Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#481 Příspěvek od ST »

Ahoj, pro tebe je bezbolestným řesenim koupit si interni modul nexwave rf , kde mas moznost zmeny pásem kanálů. Viz např. http://electronicarc.com/catalogo/product_info.php?products_id=1482&osCsid=cfb529391cf260c1f3f3a53438773234

A ten vložit do tvých dominatoru. Ty to mas v podstatě hrozne jednoduché. :wink:
Naposledy upravil(a) ST dne stř 07.01.2015 8:36, celkem upraveno 3 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
arachna

#482 Příspěvek od arachna »

No to jo, jenze ja tam chtel nabastlit neco "diverzniho" ... :)
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od VSCharlie »

To "ST"

Na NexWawe pozor!
Není to dlouho, co jsem si tento přijímač do DminatoruV2 pořídil - musím upřesnit, že bohužel pořídil. :(

První přijímač co mi přišel sice přijímal na správné frekvenci, ale nekvaliní obraz.
viz. - https://www.youtube.com/watch?v=LJaw1rSgkOI
Reklamoval jsem, mám ho od FirstPersonView.co.uk

Druhý přijímač (vyměnili mi ho za nový), se chová ještě divněji.
Teď se už týden snažím Anglánům vysvětlit, zatím marně, v čem je chyba.
Natočil jsem i video (podle mě dostatečně "blbuvzdorné"), ale i tak to nejsou schopni pochopit a pořád mi píšou, že mám správně naladit přijímač. :evil:
viz. - https://www.youtube.com/watch?v=8I0-0I_syb8

V podstatě jde o to, že NexWawe přijímač má dva DIP přepínače pro nastavení tří frekvenčních pásem.
(Vše je vidět napsané na papíře v 5sec. videa a taky později.)
- Vysílač mám nastavený třeba na fr. 5885MHz
- Přijímač má tuto frekvenci prijímat při nastavení DIP přepínače na 1-1
Bohužel při tomto nastavení 1-1 nepřijímá nic v celém rosahu písma.
Nepřijímá níc ani při nastavení DIP přep. na 0-1, čemuž se ostatně nelze divit, protože v tomto pásmu frekvence 5885MHz není.
Ale za to přijímá obraz při nastavení DIP přep. na 1-0, (3 pípnutí při ladění fr. zdola a 4 pípnutí shora), což je podle návodu frekvence 5790MHz !!!
Při tomto nastavení přijímá kvalitní obraz (i když je špatný zvuk, čemuž se neze divit), ale tak je nepochopitelné, že vůbec něco přijímá.
Angláni to zatím nepochopili..

Čili podle mě, zatím dva vadné kusy ze dvou.
Jaká je pravděpodobnost, že třetí bude v pořádku?
(Tedy pokud se mi ten stávající podaří vyreklamovat....)
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od ST »

No tak to je teda gól. Já už ho měl včera v košíku, ale na konec jsem to rozchodil a zase to vysypal . Pořád ještě čekám na tu možnost , že vykucham z RC805 boscam ten rx modul a prubnu ho v brýlích. Já jsem totiž zkousel i druhý modul rx805 mimo brýlí jako externí k videorecorderu, a ten vykazoval taky mizernou citlivost.
Takže kdo má těmhle Číňanům už věřit. Když bude nejhůř, tak se vratim k osvědčené koncepci přilipleho rx suchým zipem k brýlím a napajeni rx z balančního konektoru baterky pro brýle. Ale to je opravdu až ta poslední možnost.
Koukal jsem, že ty dominatory v2 co máš už prodává i p. Hořejší, ale ten k nim má v nabídce fatshark rx modul, což zase nevyhovuje nám boscamakum. :lol:
Naposledy upravil(a) ST dne stř 07.01.2015 13:01, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od ST »

Jak by na tom byl třeba rx od blacksheep , tedy ten tbs dominator rx? Ten by měl taky umět všechny pásma a je boscam ready. :wink:
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od jamesgsf »

U toho blacksheepu to jede z boscamackých vysílačů.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
arachna

#487 Příspěvek od arachna »

No, ... kdyz to tak ctu, tak sem rad, ze sem se k tomu jeste nedokopal.
Uprime i protoze mi ten obraz z FS prijde horsi nez z LCD a tak sem je zacal pouzivat primarne az na prckovi 250 :lol: Tam uz se to s LCDckem skoro nedalo. A i tak to mam jen prilipnuty suchacem a napajeni primo na napajeni bryli ... :roll: hrozny ale funkcni a nijak mi to tam zatim neprekazi ... :lol:
Přílohy
IMG_2110.JPG
IMG_2109.JPG
IMG_2108.JPG
IMG_2107.JPG
arachna

#488 Příspěvek od arachna »

holmer83

#489 Příspěvek od holmer83 »

No tak to je docela nepříjemná informace ohledně toho beta brands Rx, zajímalo by mě zda tímto netrpí i FatShark nexwave Rx:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html
Mám jak Immersion/FatShark Tx tak i Boscam Tx, více ale používám Immersion. Nejdříve jsem chtěl pořídit do Dominátorů 32ch Rx od TBS, aby to bylo univerzální, potom jsem četl že si moc nerozumí s pásmem Airwawe (5740-5860) a že i v Dominátorech nějak špatně sedí a vyklá se. Takže teď mi v případě Rx do Dominátorů zbývá pouze možnost FatShark nexwave a používat Immersion/Fatshark Tx.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od VSCharlie »

TBS RX modul do Dominátorů mám taky.

