Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dag2B3

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#376 Příspěvek od Dag2B3 »

Mrazík
Pokud chceš spolehlivý stroj se kterým budeš hned létat a natáčet nebo fotit a nechceš modelařit, doporučuji P2 s H3 3D gimbalem. GoPro máš a znáš to je výhoda, ale zde bych doporučil 2 prodat a koupit 3BE+ (nebo 3BE). Někdo doporučuje 4BE, ale musí se gimbal dovážit. Zkus kontaktovat někoho s P2 v okolí bydliště aťˇ si společně zalétáte, taky se dozvíš praktické rady. Kdybys přišel na PPPPP viděl by jsi všechny typy Phantomů v akci a dozvěděl by ses všechny podrobnosti. Bohužel příští společné létání bude až na jaře.
vojtek

#377 Příspěvek od vojtek »

K účelu přenosu obrazu obvykle slouží analogové FPV systémy na jiných frekvencích (u nás obvykle 5.8 GHz

Jestli jsem to dobře pochopil,když si koupím Phantoma Vision +,který jede na 5.8GHz ,nebude s přenosem a ovládaním problém,je to tak?
Phantom 4
Jafan

#378 Příspěvek od Jafan »

Vision (Vision+) má ovládání koptery na 5.8GHz video se přenáší na 2.4GHz ;)
vojtek

#379 Příspěvek od vojtek »

Aha,takže se to navzájem neruší,že? Omlouvám se,elektronika je pro mě španělská vesnice
Phantom 4
mrazicek007

#380 Příspěvek od mrazicek007 »

Dag2B3 píše:Mrazík
Pokud chceš spolehlivý stroj se kterým budeš hned létat a natáčet nebo fotit a nechceš modelařit, doporučuji P2 s H3 3D gimbalem. GoPro máš a znáš to je výhoda, ale zde bych doporučil 2 prodat a koupit 3BE+ (nebo 3BE). Někdo doporučuje 4BE, ale musí se gimbal dovážit. Zkus kontaktovat někoho s P2 v okolí bydliště aťˇ si společně zalétáte, taky se dozvíš praktické rady. Kdybys přišel na PPPPP viděl by jsi všechny typy Phantomů v akci a dozvěděl by ses všechny podrobnosti. Bohužel příští společné létání bude až na jaře.

Díky moc všem !!! Snad se tu najde někdo z okolí Plzně :?: Snad to vše dopadne dobře a nakonec budu nadmíru spokojen.On pro mě ten Phantom vypadá nejlépe asi.Někde jsem se dočetl že letos má výrobce sportovních kamer (GO PRO) do světa vyrazit i se svými kvadrokoptéry,nevíte někdo něco bližšího?jestli by stálo si počkat , přeci jen to chci koupit tak za tři , čtyři měsíce. 8)
Ivory89

#381 Příspěvek od Ivory89 »

Zdravím,

před pár týdny jsem tu hledal Copteru do 7mi tisíc,nyní jsem se rozhodl pro pořízený DJI Phantom 2 :) Jen mi jde o to,že chci copteru s gimbalem a přenosem obrazu do smartphonu. Kameru mám SJ4000 s wifi.

Vyplatí se tedy koupit rovnou Vision +, kde je vše, ale cenově cca 30.000

nebo

Phantoma samostatně + nějaký gimbal (řekněme cca do 4.000, lze zakoupit a namontovat jakýkoliv?..) + moji SJ4000 a přenos videa do smartphonu..je to vůbec možné,aby se kamera nějak nerušila s vysílačem? (co pro přenos dokoupit + přibližná cena?)

