Airbrush kompresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
hipa
Kontaktovat uživatele:

Re: Airbrush kompresor

#16 Příspěvek od hipa »

Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli by tenhle kompresor http://aukro.cz/airbrush-rozprasovaci-k ... 53824.html byl použitelnej pro airbrush.ještě nikdy jsem to ani nedržel v ruce,takže jsem timto nepolíbenej.Pistoli plánuju nějakou Fengdu kolem 1000kč. Díky
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Bez tlakove nadoby je to k prdu, strasne to pulzuje. Mam ten kompresor doma. Je to ten samy co byl v sade z Lidlu. Lisi se jenom tim, ze nema osazeny ten redukcni ventil s odkalovacem. Moc tichy neni, s lednickacem se to srovnat neda. Mezi zavrenymi pokoji je zretelne slyset. Pouzivam ho jen obcasne na vyfukovani nebo ofukovani. Nak
Lark

#18 Příspěvek od Lark »

Mám tenhle a jsem spokojen.

http://eshop.lutoma.cz/kompresor-as-189-fengdalutoma

Na menší věci utáhne i normální pistoli s 0,8 tryskou a po přidání zásobníku (10l), zvládne i větší věci. Využívám ho i jako vývěvu na menší věci.
varok

#19 Příspěvek od varok »

Já mám ten samý jako v posledním odkazu, ale Orlík, kdysy jsem ho koupil za nekřesťanské peníze v Hornbachu. Jen jsme ho museli s tatíkem předělat, protože se mu jaksi nechtělo fungovat tak jak má. Nevím jestli to byla chyba právě mého kusu nebo náhoda, ale už jede jak má.
Pistolku mám takovou primitivní za pár korun. Ale jede to krásně, kompresor je tentokrát krásně tichoučký.
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

Já jsem si ho taky trochu upravil. Na výstup ze zásobníku jsem dal "T", takže mám výstup jak přímo (pro ofuk), tak přes redukčák. Na výstup z redukčáku jsem dal ještě filtr naplněný papírem z kuchyňských utěrek. Další změna byla, že jsem nahradil filtr na sání (slisované mosazné kuličky), protože se po krátké době zanes a vyčistit nejde. Tak jsem ho sprostě odvrtal a zalepil do šroubení plastovou lahvičku průměr asi 30mm s uříznutým dnem. Do ní nacpu kousek molitanu, a když se zanese, jednoduše ho vyměním. Když potřebuju vývěvu, vyšroubuju filtr na sání, našroubuju místo něj hadičku s vakuometrem a otevřu výstup ze zásobníku. Po ohřátí udělá podtlak až -0,76 baru. Zatím nemám zásobník na vakuum a ventil, tak po odčerpání skřípnu hadičku svěrkou (ventil na sání tak dobře netěsní). Když je vakuovací pytel dobře utěsněný, tak stačí zapínání asi po 1/2 až 1 hodině.
Přílohy
P1040658 (1).jpg
hipa
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od hipa »

Aha nevšim sem si že nemá zásobník,kouknu jinam
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Jestli píšeš o tom z tvého odkazu, tak ten zásobník má (3l). Je to prakticky ten samý co mám já.

Edit: Omlouvám se, nevím kam jsem čuměl. Asi mi vypadnul mozek. Opravdu ho nemá. :oops:
varok

#23 Příspěvek od varok »

Takové kompresorky jsem už dokonce viděl i zn. Extol. Vypadají úplně stejně, ale mají myslím oranžovou nádobu. Jestli jsou stejné i kvalitou však nevím.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nakadah »

Nerekl bych ze by ty kompresorky nemely vydrzet. Pist s ojnici je v jednom kuse z kovu, tesnici krouzek teflon. Zpetne ventily maji silikonove klapky. V oku ojnice je kulickove lozisko. Akorat ten motorek toci celkem malo na to, aby se vlastni vrtulkou nejak rozumne chladil. A pri 4barech tlaku se zablokuje - takze tech udavanych 6bar maximum je zbozne prani. Nak
Lark

#25 Příspěvek od Lark »

Já už jsem ho pohonil docela dost a pořád šlape bez jakýchkoli problémů. Jo a ten tlak 4 bary je vypínací. Možná by šel poštelovat, ale ten motor se při delším provozu dost hřeje. Zkrátka to není na nějaké velké plochy, ale Čmeldu 2,2m jsem s ním nastříkal taky. :D
varok

#26 Příspěvek od varok »

Já jsem ho zkoušel zatížit, 6Bar normálně vydrží, ale motor značně zpomalí a trápí se. Běžně se má vypínad do 4Bar, podle nastavení toho regulátoru.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

Tak mate asi kratsi paku na excentru. Ten muj se pri 4bar zablokuje, vrci a stoji. Nak
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

Tak to schválně vyzkouším. Na trvalý provoz ho zapínám jen zřídka, většinou při ofukování a to nestačí zásobník natlakovat. Při automatickém režimu mi na 4barech vypne a odfoukne. Asi na 3,5barech zapne.
Lark

#29 Příspěvek od Lark »

Tak jsem ho testnul při trvalém provozu a tady je výsledek.
Zhruba od 5barů už leze tlak strašně pomalu. Asi na 6,5baru už začne ucházet pojišťovák na zásobníku a při 6,8baru si odfoukne. Motor podle sluchu běží pořád stejně, ale už se dost hřeje, ale pořád jsem na něm udržel ruku. Nafoukání až do odfouknutí trvalo asi 8 minut. Myslím, že to provozování na 4bary je asi optimální.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pepinozbrna »

Ať hledám jak hledám ve všech podobných tématech jsou příspěvky stáří kolem 5 let.

Potřeboval bych nasát nějaké informace trošku čerstvější :lol:

Řeším koupi nového kompresoru a těch Fengda i Hseng je tolik tipů že se v tom nedokážu orientovat.
Podle prodejců a jejich popisů mi často příjde že je to to stejné jen s rozdílnou cenou.
Chci jen obyčejnou mašinku co spolehlivě utáhne moji BD180. Poradíte někdo?
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“