Ten má ale s Dominátorem V2 jiný problém (už jsem o tom psal), má nějak špatně zapojení napájení, nebo co.
V každém případě u klasických dominátorů a jiných FPV brýlí to nevadí.
V2 však mají nahrávání přenášeného obrazu, s jeho možným přehráváním přímo v brýlích a tady se to nesprávné zapojení napájení už projeví.
Dokud se jenom používá přenos obrazu a nahrávání, je vše v pořádku.
Ale jsk chceš natočené video v brýlích přehrát, tak je zle. 8O
Podle návodu, se musí vypnout (vypínačem) napájení RX modulu, jinak je přehrávaný obraz od RX modulu tak zarušený, že v podstatě není nic vidět.
Bohužel RX od TBS je díky "chybě" v zapojení stále napájen - vypínač ho úplně neodpojí a proto se video v brýlích nedá přehrávat.
Ověřeno v praxi - proto jsem kupoval ten NexWawe Beta ...
Ten tímto neduhem sice netrpí (opět ověřeno), ale za to jsem zatím nenarazil na takový, který by normálně přijímal, tak jak má. :(

Jinak to "vaklání" TBS RX v brýlích se dá lehce odstranit..
Stačí zespodu na tišťák (u kraje - v místě kde je na druhé straně anténní konektor), nalepit proužek nějaké samolepící mechovky.
Tluška přibližně 2,5-3mm a je vymalováno. :wink:
(Ten NexWave to tak má udělané taky, akorád ten proužek má menší tloušťku.)

P.S:
Chtěl jsem se zeptat na to video... (viz. https://www.youtube.com/watch?v=8I0-0I_ ... e=youtu.be )
Pochopil každý v čem je chyba a co se snažím ukázat - včetně psaného textu, nebo jsem trotl já a nelze to z něj poznat ?
(Tedy že ten RX přijímá na úplně jiné frekvenci než má a nikde jinde ne?)
holmer83

#491 Příspěvek od holmer83 »

To VSCharlie: ano i ta informace o problému s přehráváním v dominátorech s TBS Rx se ke mě dostala, ale to nevnímám jako zásadní problém, spíš mě točí, že se ten TBS Rx nemá moc rád s Tx v pásmu airwave.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
j.s

#492 Příspěvek od j.s »

VSCharlie píše:Pochopil každý v čem je chyba a co se snažím ukázat
(Tedy že ten RX přijímá na úplně jiné frekvenci než má a nikde jinde ne?)

Jeslti to dobře chápu tak nextwave v pozici 1-0, kterou tam na videu máš, chytá i na 5866 Mhz, což je blízko 5885 Mhz, proto signál chytáš. Možná by nebylo od věci natočit, jak to vypadá v případě, že máš přepínač na nextwavu v poloze 1-1. Oni totiž vidí, že máš špatný signál a zaroveň nejsi přepínači na frekvenci 5885, ale na jiné. Bylo by tedy možná dobré dotočit tam, že přenost nefunguje v poloze 1-1.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od VSCharlie »

To bohužel nemohu potvrdit, ani vyvrátit. :roll:
Mám jenom vysílače Boscam.

To "j.s."
Na vrekvenci 5866MHz nechytá nic.
To video je v HD a na tom papíře je (aspoň podle mě), jasně - červeně vyznačeno:
- 0-1 Nothing!
- 1-0 5790MHz
- 1-1 Nothing!

Připouštím, že moje Angličtina není nic moc, vlastně je strašná, ale vzhledem k tomu co jsem jim už psal, to "snad" pochopit jde...

Short recap:
- Transmitter Boscam is set to fr. 5885MHz (CH5).
- The receiver receives the transmitted image but only in a position switches 1-0 - at a frequency of 5790MHz !??!
(but very poor sound quality - a loud buzzing)
- In another set dip switches (0-1,1-1, or 0-0) not receiving any usable video broadcasted on the frequency of 5885MHz.
That to me does not seem like the proper function of the receiver.
According to the instructions should receive the broadcast picture on the frequency of 5885MHz when DIP switch in position 1-1.

P.S:
Podle mě točit video s nastavením DIP pžepínačů na 1-1 nemá smysl, protože i když mám správně DIP přepínače, tak nemusím mít správně "naklikáno" na brýlích.
Bohužel to platí i o tom stávajícím videu... :( :mrgreen:
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od VSCharlie »

Tak to si připadám, jako bych komunikoval s "Tamany" 8O

Právě jsem totiž dostal následující odpověď od FirstPersonView.co.uk

"....We don't sell or have any experience with Boscam equipment I'm afraid (because it works on frequencies that are not inside the legal band in the UK and Europe).
The ImmersionRC/ Fat Shark designer Sander Sassen is on the forum fpvlab.com with the alias ssassen. If you look in the ImmersionRC section on that forum you can read other people's comments on this issue (if it is an issue) and also ask your own questions of Sander and see what he advises.
I've heard that there is a thread on there about Lawmate compatibility so perhaps this is also relevant to your question.

Many thanks
Simon
".....

Může mi někdo vysvětlit o co jde ?
Tedy mimo toho, píše o legálnosti, či nelegálnosti frekvencí a odkazuje mě na Sandera v fpvlab fóru ?
Já to totiž nějak nechápu.... :roll:
Když někdo prodává přijímač, který (podle návodu) umožňuje přijímat signál na volitelných frekvencích, včetně 5885MHz, tak pokud tuto frekvenci nepřijímá, tak je vadný a basta!
Nebo to tak snad není???
zskal
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od zskal »

holmer83 píše:.... Takže teď mi v případě Rx do Dominátorů zbývá pouze možnost FatShark nexwave a používat Immersion/Fatshark Tx.

Tohle je podle mě součastně jediná jistota. Používám to už hodně dlouho a naprostá spokojenost. Vůbec nemám potřebu řešit něco jiného...Taky jsem už měl tendence zkusit např. Rx od TBS...Ale potom co jsem se dočetl, tak raději zústávám u osvědčeného...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“