Děkuji!
Naposledy upravil(a) Ivory89 dne stř 07.01.2015 13:50, celkem upraveno 1 x.
Ivory89

#382 Příspěvek od Ivory89 »

Nebo popř, jestli http://www.rcshop.eu/kvadrokoptera-walk ... yhledavace je srovnatelně skvělá jako Phantom 2 a zda by šla přidaj SJ 4000 a přenos videa do ovladače..

díky
ananas

#383 Příspěvek od ananas »

Na přenos s SJ4000 po wifi zapomen pokud nechtes mit problémy s rc popřípadě uletem coptery.. ja bych doporučil phantoma treba z druhe ruky pak naky gimbalek treba feiyu tech na ten jde dat sj4000 a prenos 5, 8ghz.. ale vse neco stoji
mrazicek007

#384 Příspěvek od mrazicek007 »

Krásnej večer,tak nějak jsem pokukoval po netu a zaujalo mě tohle : walkera tali h500 je to dobrá hexakoptéra či ne ? dočetl jsem se totiž že když u kvadrokoptéry vypadne jeden motor je vždy skoro pokaždé pád,ale když se to stane u hexakoptéry tak to vše zvládne a letí dál i když s omezenými možnostmi . I ta cena za tuhle hračičku mě přijde ok,budu rád za názory.dík 8)
ananas

#385 Příspěvek od ananas »

Vlakno o tali je v Projektech mrkni tam ale co jsem cetl tak nic moc za moc penez maaalo muziky
gardenroute

#386 Příspěvek od gardenroute »

mrazicek007 píše:Krásnej večer,tak nějak jsem pokukoval po netu a zaujalo mě tohle : walkera tali h500 je to dobrá hexakoptéra či ne ? dočetl jsem se totiž že když u kvadrokoptéry vypadne jeden motor je vždy skoro pokaždé pád,ale když se to stane u hexakoptéry tak to vše zvládne a letí dál i když s omezenými možnostmi . I ta cena za tuhle hračičku mě přijde ok,budu rád za názory.dík 8)
K TALI H500 jsem tu před casem zakladal vlakno, jinak bezi obsahle i na RCG. @Stapaka to chtěl koupit, později rozumne vycouval a sel do Phantoma, opravdu to není zadny zazrak. Koncept, nektere vychytávky (napr. telemetrie s HD OSD, moznost rozsireni o další motory atd..) a design celkem dobry, ale pouzity kontroler zadna slava, v celku to neni zadna vyhra, a připočte-li se k tomu osoba nespolehlivého výrobce ?
Hexakoptera s NAZA jednotkou toto zvlada, tzn. ze při total vypadku jednoho motoru koptéra nespadne, jen zacne pomalu rotovat, je tedy nutne prejit do IOC letoveho rezimu (HL nebo CL), a pote s tim opatrne pristat. Na letani to moc není.
U te TALI (která nemá NAZA) toto samozrejme není jiste, prestal jsem to trochu na RCG sledovat, ale naposledy to nebylo potvrzene...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ivory89

#387 Příspěvek od Ivory89 »

Našel jsem tedy inzerát na téměř nový P2V+. Je cca o 6.000 kč levnější než nový. Poraďte, prosím, na co si dát při koupi použitého phantoma pozor.

Děkuji.
texmur

#388 Příspěvek od texmur »

Ivory89 píše:Našel jsem tedy inzerát na téměř nový P2V+. Je cca o 6.000 kč levnější než nový. Poraďte, prosím, na co si dát při koupi použitého phantoma pozor.

Děkuji.

na všechno :mrgreen: to je jako kupovat meloun taky do něj nevidíš :mrgreen: za těch ušetřených 6000 to nestojí
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#389 Příspěvek od gardenroute »

To si Tome nemyslím, vždy tady bude spousta lidi, pro které bude takova sleva důležitá, a ta naopak vůbec nemusí znamenat něco špatného, zvláště teď po Vánocích.
Není nic jednoduššího, než si model nechat předvést za letu, vzít si k tomu někoho znalého a i pro takový kup plati zákony. Vůbec bych se toho nebál.
Obecně bych si prohlédl zejména trup (praskliny), odrene motory, vrtule se dají koupit nové, záznam z integrované kamery atd.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#390 Příspěvek od texmur »

vision stojí cca 30tis takže to je 20% sleva. Kdybych znal majitele, vím jak s tím lítal a dostal jsem to i s dokladem abych mohl mít u prodejce záruku tak snad ano. Dost často se ale prodávají visiony nakoupené v akci s jednou baterií zdarma bez této baterie navíc neboť si ji majitel nechává pro svůj nový P2 non vision, neboť zjistil že je to lepší řešení :D
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“