reklamace
Blade,CopterX 450+DX6i
Minno

#508 Příspěvek od Minno »

Ahojte, prepacte za moju zaciatocnicku otazku, mam Turnigy 9xr + Frsky combo DF + 8ch receiver
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html

chcem sa spytat ci je mozne nejak narvat toto vsetko pomocou tejto supravy:
- 4 kanaly pre ovladanie T,A,R,E
- prepinanie modov manual ATT GPS
- prepinanie homelock, course lock
- ovladanie gimbalu
- prepinanie medzi kamerami
- vzdialene zapinanie LEDiek
vychadza mi to ze potrebujem 9 kanalov no moj prijimac je len 8 kanalovy.. neda sa to nejak skombinovat trebars mixom softverovo aby som pri danej zostave mohol toto vsetko vyuzivat ?
dakujem
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od juraj.jurej »

Dá sa spojiť 9XR s Dx5e pomocou kábla učiteľ, žiak.

Odskúšané so stereo káblom funguje bez problémov. Len treba poprehadzovať kanály.
FrSky Tandem X20
zdenex

Vysilač Turnigy 9XR PRO

#510 Příspěvek od zdenex »

Mám nový vysilač Turnigy 9XR PRO. Hledám někoho pro výměnu zkušeností. Firmware EESKYPE se mi líbí, i když jsem byl zvyklý na open9x.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“