Blade 450 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
gobi

Re: Blade 450 X

#286 Příspěvek od gobi »

Všechno jsem předtím zkontroloval než jsem ubral. Na normal plynu mám 77,ale asi to tak má být.
Před chvílí jesm to ještě jednou testnul i ve větru a drží to. Ale už to nechám být ,začal padat sníh a začalo i víc fičet.
EvzEn

#287 Příspěvek od EvzEn »

Hlavně, žes zkontroloval mechanický stav, přecijen je to RTF a muže tam bejt neco odfláklého..

Myslím, že to už bude lítat :)
Rikky777

#288 Příspěvek od Rikky777 »

Dobrý den,
měl bych malý dotaz, zakoupil jsem vrťas B450X RTF v MODU 2, mod jsem předělal podle návodu na MOD 1, s tím se mi lítá lépe, nicméně při tomto procesu bylo nutné resetovat DX6i. Vše proběhlo v pohodě, ale při zkoušce startu vrtulníku mi začal vrtulník rotovat kolem své osy (ještě na zemi). Došlo mi že bude asi někde problém, v návodu jsem našel nastavení vysílače a zjistil že hodnoty nesedí, tak předpokládám že to bude zřejmě tím. Nastavit to problém nebude, jen jsem se chtěl zeptat jestli při nastavování hodnot musí být zapnutý i vrtulník nebo lze nastavit bez něj. Jsem začátečník, doposud jsem lítal s malými vrtulníky jako je Blade Force RTF a poté jednorotorový Scorpio H30.
No uvidím co to bude, ale už při prvním roztočení vrtule Bladu 450 X jsem cítil jak z něj mám neskutečný strach.
Jdu koupit simulátor a celou zimu budu raděj trénovat na PC :-)
Díky za info..
Junker83

#289 Příspěvek od Junker83 »

Stačí jen vysílač.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Rikky777

#290 Příspěvek od Rikky777 »

Moc děkuji za info.
Rikky777

#291 Příspěvek od Rikky777 »

Chlapci má někdo zkušenosti se simulátorem Phoenix V5 a ovladačem DX6i?
Mám problém, že když na ovladači nastavím REVERSE podle návodu k vrtulníku Blade 450 x tak v simulátoru mám problém s výškovkou, ovládá se opačně, pokud vrátím hodnoty na ovladači na tovární nastavení vše je ok.
Tak asi budu muset létat na simulátoru s REVERSE vše nastaveno na N a skutečnost potom poopravit.
Jinak ještě že je ten simulátor, jsem to už dvacetrát poslal na zem :-( Být to skutečnost tak jsem si ani nezalétal....
pheek
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od pheek »

Rikky777 píše:Chlapci má někdo zkušenosti se simulátorem Phoenix V5 a ovladačem DX6i?
Mám problém, že když na ovladači nastavím REVERSE podle návodu k vrtulníku Blade 450 x tak v simulátoru mám problém s výškovkou, ovládá se opačně, pokud vrátím hodnoty na ovladači na tovární nastavení vše je ok.
Tak asi budu muset létat na simulátoru s REVERSE vše nastaveno na N a skutečnost potom poopravit.
Jinak ještě že je ten simulátor, jsem to už dvacetrát poslal na zem :-( Být to skutečnost tak jsem si ani nezalétal....

Máš dvě možnosti, nastav si nový profil ve vysílačce, kde ti to bude lítat podle představ a toho jak má. Potom na simulátor nebo Blade přepínej. Nebo si nastavení změň v nastavení vysílačky v simulátoru
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
keanu77

#293 Příspěvek od keanu77 »

Rikky777 píše:Chlapci má někdo zkušenosti se simulátorem Phoenix V5 a ovladačem DX6i?

Ahoj. Měl jsem úplně stejný problém. Koupil jsem si Blade 450 X RTF Mód 2 asi před měsícem (mimochodem v UH v Astramodel.cz). Taky je to můj první lepší vrtulník. Mám k němu Dx6i a dokoupil jsem simulátor Phoenix 5. Takže jak už tady někdo psal, musíš si ve vysílači vytvořit nový profil. Stáhni si z uložto český návod k vysílači- máš tam veškeré nastavení jak pro mód vrtulník tak pro mód letadlo. Mi stačilo dát pouze vytvořit nový profil - název třeba simulátor - a to bylo vše. Jenom si zkontroluj jestli máš v Setup list v kolonce reverse všude N. Pak jsem dal kalibraci ve Phoenixu a už to fungovalo. Taky se mi to podařilo až tak napotřetí. Zkus a uvidíš. Ale určitě si udělej ten nový model ve vysílačce a stáhni si ten návod. Dost mi pomohl. Tak ať se to podaří! Nováčkům zdar :-D
Blade 450 X + Spektrum DX6i
Rikky777

#294 Příspěvek od Rikky777 »

keanu77 píše:

Ahoj. Měl jsem úplně stejný problém. Koupil jsem si Blade 450 X RTF Mód 2 asi před měsícem (mimochodem v UH v Astramodel.cz). Taky je to můj první lepší vrtulník. Mám k němu Dx6i a dokoupil jsem simulátor Phoenix 5. Takže jak už tady někdo psal, musíš si ve vysílači vytvořit nový profil. Stáhni si z uložto český návod k vysílači- máš tam veškeré nastavení jak pro mód vrtulník tak pro mód letadlo. Mi stačilo dát pouze vytvořit nový profil - název třeba simulátor - a to bylo vše. Jenom si zkontroluj jestli máš v Setup list v kolonce reverse všude N. Pak jsem dal kalibraci ve Phoenixu a už to fungovalo. Taky se mi to podařilo až tak napotřetí. Zkus a uvidíš. Ale určitě si udělej ten nový model ve vysílačce a stáhni si ten návod. Dost mi pomohl. Tak ať se to podaří! Nováčkům zdar :-D

Děkuji moc za info, mám ho taktéž z Astramodel, mám to tady kousek. Ok, zkusím vytvořit nový profil, akorát trošku nechápu proč musí být nastaveny hodnoty v setup list v kolonce reverse všude N, když pro létání ve skutečnosti je v návodu uvedeno u dvou hodnot R. Asi to tak má zřejmě být.
pheek
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od pheek »

Pro simulátor neřeš ve vysílačce žádné reverzy. To pořeš v nastavení vysílačky v simulátoru.
keanu77

#296 Příspěvek od keanu77 »

Rikky777 píše:
Děkuji moc za info, mám ho taktéž z Astramodel, mám to tady kousek. Ok, zkusím vytvořit nový profil, akorát trošku nechápu proč musí být nastaveny hodnoty v setup list v kolonce reverse všude N, když pro létání ve skutečnosti je v návodu uvedeno u dvou hodnot R. Asi to tak má zřejmě být.

Já to taky nechápu, ale funguje to. Ale asi to půjde nastavit i v simulátoru jak tady píšou. Ale já sem to udělal takto a funguje. Až půjdu létat, tak si na vysílačce akorád přehodím model a je to.. Už se teším až se s vrtulníkem konečně proletím :-) Tak dej vědět jestli si to rozjel.

P.S. Ve vysílači mám pro model taky dvě hodnoty v reverse R a zbytek N. Ale v simulátoru mi to dělalo bordel.
Blade 450 X + Spektrum DX6i
pheek
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od pheek »

Hele velice jednoduše. Vytvoř si ve vysílačce nový model. Tam zadej že je to HELI. Nic dalšího nenastavuj. Pusť simulátor. Nechej si detekovat svůj vysílač, proveď kalibraci. Potom si proveď kontrolu, zda se ti vše hýbe jak má. Pokud ne, tak si jednotlivé kanály reverzuj v nastavení simulátoru. Popřípadě si zapni nějaký model vrtulníku a zkus sním vzlétnout. Uvidí co ti chodí blbě a to přenastav. Ale ve vysílačce nic neměň. Potom je jedno jestli lítáš Blade 450 a nebo Goblinem 700. Simulátor už nastaví vlastnosti letu nezávisle na vysílačce.
Rikky777

#298 Příspěvek od Rikky777 »

Tak už mi to fakčí, nastavil jsem nový model ve vysílačce a tudíž můžu stejně jako ty jednoduše přepnout.
No ještě že ten simulátor existuje, sice nějakou tu zkušenost s vrtulníky mám, ale toto je fakt síla :-)
Každý den hodinku na simulátoru a na jaře snad budu už lítat venku :-) Já teda lítám s vrtulníky v modu 1, v té dvojce mi to nějak nesedí.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od pcmaxik »

Pokud se učíš a nemáš návyky z mod1 tak pro heliny doporučuji se přeučit na mod2. Já začal v mod1 a po 2 letech jsem se přeučoval na mod 2 a nemůžu si to vynachválit, ten přechod byl sice bolestivý a bylo to tak jako bych se vše učil znovu. Pro vrtulníky je opravdu mod2 lepší, u nás na letišti jsme se všichni přeučili a nelitujeme.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
vasylp

#300 Příspěvek od vasylp »

myslím že to na každým jak mu to sedne, litam mod1 a nemůžu se stěžovat
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“